تفاوت درونگرایی و خجالتی بودن
بسیاری از افراد خجالتی و کمرو برای فرار از واقعیت و نادیده گرفتن این ضعف در وجودشان، خود را درون گرا می نامند و می گویند که ما به دلیل درونگرایی خود حاضر به حضور در جمع، صحبت کردن با دیگران، برقراری ارتباط با اطرافیان و… نیستند. در صورتی که این ها همه بهانه است! خجالت و درونگرایی تفاوت های بسیاری با یکدیگر دارند که ما در این مقاله قصد داریم آن ها را به طور کامل با یکدیگر بررسی کنیم تا به خوبی متوجه شوید که واقعاً فردی درونگرا هستید یا خجالتی؟ البته قبل از آن باید معانی هر یک از آن ها را به خوبی بدانیم؛ سپس به سراغ تفاوت درونگرایی و خجالتی بودن برویم. در واقع شما در این مقاله با موارد زیر به خوبی آشنا می شوید:
تعریف خجالت و کمرویی
همان طور که در مقاله چگونه خجالت را کنار بگذاریم هم گفتیم، لغت نامه دهخدا درباره معنی خجالت میگوید: شرم، شرمساری، شرمندگی و خود کم پنداشتن.
اما اگر بخواهیم به زبان ساده تر آن را بررسی و تعریف کنیم، میتوانیم بگوییم که خجالت کشیدن یعنی “نداشتن توانایی و اعتماد به نفس در برقراری ارتباط”
در صورتی که درونگرایی تعریفی کاملاً متفوات دارد در بخش بعدی به آن اشاره خواهیم کرد.
درونگرایی چیست؟
افرادی که درونگرا هستند، به خلوت خود علاقه دارند و تنهایی را به حضور در جمه ترجیح می دهند. نه به این دلیل که اعتماد به نفس ندارند و نمی توانند این کار را انجام دهند، بلکه علاقه چندانی به این کار ندارند و از تنهایی بیشتر لذت می برند.
همچنین این افراد محیط های آرام، ساکت و زیبا را به محیط های پر سر و صدا و پر رفت و آمد ترجیح می دهند. زیرا شلوغی تمرکزشان را بر هم می زند. آن ها کار انفرادی را به کار گروهی ترجیح می دهند و در انجام کارهای تک نفره موفق ترند.
در ادامه برخی از تفاوت های مهم دیگر افراد خجالتی و درون گرا را با یکدیگر بررسی می کنیم.
تفاوت خجالت و درونگرایی
5 فرق مهم افراد خجول و درونگرا که در ادامه قرار است آن ها را بررسی کنیم عبارتند از:
- خجالتی ها موفق نمی شوند
- افراد خجالتی آرزوی حضور در اجتماع را دارند!
- درونگرایی ذاتی است و خجالت، احتمالاً اکتسابی!
- درونگراها قابل اعتماد تر و متفکرتر هستند
- خجالتی ها بی دست و پا هستند!
اگر زمان کافی برای مطالعه این تفاوت ها را ندارید، می توانید با مشاهده کلیