جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

چگونه خجالتی نباشیم + چگونه پررو باشیم

خجالت ، دلیلی است که شاید جلوی بسیاری از موفقیت های ما را گرفته. یادتان هست که در دوران مدرسه جواب خیلی از سوالات معلم را می‌دانستیم اما دستمان را برای جواب دادن به آن بالا نمی‌بردیم؟ بیاد می آورید که می‌توانستیم با انتقادی ساده از دوستانمان، روابطمان را خیلی صمیمی تر کنیم و از زندگی لذت بیشتری ببریم اما جرئت انتقاد کردن نداشتیم؟ یادتان هست می‌خواستیم یک سوال کوچک درباره یه موضوع خیلی مهم از دوست، استاد و یا حتی خانواده مان بپرسیم اما نتوانستیم؟ دلیل همه این مشکلات گذشته و نرسیدن به خواسته هایمان چیزی نیست جز خجالت و کمرویی! پس حتماً تا انتها با این مقاله همراه باشید تا راه های مقابله با آن را برایتان بیان کنم…

اگر شما از مانع بزرگ خجالت عبور کردید که به شما تبریک می‌گویم. چون گام بلندی برای رسیدن به موفقیت برداشتید. اما اگر هنوز درگیر این مشکل هستید، بهتان توصیه می‌کنم حتماً برای رفع آن اقدام کنید. حتی از همین الآن! چون شاید تا یک ساعت دیگر خجالت بازهم یک موقعیت خوب و درجه یک را ازتان بگیرد. پس با این مقاله همراه باشید تا به خاطر کمرو بودنتان، دوباره موقعیت و فرصت مهمی را برای رسیدن به موفقیت از دست ندهید…

خجالت چیست

لغت نامه دهخدا درباره معنی خجالت می‌گوید: شرم، شرمساری، شرمندگی و خود کم پنداشتن.به نظر ویکی پدیا خجالت یک عاطفه اجتماعی است که در روابط اجتماعی ظاهر می‌شود.

اما اگر بخواهیم به زبان ساده تر آن را بررسی و تعریف کنیم، می‌توانیم بگوییم که خجالت کشیدن یعنی “نداشتن توانایی و اعتماد به نفس در برقراری ارتباط”

با این تعریف احتمالاً متوجه شده اید که یک فرد خجالتی هستید یا نه. درست می‌گویم؟ اگر فردی خجالت زده ای هستید، حتماً تا انتها این مقاله را مطالعه کنید. چرا که قرار است ۱۰ تکنیک ساده و کاربردی برای رفع مشکل خجالت زده شدن بیان کنیم. اما اگر هنوز هم فکر می‌کنید فردی خجالتی نیستید، حتماً نگاهی به ویژگی های افراد خجاتی که در ادامه برایتان نقل کرده ام بیندازید تا خیالتان از این بابت راحت شود و یا اگر فهمیدید خجالتی هستید، بتوانید آن را به راحتی از بین ببرید…


درادامه بخوانید : تست آنلاین خجالتی بودن


خجالت-یعنی-نداشتن-توانایی-و-اعتماد-به-نفس-در-ارتباط-با-دیگران
خجالت-یعنی-نداشتن-توانایی-و-اعتماد-به-نفس-در-ارتباط-با-دیگران

ویژگی های افراد خجالتی

افراد خجالتی معمولاً یک سری ویژگی های مشترک با یکدیگر دارند که آن ها را از بقیه متفاوت می‌کنند. این افراد معمولاً:

  • معمولاً دچار کم حرفی هستند.
  • در جمع زیاد حضور پیدا نمی‌کنند و همیشه دور از اجتماع هستند. چون توانایی های خودشان را جدی نمی‌گیرند و فکر می‌کنند نسبت به دیگران درجه خیلی پایین تری دارند.
  • از دیگران انتقاد نمی‌کنند چون فکر می‌کنند نظرشان اشتباه است و یا فرد مقابل از دستشان ناراحت می‌شود. ( به قول خودمون روشون نمیشه!)
  • وقتی ازشان انتقاد می‌کنند خیلی سریع آن را (حتی اگر اشتباه باشد) می‌پذیرند و می‌گویند که اشتباه از من بوده!
  • تعریف هایی که ازشان می‌شود را قبول ندارند و فکر می‌کنند دیگران دارند در موردشان غلو می‌کنند!
  • احساس می‌کنند دیگران توجه زیادی بهشان نمی‌کنند و خیلی آن ها را جدی نمی‌گیرند. (البته نکته ای دقیقاً مخالف این نکته هست که بعضی افراد خجالتی و کمرو فکر می‌کنند زمین و زمان توجه شان به آنهاست و همیشه محتاط اند. در نتیجه از انجام کارهای بزرگ و حتی بعضاً معمولی خودداری می‌کنند که مبادا اشتباهی از آنها سر بزند. دیل کارنگی، نویسنده کتاب آیین دوست یابی می‌گوید: برای مردم، سردرد خودشان، از مرگ شما مهم تر است!)

برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر در این مورد، علائم افراد خجالتی را هم مطالعه کنید. 

ویژگی افراد خجالتی-خجالت و کمرویی
خجالت

عوارض خجولی و کم حرفی

کم حرفی و خجالت شما را عقب نگه داشته و عوارض بسیار زیادی دارد که چند مورد آنها را نام می بریم:

  • کاهش اعتماد به نفس (عدم یا کمبود اعتماد به نفس به تنهایی عوارض فراوانی دارد)
  • ناتوانی در ایجاد ارتباط و تنهایی
  • مورد سوء استفاده قرار گرفتن از جانب دیگران
  • از دست دادن فرصت ها و حق مسلم
  • قرار گرفتن در معرض سرزنش و اعتراض دیگران
  • از دست دادن کنترل زندگی خود و مسلط شدن دیگران بر شما (در واقع نمی توانید خلاق و منحصر به فرد باشید)
  • ناتوانی بروز توانمندی ها و نرسیدن به اهداف(مانع پیشرفت و نارضایتی فرد)

می بینید که خجالت چه مشکلاتی می تواند به بار بیاورد و بی شک مارا حتی از زندگی عادی خود باز می دارد، چه برسد به  یک زندگی ایده آل و رسیدن به موفقیت! همین مشکلات و دلایل است که با گذر زمان می تواند باعث بروز معضلاتی مثل افسردگی هم بشود. بنابراین تلاش کنید و به دنبال این باشید که یاد بگیرید چطور از کنار آن رد شوید.

خجـالت مارا حتی از زندگــی عادی خـود باز مـی دارد چه برسد به  یک زندگی ایده آل و رسیدن به موفقیت

رابطه خجالت و استرس

خجالت شرایط ناتـوان کنـنده ای برای افراد پـدیـدمی آورد و مانع ایفای نقش درست در موقعیتهای اجتماعـی و بیان دل مشغولیهای شخص میگردد. خجالت کشیدن را میتوان به نوعی عدم اعتماد به نفس در روابط اجتماعی دانست. خجالت و ترس از جمع یک حالت روانی است که فرد در بیان احساسات و خواسته های خود در بعضی از جمع ها دچار ترس و عدم تعادل روانی و جسمانی می گردد.

کسانی که خجالتی هستند تمایل به اجتناب از موقعیت های عمومی دارند و تا حدودی به این دلیل است که اضطراب مزمن زیادی تجربه می کنند. اگر خجولی گری کنید، به دلیل عدم ابراز وجود و ناتوانی در نشان دادن توانایی ها و خواسته ها دچار استرس می شوید. و همینطور اگر استرس داشته باشد دچار خجالت می شوید و در کنار گذاشتن آن دچار مشکل می شود. ارتباط بین این دو موضوع مهم را در مقاله رابطه خجالت و استرس مفصل و کامل بخوانید.

اگر خجولـی گـری کنید، به دلیل عدم ابراز وجود و ناتـوانی در نشان دادن توانایی ها و خواسته ها دچار استرس می شوید

تفاوت خجالت و درونگرایی

اکثر افراد بین خجالت و درونگرایی را تفاوت چندانی قائل نیستند. و متاسفانه افرادی هم وجود دارند که بیان علمی خجاتی بودن را درونگرایی می دانند. اینها در صورتی است که محققان شخصیت شناسی، این دو ویژگی شخصیتی را کاملا متفاوت می دانند. ریموند کتل یکی از نظریه‌پردازان ویژگی‌های شخصیت، در نظریه ۱۶ عامل شخصیت خود ، این دو صفت را به صورت کاملا جداگانه و مستقل می داند.

درونگرایی یکی از ویژگی های شخصیتی فرد محسوب می شود که قابل تغییر نمی باشد و تلاش برای تغییر فرد درونگرا و تبدیل آن به یک شخص برونگرا فقط باعث ایجاد استرس و از بین رفتن عزت نفس او می شود چون این افراد از تنها بودن لذت می برند. اما افرادی که کمرو و خجالتی هستند از تنهایی لذت نمی برند و زمانیکه در جمع قرار می گیرند خجالت می کشند که این خجالت هم با تکنیک های مختلف قابل حل است. اگر میخواهید دقیق تر و بهتر تفاوت این دو ویژگی را تشخیص دهید، مقاله تفاوت درونگرایی و خجالتی بودن را از دست ندهید.

مـحقـقــان شخصــیت شناسـی، دو ویــژگـی درونگرایی و خجالت را کاملا متفاوت می دانند

چگونه خجالتی نباشیم

بعد از بررسی معنی خجالت و البته ویژگی های افراد کمرو، نوبت به آن می‌رسد که راه های از بین بردن خجالت و کمرویی را بیان کنیم. ۱۰ راهی که قطعاً می‌تواند خجالت و کمرویی را به صورت کامل از درون شما از بین ببرد. به عبارتی ۱۰ داروهای ضد خجالت برای شما تجویز می‌کنیم که سر موقع باید آن‌ها را مصرف کنید.

۱. کمرویی و خجالت بپذیرید

شاید حتی همین الآن هم که به اینجای مقاله رسیدید، قبول نکرده باشید که یک آدم خجالتی هستید و خود را یک فرد با اعتماد به نفس و قوی می‌پندارید. (اگر واقعاً همین طور است، که فوق العاده استباز هم بهتان تبریک می‌گویم. اما اگر حتی یک درصد هم فکر می‌کنید خجالتی هستید، باید این مشکل را قبول کنید.)

اولین گام در از بین بردن خجالت و کمرویی، این است که بپذیرید انسانی خجالتی هستید تا برای رفع آن اقدام کنید. اصلاً یکی از ویژگی های افراد با اعتماد به نفس این است که چیزی را که هستند می‌پذیرند.

اولــیــن-گــام-بــرای-از-بـیــن-بـردن-خــجــالـت-و-کمرویی-این-است-که-بپذیرید-خجالتی-هستید
اولــیــن-گــام-بــرای-از-بـیــن-بـردن-خــجــالـت-و-کمرویی-این-است-که-بپذیرید-خجالتی-هستید

۲. اشتباه نکنید

یکی از تفکرات نادرستی که خیلی از افراد خجالتی دارند، این است که هیچ وقت نباید اشتباهی از آن ها سر بزند! ( که اصلاً شدنی و قابل قبول نیست.) همه مردم، حتی بزرگ ترین و مشهورترین افراد هم اشتباه می‌کنند! به قول معروف انسان ممکن الخطاست. پس طبیعی است که اشتباه کنند.

 یک بار دیگه به مثالی که اول مقاله زدم توجه کنید. وقتی داخل کلاس یا یک جمعی هستیم و کسی سوالی می‌پرسد و ما جواب آن را بلدیم اما خجالت نمی‌گذارد جوابش را بدهیم، در ذهنمان کلی دردسر احتمالی برای بعد جواب دادن را مرور می‌کنیم. مثلاً می‌گوییم که:

  • اگر جوابم اشتباه بود چی؟
  • اگر همه بهم خندیدند چی؟
  • اگر ضایع شدم چی؟

و بسیاری از اما و اگرهای دیگر که اغلب هم اتفاق نمی افتد!

پس این نکته را در نظر داشته باشید که حتی اگر به شما خندیدند، آرامش خودتان را حفظ کنید و بپذیرید که اتفاق خیلی بزرگی رخ نداده  و شما می‌توانید این اتفاق را به راحتی جبران  کنید!

تمرین بسیار ساده و البته مهمی که شما می‌توانید انجام دهید این است که با خودتان قرار بگذارید در هر ماه حداقل یک اشتباه کنید! این تمرین به ظاهر ساده به شما کمک می‌کند بعد از چند ماه حواستان به اشتباهاتتان باشد و به مرور زمان، می‌بینید که این اشتباهات کمتر و کمتر خواهند شد. اما هرگز، تکرار می‌کنم هرگز از یک سوراخ دوبار گزیده نشوید!

برای-رفع-خجالت-باید-حداقل-یک-اشتباه-در-ماه-کرد
برای-رفع-خجالت-باید-حداقل-یک-اشتباه-در-ماه-کرد

۳. سعی کنید نه بشنوید!

سعی بکنید از دوستان، خانواده و اطرافیانتان خواسته های نسبتاً عجیب و غریبی داشته باشید! یعنی خواسته هایی که فکر می‌کنید به احتمال زیاد جوابشان منفی است.

یکی از تمارینی که معمولاً برای بازاریاب ها و البته برای افزایش رشد فردی مطرح می‌شود، همین است. یعنی سعی کنید زیاد نه بشنوید!

زیاد نه شنیدن باعث می‌شود این مسیر عصبی در ذهنتان ساخته شود که حتی اگر من خواسته ام را به کسی بگویم و او قبول نکند، مشکل خاص و بزرگی پیش نمی‌آید و نهایتاً من یک (نه) شنیدم و نه هیچ چیز دیگر! 

آل پاچینو، بازیگر مشهور می‌گوید:

تنها بعد از این که مورد توجه عمومی قرار گرفتم، توانستم بر خجالت خود غلبه کنم.

پس شما هم بعد از زیاد نه شنیدن می‌توانید بر خجالت خود غلبه کنید…

تنها-بعد-از-این-که-مورد-توجه-عمومی-قرار-گرفتم،-توانستم-بر-خجالت-خود-غلبه-کنم
تنها-بعد-از-این-که-مورد-توجه-عمومی-قرار-گرفتم،-توانستم-بر-خجالت-خود-غلبه-کنم

۴. مقایسه خودتان با دیگران ممنوع

یکی از اشتباهات بزرگی که همه ما در تقریباً همه موارد مرتکب می‌شویم، مقایسه کردن خودمان با دیگران است. مقایسه، معمولاً باعث کاهش انگیزه و انرژی ما برای پیمودن نقشه راه موفقیت و اهدافمان می‌شود!

اما یک نکته: خیلی از افراد موفق می‌گویند که باید خودتان را با دیگران مقایسه کنید. تا جایی که حتی یکی از تمارین رشد فردی هم هست! پس چرا ما می‌گوییم نباید این کار را انجام دهیم؟

دلیلش این است که ما در مقایسه کردن یک اشتباه بزرگ انجام می‌دهیم! اشتباه بزرگ ما این است که به جای این که خودمان را با کسی که در حد و اندازه های خودمان است مقایسه کنیم، با افرادی مقایسه می‌کنیم که سال هاست دارند تلاش می‌کنند و الآن یکی از افراد حرفه ای در حوزه تخصصی خودشان هستند!

یا به زبان ساده تر، ابتدای کار خودمان را با انتهای کار دیگران مقایسه می‌کنیم که این کاملاً اشتباه است…

ابتدای-کار-خود-را-با-انتهای-کار-دیگران-مقایسه-نکنید
ابتدای-کار-خود-را-با-انتهای-کار-دیگران-مقایسه-نکنید

۵. به نقاط قوتتان توجه کنید و آنها را تقویت کنید

اکثر ما روی نقاط ضعفمان تمرکز می‌کنیم و فقط سعی داریم آنها را از بین ببریم. با این کار، معمولاً از نقاط قوت خودمان غافل می‌شویم.

یکی از تفاوت های افراد موفق و غیر موفق این است که افراد موفق، علاوه بر توجه به نقاط ضعفشان، روی نقاط قوت خود هم تمرکز می‌کنند و آن ها را افزایش می‌دهند، ولی سایر افراد فقط به نقاط ضعفشان توجه می‌کنند. باوری داشته باشیم که می‌توانیم.

البته نباید در این مورد زیاد به خودمان خرده بگیریم. چون این نقصی است که از سیستم آموزشی ما نشأت می‌گیرد و ناخودآگاه مسیر عصبی آن در ذهن ما ساخته شده. چرا که در مدرسه هم سعی می‌کنند به جای این که بر روی درس هایی که قوی هستیم تمرکز کنند، روی درس های ضعیفمان متمرکز شوند و باقی درس ها را فراموش می‌کنند!

پس حتماً حواستان به نقاط قوتتان هم باشد و سعی کنید آن ها را هم تقویت کنید.

برای-رفع-خجالت،-به-نقاط-قوت-خودتان-توجه-کنید
برای-رفع-خجالت،-به-نقاط-قوت-خودتان-توجه-کنید

۶. خود را تخریب نکنید

بسیاری از افراد خجالتی خود را تخریب شخصیتی یا به نوعی ترور شخصیتی می‌کنند. یعنی مدام می‌گویند من بی عرضه ام، نمی‌توانم، هیچ چیزی بلد نیستم و…

خود تخربی به شدت اعتماد به نفس آن ها را کاهش خواهد داد و در نتیجه پایین بودن اعتماد به نفس ، تبدیل به فردی خجالتی و کمرو می‌شوند.

پس در برابر دیگران به هیچ وجه خود را ضعیف و ناتوان جلوه ندهید تا هم آن ها شما را به عنوان فردی قدرتمند و با اعتماد به نفس تصور کنند و هم خودتان…

ترور-شخصیت-خود،-اعتماد-به-نفستان-را-از-بین-می‌برد
ترور-شخصیت-خود،-اعتماد-به-نفستان-را-از-بین-می‌برد

۷. زمان هایی که خجالت می‌کشید را شناسایی کنید

یکی از بهترین راه ها برای از بین بردن حس خجالت و کمرویی از درون خودمان، این است که مواقعی را که بیشتر در آن ها دچار خجالت می‌شویم را شناسایی کنیم. یعنی دقیقاً بدانیم چه کسانی، چه زمانی، چه مکانی و چه چیزهایی باعث می‌شوند ما احساس کمرویی کنیم.

مثلاً برخی افراد از سخنرانی خجالت می‌کشند، برخی از افراد بزرگ تر از خود، برخی زمانی که خوب لباس نمی‌پوشند و برخی دیگر…

شما هم این موارد را شناسایی کنید و تمام تلاش خود را بکنید که آن ها را رفع کنید. یا به نوعی به جنگشان بروید…

کارهایی که باعث می شوند خجالت بکشید را شناسایی کنید و سپس به جنگ آن ها برویـد

۸. برخود و کارهایتان تسلط داشته باشید

زمان هایی که به کارهایتان اطمینان کامل دارید، قطعاً آن کار را بهتر انجام خواهید داد. مثلاً وقتی می‌خواهید سخنرانی کنید، تا زمانی که حرف هایتان را به طور کامل قبول نداشته باشید به هیچ وجه نمی‌توانید بر دیگران تاثیرگذار باشید.

در مقابله با خجالت هم همین طور است. اگر کارهایتان را قبول نداشته باشید، خبری از نابودی خجالت و کمرویی نیست. پس ابتدا خودتان و کارهایتان را باور کنید تا دیگران هم شما را بپذیرند. پس باور به خود مهم‌ترنی نقش را در این قسمت دارد. برای همین مقاله‌ای به نام قدرت باور برای شما نوشته‌ایم که می‌تواند شما را به باور به خودتان برساند.

خودتان را قبول کنید تا دیگران هم شما را بپذیرند

۹. در موقعیت های جدید قرار بگیرید

محدود شدن به دنیای اطرافمان و کارها و افرادی که دور و برمان قرار دارند، مسلماً شما را منزوی و گوشه گیر خواهد کرد. سعی کنید موقعیت های جدید را برای خود به وجود بیاورید و کارهایی بکنید که تا به حال انجام نداده اید.

مثلاً اگر تا به حال جلوی جمعیت زیادی صحبت نکرده اید و حداکثر تعداد افرادی که برایشان صحیت کرده اید ۱۰ نفر است، تعداد آن ها را گسترش دهید! ۲۰، ۳۰، ۴۰ و حتی بالاتر!

این کار کمکتان می‌کند به شدت اعتماد به نفس بگیرید و از میزان خجالت شما تا حد زیادی کاسته شود. همانطور که در مقاله کمال گرایی چیست گفتیم، از جنبه مثبت این ویژگی استفاده کنید تا به استانداردهای خودتان برسید.

۱۰. بی خیال همه چیز شوید!

زمان هایی که می‌بینید بسیار فشار بالایی را دارید تحمل می‌کنید و کل زندگیتان به هم ریخته است، بی خیال همه چیز شوید و فقط ریلکس کنید!

عضله های خود را شل کنید و دیگر به هیچ چیز اهمیت ندهید. بعد از این که کمی آرام شدید، آن وقت تلاش کنید تا مشکل خود را حل کنید.

آرام شدن به گرفتن تصمیم های بهتر توسط شما کمک بسیار زیادی خواهد کرد…

برای رهایی از خجالت گاهی فقط کافیست ریلکس کنید

چگونه پررو باشیم

ابتدا باید بدانیم که پررویی تا زمانی خوب و مفید است که به سمت بی احترامی و بی ادبی کشیده نشود . یعنی به گونه ای باشیم که بعد ها از رفتار خودمان ناراحت و سرخورده نشویم. پررو با خجالتی نبودن مرز خیلی نزدیکی دارند که اغلب اوقات به کسی که خجالتی نیست ، پررو هم می گویند.

همه ما وقتی میگوییم پررو منظور ما احتمالا قاطع بودن است یعنی کار درست رو انجام بدیم در واقع اگر بخواهیم بهتر بیان کنیم میتوان گفت که کمرویی و پررویی دو روی یک سکه هستند . منظور ما از قاطع بودن افرادی است که با شهامت و قاطعانه در مقابل حق و حقوق خودشان می ایستند تا توسط افراد پررو خورده نشود.

به گونه ای که افراد خجول با خجالت کشیدن باعث میشن حق و حقوقشان خورده شود و افراد پررو خودشان حق و حقوق دیگران را میخورند. در واقع ما به دنبال این هستیم که جزو افراد قاطع باشیم نه افراد پررو و قاطعانه بر سر منافع و حق خودمان بایستیم. و باید به دنبال قاطع بودن باشیم نه پررو بودن .

چگونه پررو باشیم

چگونه خجالت را کنار بگذاریم

بسیاری از ما آگاه نیستیم که در فکر و بدن ما چه اتفاقی میافته وقتی خجالت می کشیم . مثلا میخواهیم با یکی حرف بزنیم یا با جنس مخالف گفتگو کنیم و یا به یکی نه بگوییم و توی جمع صحبت کنیم انقدر توی ذهن خودمان زندگی میکنیم ، متوجه نمی شویم که چه اتفاقی میافتد.

اینجا لازم است که به یک خود آگاهی برسیم و فکر کنیم که در چه زمان هایی خجالت می کشیم ؟ موقع حرف زدن درجمع یا موقع حرف زدن با جنس مخالف ؟از خودتان سوال بپرسید و برسید به این مسئله که در چه زمان ها و یا حتی مکان هایی دچار استرس می شوید و بعد شروع کنید به انجام کارهای کوچک برای رفع خجالتی بودن. مثلا توی جمع خجالت می کشید صحبت کنیم بسیار خب دو نفر از دوستانتان را دعوت کنید و سعی کنید برای آنها خاطره ای تعریف کنید.

بعد به یک جمع بزرگتر بروید و سعی کنید یک کاری یا حرفی بزنید . از یکجا شروع کنید هرچند کوچک اما باید شروع کنید.خودتان را داخل ترس هایتمان بیاندازید و اقدام کنید البته با گام های کوچک نه گام های بزرگ که بعدا اثر خیلی بدتری روی شما بگذارد.

چگونه خجالت را کنار بگذاریم

چگونه خجالت نکشیم

خجالت کشیدن از حرف زدن در جمع از نقاط ضعف بزرگ در ارتباطات اجتماعی است.هیچ کس مثل خودتان از نقاظ ضعف شما آگاهی ندارد. بهترین راه این است که به جای فکر کردن به قضاوت‌های دیگران مهارت‌هایی را یاد بگیرید که این نقاط ضعف را پوشش می دهند.

آموزش یک مهارت مثل مهارت‌های ارتباطی، مذاکره، فن بیان و کار کردن بر هوش هیجانی به صورت فوق‌العاده ای به شما در این زمینه کمک خواهد کرد. هنگامی که مهارت ها ارتباطی و فن بیان را در خود افزایش می دهید و مدام به تمرین و کسب اطلاعات در رابطه با فن بیان می پردازید، می توانید به این باور برسید که شما هم می توانید بهتر از افرادی صحبت کنید که این اموزش ها را ندیده اند ، در نتیجه راحت تر خجالت را کنار گذاشته و صحبت می کنید.

به همین منظور حتما مطالب مقاله رفع خجالت در حرف زدن را مطالعه کنید قطعا کمک زیادی به شما خواهد کرد. تقویت مهارت های مختلف در رشد اعتماد به نفس شما بسیار تاثیرگذار است و شخص بااعتماد به نفس قطعا کمتر دچار خجولی گری و کمرویی می‌شود. البته باید برای افزایش عزت نفس خود هم در تلاش باشید چرا که زمانی که شما خودتان را دوست نداشته باشید دیگران هم شما را دوست نخواهند داشت.

خجالت کشیدن از حرف زدن در جمع از نقاط ضعف بزرگ در ارتباطات اجتماعی است

درمان خجالت در کودکان

عوامل محیطی و زیستی روی خجالتی بودن افراد تاثیر می گذارد. نوزادان طبیعت متفاوتی دارند. بنابراین این احتمال وجود دارد که بچه های حساس تر خجالتی شوند. با این حال، حمایت و دقت والدین در تربیت فرزند می تواند مانع از بروز خجولی یا اضطراب در کودک بشود. با تکنیک ها و راهکار هایی متفاوت و ساده ای می توان به درمان خجالت در کودکان کمک کرد. می توان بدون فشار وارد کردن به کودک برای عوض کردن شخصیت او، مهارت های اجتماعی مثل دوست یابی را در او تقویت کرد. برای مثال آموزش مهارت‌های ساده اجتماعی نظیر برقراری تماس چشمی، لبخند زدن، واضح صحبت کردن و پرسیدن سوال های مختلف می‌تواند برای کودک مفید باشد. می‌توانند از علایق کودک استقبال کرده و او را به انجام آن کارها تشویق کرد تا به سبب احترام به علایقشان حس اعتماد به نفس انها افزایش پیدا کند.

حمایت و دقت والدین در تربیت فرزند می تواند مانع از بروز خجولی یا اضطراب در کودک بشود

چگونه خجالتی و کم حرف نباشیم

باور این که راه مقابله با خجالت، پرو بودن است، در اشتباه هستید. به دلیل این که پروگری باعث آزردن دیگران می‌شود و بیشتر به جای این که شما را دوست داشتی تر بکند. دیگران از شما دور خواهند شد و شما تنهاتر از دورانی خواهید شد که خجالت زده بودید. این اتفاقات، آثار پروگری منفی را برای ما بازگو می‌کنند. اما اگر این پروگری در جهت مثبت خودش رشد پیدا کند، مسلماً کلی اتفاقات خوب برای شما رقم خواهد خورد.حتما می گویی چگونه پرو باشیم آن هم از نوع مثبت ؟! به عبارتی وقتی که پروی با ادبی باشید، حتماً می‌توانید به راحتی از حق خودتان دفاع کنید و در مجامع به بهترین شکل خودتان ظاهر شوید. همه شما را دوست خواهند داشت. با این کار شما می‌توانید به راحتی از منطقه امن ذهنی خودتان خارج شود و به وارد دنیایی شوید که مملوء خوبی‌ها و خوشی‌هاست.

البته این خوبی‌ها و خوشی‌ها مانند گنج‌هایی هستند که باید پیدا شوند و راهی که برای رسیده به این گنچ‌ها می‌پیمایید درس‌هایی هستند که از خود اصل ماجرا بیشتر می‌ارزند.

چگونه خجالتی نباشیم

کتاب های درمان خجالت

حس خجالت، از موانع بزرگ موجود برای همه انسانها برای رسیدن به هدف ها و خواسته ها است. قطعا لحظاتی پیش آمده است که به اطراف خود با خجالت نگاه کرده ایم و حرفی را که می خواستیم بزنیم را نزدیم. حتما چنین حسی به تنهایی دردناک است اما آسیب ها و مشکلاتی که برایمان پیش آورده و اسیبی که دیده ایم تاثیر و نقش بیشتری داشته است. اینکه بدانید شما تنها فردی نیستید که چنین حسی را تجربه کرده اید به بهتر شدن حالتان کمک خواهد کرد. در هر صورت باید زمانی برسد که با آن خداحافظی کنید. پیشنهاد می کنم حتما چند کتابی که می توانند مانند یک راهنما در راه ترک خجالت کمکتان کنند را مطالعه کنید. کتاب هایی که در این زمینه از بهترین گزینه ها هستند را در مقاله کتاب های رفع خجالت و کمرویی معرفی کرده ایم.

کتابی که می توانند مانند یک راهنما در راه تـرک خجالت کمکتان کنند را مطالعه کنید

علت خجالت کشیدن

چند ویژگی شخصیتی در بروز خجالت نقش دارد: خودآگاهی، فکر منفی درباره ی خود، عزت نفس پایین و ترس از قضاوت و طرد شدن. افراد خجالتی اغلب درگیر مقایسه ‌های اجتماعی غیر واقعی می شوند و در برابر افراد اجتماعی و پرجنب و جوش به حال خود غبطه می‌خورند. افراد خجالتی با این باور که دیگران همواره او را مورد قضاوت قرار می‌دهند، فرصت ‌های جدید اجتماعی را رها می کنند و این مساله، مانع تقویت مهارت‌ های اجتماعی آن‌ها می‌شود.

با این حال علت خجالت در رده های سنی مختلف می تواند متفاوت باشد برا مثال عوامل محیطی و زیستی روی خجالت تاثیر می گذارد. طبیعت نوزادان متفاوت است و احتمال این که بچه های حساس، خجالتی شوند نیز بیشتر است. با این وجود، حمایت و دقت والدین در تربیت فرزند می ‌تواند مانع بروز خجالت یا اضطراب اجتماعی شود.

همینطور ممکن است خجالت در نوجوانی تشدید شود؛ چون نوجوانان باید وضعیت های جدید اعم از مدرسه، دوستی و بلوغ را پشت سر بگذارند. ممکن است فرد از بی‌آبرو شدن، طرد شدن یا رسوا شدن بترسد. والدین می ‌توانند نوجوانان را تشویق کنند تا در صورت نادرست بودن این ترس‌ ها، راهی برای غلبه بر آن پیدا کنند و بعد در تقویت این رفتار و مهارت‌ ها نیز کمکشان کنند.

افراد خجالتی اغلب درگیر مقایسه ‌های اجتماعی غیر واقعی می شوند و به حال خود غبطه می‌خورند

بهترین درمان  رفع خجالت

خب، حالا که با تعریف، معایب و راه های از بین بردن خجالت و کم رویی آشنا شدید، حتماً باید برای رفع این نقطه ضعف بزرگ، اقدام کنید. چون با اقدام برای از بین بردن خجالت، هم رشد فردیتان به شدت افزایش پیدا می‌کند، هم خلاقیتتان و هم موفقیت را از همیشه به خودتان نزدیک تر خواهید دید. مخصوصاً خلاقیت همانطور که در مقاله عوامل از بین رفتن خلاقیت گفتیم، وجود فشار روانی و استرس نمی‌گذارد که شما درست فکر کنید و نداشتن فکر نادرست خلاقیت شما را از بین ببرد می‌کند.

فقط حواستان باشد که شما یک روزه خجالتی نشدید که بخواهید یک روزه آن را ترک کنید! پس در مدت زمان کم، دنبال تغییر های شگرف و بسیار محسوس نباشید و به خودتان زمان بدهید.

پیشنهادم به شما دوره کامل وجامع رفع خجولی و کم حرفی است که با شیوه ای نوین و آزموده شده با تشخیص علل خجالت ،با اایه راهکارهای سه گانه ذهنی ، کلامی ورفتاری به شا کمک می کند که با خجالت خداحافظی کنید؛ البته که با اجرای دقیق راهکارهای موجود در این دوره.برای اشنایی با این دوره بر روی دوره رفع خجالت کلیک کنید.

راستی، اگر جزء افرادی هستید که از سد خجالت عبور کردید، راه حلتان برای رفع آن چه بوده؟ به خاطر خجالت کشیدن چه موقعیت های مهمی را از دست دادید؟ چقدر خجالت کشیدن باعث عدم موفقیت شما شده؟ هر مطلب مهم دیگری که دارید، خوشحال می‎شوم در بخش کامنت ها با ما درمیان بگذارید.

سوالات متداول درباره درمان خجالت

چگونه خجالتی نباشیم ؟

خجالت هم از آن دسته از مشکلاتی است که راه حل هایی برای از بین رفتن دارد و فقط کافیست خودتان بخواهید، ما در این مقاله ۱۰ مورد از بهترین راه ها را به شما معرفی کرده ایم که با کمک آنها می توانید خجالت را کنار بگذارید.

چرا باید خجالت را کنار بگذاریم؟

همه افرادی که خجالت را تجربه کرده اند می دانند که خجالت کشیدن چیزی به جز ضرر و زیان به همراه ندارد و فقط مشکلاتی برای ما ایجاد می کند که شاید هرگز قابل جبران نباشد و از پیشرفت ما در زمینه های مختلف جلوگیری می کند.

چه چیزی باعث ایجاد خجالت می شود؟

عواملی چون اعتماد به نفس پایین، عدم قرار گیری در اجتماع، فقدان مهارت های کافی به ویژه مهارت های ارتباطی و مهمترین دلیل اشتباهات تربیتی در خانواده

امیدوارم با اعتماد به نفس تر از همیشه ببینمتان…

نویسنده: مهدی حسین نژاد

نویسنده: مهدی حسین نژاد

141 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

  • با سلام تشکر میکنم بابت این مقاله مفید.🌸
    متوجه چند تا از ویژگی ها در خودم شدم که انشالله از فردا برای رفعشون تلاش میکنم.

  • خجالت باعث میشه که ما نتونیم خود واقعیمون باشیم و اونطوری که شایسته هست شناخته بشیم. و تموم این حس هایی که بروز نمیدیم و تو خودمون میریزیم میتونه باعث بیماری های جسمی و روحی زیادی بشه

  • سلام
    من خوشبختانه تا حالا خجالت رو تجربه نکردم ..و این رو مدیون پدر و مادر آگاهم هستم.و خواندن این مقاله بر همه ی پدر و مادرها واجب هست.چون والدین نقش خیلی مهمی در خجالتی بودن یا اجتماعی بودن فرزندشون دارن.

  • سلام وقت شما بخیر
    خود من تا همین چند وقت پیش خیلی خجالتی بودم اما با یادگیری مهارتهای ارتباطی تونستم تا حدودی این خجالت رو کم کنم ولی خب باز هم میخوام خودم رو به چالش بکشم و راهکارهایی که در این مقاله بهشون اشاره کردید رو اجرا کنم، مثل: درخواست کردن و نه شنیدن _ حداقل یک اشتباه در ماه انجام بدم _ شناسایی کارهایی که باعث خجالتم میشن.

  • خیلی عالی بود من راستش فکر میکنم درون گرا هستم
    چون وقتایی که بخوام حرفمو راحت میزنم ولی در کل از تنهایی خیلی لذت میبرم و حس میکنم بیشتر تمرکز دارم

  • سلام به همراهان سایت گام برتر

    مقاله راهکارهای مختلفی رو ارائه داده که خب میتونه مفید باشه باید کسی اونارو امتحان کنه ونظر بده. کلا خجالتی نبودم ودرک درستی از آدم‌های خجالتی ندارم. خجالتی بود ریشه درتربیت ونوع برخورد افراد نزدیک وامن شما با شما دارد.

    اگر سن وسالی ازما گذشته وخجالتی هستیم کافیه بدونیم چه چیزهایی رو بابت آن ازدست دادیم انوقت راه حل اختصاصی آن به ذهنمون می رسه😊

  • سلام وقت بخیر
    واقعا تکنیک های جذاب و فوق العاده ای بود و تشکر می کنم از این همه مطالب با ارزش

  • سلام با تشکر از مطالب بسیار خوب و مفیدتون
    من خودم یکی از مسایلی که در گیرش هستم اینه که اگه متنی آماده به من بدن و اونو در بین جمعی حتی شلوغ بخونم هیچ مشکلی ندارم ولی اگه بخوام بصورت بداهه صحبت کنم و به مغزم و اطلاعاتی که دارم رجوع کنم دچار خجولی می شم و کلا لحن و تن صدام بد تعییر می کنه و سرعت بیانم تند میشه و مطالبی رو که می خوام بگم فراموش می کنم.

    • وقت بخیر
      دوست عزیز برای این که مشاورین ما خیلی بهتر و دقیق تر به شما کمک کنند و راهنمایی تون کنند، پیشنهاد می کنم به دایرکت پیج اینستاگرام mostafaee_com پیام بدید.
      موفق باشید

  • با سلام .. من هر وقت میخوام در جمعی صحبت کنم یا با کسی حرف بزنم خجالت میکشم ، حتی سعی میکنم اصلا حرف نزنم چون میترسم که شخص مقابل از حرف من خوشش نیاد .. برای همین سکوت رو بهتر میدونم در صورتی که دلم خیلی میخواد حرف بزنم .. یا اگر هم حرفی بزنم انگار کلا صدام کم میشه و در نمیاد .. و وقتی که کسی از من اشکال میگیره یا مسخره ام میکنه خیلی ب حرف اون توجه میکنم و دلم میخواد گریه کنم و اصلا نمیتونم اهمیت ندم … ممنون میشم راهنمایی کنین 😞🙏🏻

  • با سلام

    شعار من تو زندگی همیشه این بوده:

    حرفی رو که می خوای بزنی رو به دو بخش تقسیم کن:
    نصف اول رو نگو و نصفه دوم رو بگذار واسه فردا !!!!
    (شاید شما بتونید یه مقاله ای بنویسید که از این جمله واسه کم حرف کردن افراد پر حرف استفاده بشه (-: )

    من از این جمله استفاده می کردم و کمتر بین دوستان اظهار نظر می کردم. یکی از علت هایی که باعث میشد کمتر اظهار نظر کنم این بود که می دیدم چون وجه مشترکی با اونها ندارم بیشتر از صحبت در مورد آب و هوا یا موضوعات خیلی تخصصی حرفی برای گفتن نداریم….

    البته من آدم خجالتی نیستم به نظر خودم ولی به نظر میرسه اوضاع خوبی ندارم!!!

    الان به نظر می رسه ویژگیهای آدم های کم حرف رو دارم!!! یعنی احتمالا از توی یه چاه دراومدم افتادم تو یه چاه دیگه!!! اصلا احساس خوبی نیست. ایشالا شما هیچ وقت تجربه اش نکنید.

    به هر حال دارم سعی میکنم یکی یکی موانع رشد رو از جلوی روم کنار بزنم. معمولا این موانع هم موانع آشنایی هستند… یعنی از جایی دارم ضربه می خورم که اصلا فکرش رو نمی کردم.

  • سلام وقت بخیر خسته نباشید .ممنونم بابت این مقاله بسیار عالی بود .من همین مشکل رو دارم گاهی اوقات توی جمع وقتی میخوام صحبت کنم همش فکر میکنم الان که تپق بزنم واین باعث میشه کمتر حرف بزنم .خیلی اذیت میشم بابت این موضوع تا اینکه با سایت شما آشنا شدم وتودوره فن بیان شرکت کردم ودارم تمرینهای اون دوره راانجام میدم وسعی میکنم توی جمع صحبت کنم تا ترس از صحبت در جمع کم کم از بین بره انشالا …

  • مقاله خیلی خیلی خوبی بود.
    کم رو و خجالتی بودن یک فرد جز ضرر و کمبود چیزی نصیب فرد نمیشه. امیدواریم با رعایت نکات ذکر شده بتونیم گام خود را در مسیر رشد فردی محکم تر برداریم.

  • با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما
    ممنون از مقاله زیبا و پر نغذتان، خجالت ب نظرم یه موضوعی هست ک باید زیاد بهش پرداخته بشه تا ادامه مسیر را با اعتماد ب نفس بالا و جدیت و با موفقیت ب اتمام برسانیم .

  • سلام . مقاله خوبی بود و واقعا به نکات خوبی اشاره شده بود . به نظر من خود سرزنشی و مقایسه بدترین و نابود کننده ترین ویژگی ها هستن و نداشتن اعتماد به نفس زندگی مارا خراب خواهد کرد ‌.

  • وقتتون بخیر
    من در کودکی فرد خجالتی بودم ولی خداروشکر از دوران دانشگاه ببعد کم کم بهتر شدم و الان خیلی تغییر کردم،درمورد خجالتی بودن تجارب گذشته خیلی موثره یعنی تحقیر، شکست، سر خوردگی از عوامل اون میتونن باشن ،ولی چیزی که خیلی خیلی موثره اینه که ما علائق و استعدادهامون رو کشف کرده در مسیر اونها تلاش کنیم و با رسیدن به اهدافمون آونقدر شخصیت ما رشد میکنه که دیگه جایی برای خجالت نمیمونه،ممنونم از مقاله عالیتون😊

  • منصور صدری
    بنده از نظر خودم خجالتی نیستم فقط مشکل فن بیان دارم که
    از کجا شروع کنم کجا پایان بدم چطور کلاس پرنشاط داشته باشم
    البته این مشکلو دارم که وقتی بعضی افراد به غلط حرفی رو میزنند نمی تونم قانعش کنم

  • با سلام به همه دوستان
    افراد خجالتی معمولا به علت اضطراب بیش از حد از موقعیت های عمومی دوری می کنند این افراد اگر خجالت را ترک نکنند از بهترین موقعیت های زندگی عقب می مانند.
    اما خجالت می تواند برطرف شود و با گذشت زمان و تلاش و میل به تغییر, امکان شکستن آن وجود دارد.
    در این راه اگه نیاز به کمک داشتید و خجالت شما شدید بود همراهی یک مشاور کمک زیادی میکند .

  • با سلام و وقت بخیر خدمت شما گام برتری
    مقاله فوق العاده عالی بود برای شناخت بیشتر خود از لحاظ اینکه آیا خجالتی هستی یا فکر میکنی هستی و…
    کلا خجالت و نداشتن اعتماد به نفس فرد رو منزوی میکنه و از براشتن قدم های باز میدارد و در نهایت فرد رو افسرده جلوه میدهد و ارتباط اجتماعی و خانوادگی پایین و تو لاک خود بودن رو برای فرد به ارمغان میاورد چه بسا آدم های موفق همان پررووووهای دیروز بودن که شجاعت رو هم اضافه کردن و در ذهنشون شدن درجه یک و برند و مشهور
    ممنون از مقاله خوبتون اوقات به کام

  • سلام مقاله عالی و مفید بود و تکنیک خوبی هم داشت
    ولی درباره مقایسه کردن خود با افراد موفق من نظر دیگری دارم من متعقد مقایسه کردن خود با افراد موفق باعث افزایش انگیزه میشود چون فرد تلاش می‌کند به شخص موفق برسد و رشد کند ممنون از گروه گام برتر نویسنده مقاله

  • سلام علیکم به همه شما دوستان گام برتری🌸
    واقعا لذت بردم از این مقاله

    حتما توصیه میکنم هم به خودم هم به شمایی که الان در صفحه این مقاله هستی و میخوای با خجولی گری خودت مبارزه کنی، که حتما از همین الان راهکار های گفته شده در این مقاله رو بکار بگیرید و تنبلی نکنید تا روز به روز به یک فرد با اعتماد به نفس و تاثیر گذار در جامعه تبدیل بشید.
    سفارش میکنم برای اینکه سستی و تنبلی در انجام تمرین ها نداشته باشید حتما از اهرم رنج و لذت استفاده کنید به این صورت که ببینید تا الان چه فرصت های رو با این خجالت از دست داده آید و اگر خجالتی نباشید به چه چیز های می‌رسید
    حتما از این اهرم رنج و لذت بهره ببرید چون مطمئنا با استفاده ازش اتفاقات بزرگی رو رقم میزنید.

    یا عللی مدد.

  • سلام وقتتون بخیر بسیار عالی بود سباس فروان از مطالب زیبا و مفیدی که در اختیار ما قرار میدید. چند سال گذشته ازون روزی که ی جمع حدود۴۰ نفره بود و من از همیه اون جمع کوچیکتر بودم هرکدو ازون دانشجوا ب نوبت حرف میزدن تا اینکه یهو دیدم سمته من اشاره کرد شما نظرتو بگو من بلند شدم خودم معرفی کردم انقدر که زیره تعصیر جمع رفته بودم اصلا نمیشد حرف بزنم وااای چقد بد بودابروم رفت بعده اون ترس دیگه هیچ خجالت نکشیدم یعنی ب زور ب خودم فهموندم که تو نباید ادمی باشی که امروز بودی شماهم هرجور شده یبار دوبار تو جمع حرف بزنید تا اون ترس از ذهنتون تراشیده بشه ب شرط اینکه جمع خودمونی باشه تا ابرتون نره مثله من ب قول استاد حتما باید حرف حرف برای زدن اماده کرده باشین اونم درس حسابی

  • باسلام خومت همه دوستان عزیز.من به واسطه خچالتی بودن خیلی از موقعیتهای خوب رو از دست دادم.و تا فبل از خوندن ای مفاله فکر میکردم نباید درخواستهایی داشته باشم که منجر به شنیدن جوال منفی باشه.و همیشه از شنیدن جواب نه احساس خجالت میکشم الان فهمیدم که نه شنیدن یکی از راهکارهای رهایی از کمرویه.

  • سلام وقتتون بخیر🤓
    مقاله بسیار مفیدی بود👌🎯♥️
    من بسیار خجالتی بودم و خیلی آروم حرف میزدم،به طوری که طرف مقابلم میگفت میشه یکم بلند تر صحبت کنی؟🤦‍♀️
    با مرور زمان از خجالت خودم کم کردم ولی هنوز جزو افراد خجالتی هستم🤦‍♀️😑
    سعی کردم روی نقاط قوتم کار کنم و ویژگی های مثبت خودمو ببینم..🥰💯
    بازم ممنون بابت همچین مقاله مفیدی👌💯

  • سلام. مرسی خوب بود
    من از بچگی خجالتی بودم الان خیلی خیلی بهتر شدم ولی بازم جا داره روی خودم کار کنم چون هنوز از قضاوت و تمسخر افراد میترسم

  • سلام وقت بخیر
    من بیشتر مواقع هنگام حضور درجمع اگر در حد و اندازه خودم ویا همسن و سال های خودم باشه اصلا مشکلی ندارم و راحت وارد بحث میشم و گاهی اوقات جمع رو رهبری میکنم و نظر میدم و صحبت میکنم ولی درجاهایی که با افراد بالاتر از خودم مثلا در حضور استاد و مقامات بالای اداری و کلا مقامات بالاتر از خودم باشم یه مانعی در خودم حس میکنم که بهم اجازه صحبت کردن و اظهار نظر نمیده آیا این می تونه نوعی خجالت باشه ویا ناکافی بودن اعتماد به نفس؟؟

  • به نام خدا
    با سلام و عرض خسته نباشید خدمت گروه گام برتر
    مقاله مفیدی بود
    نظر بنده در مورد مقاله این است که می توان گفت مهمترین عامل موفقیت رشد فردی در هر زمینه ای رفع خجولی می باشد . علت هم خیلی واضح است اگر ما خجالتی باشیم نمی توانیم به راحتی محصول خود را معرفی کنیم نمی توانیم با افراد جدید ارتباط برقرار کنیم و این باعث جلوگیری از پیشرفت ما خواهد شد .
    اصلی ترین دلیل خجالتی بودن افراد به عدم خود باوری بر می گردد اگر شخص خودش یا محصولش را قبول داشته باشد با آب و تاب تعریف می کند و می فروشد اما اگر اینچنین نباشد دلبال بهانه هایی مثل بازار خرابه تو ایران نمیشه کار کرد می رود.
    از قدیم الایام بحث خجالتی بودن مطرح و حائز اهمیت بالایی بوده است . حتی از معصومین ما هم در این باره احادیث فراوانی نقل شده است.
    پس باید هر چه سریعتر با تکنیک هایی که در مقاله اشاره شده است و با تمرین و تلاش از خجالتی بودن خارج شویم .
    سپاس از توجه شما

  • باسلام وعرض خسته نباشیدمقاله خوبی بودمن خودمم خجالتی هستم ولی الان خیلی بهترشدم چون رونقاط قوت خودم وروی داشته هام بیشتر تمرکزکردم وخودموتشویق کردم واینکه گفتین انسان جایزالخطاست واقعاخیلی خوبه اگه مااینوهی به خودمون یاداوری کنیم میتونیم ازخجالتی بودن دربیایم

  • بسیار جامع و مفید بود چون من هم کمی خجالتی هستم و واقعا این کار ها خجالتی رو از بین میبرن .
    من بیشتر وقتی با یک فردی تازه آشنا میشم خیلی خجالتی من بروز میکنه .
    باز هم ممنون از توضیحات شما برای رفع خجالت و کم رویی .

  • سلام مقاله مفید وعالی بود ومن در خودم این ضعفها رو میبینم امیدوارم باتلاش ونکته های مفید این مقاله بر طرف کنم

  • سلام و عرض ادب.
    کاملا بنده این مقاله رو تایید میکنم. درسته افراد خجالتی به تک تک این مشکلات که مکتوب شده بَر خوردن،بنده خودم یکی از این افراد خجالتی وبدون اعتماد به نفس بودم با گذشت زمان متوجه شدم که تو این مسیر خیلی دارم اسیب میبینم و اول لطف خدا و بعد با اراده خودم مسیرم و عوض کردم و به ارزش خودم پی بردم ،،و در تلاش هستم تا بتونم بهتر از شرایط حالم باشم. با ارزویی بهترینها برای شما عزیزان🌸

دیدگاهتان را بنویسید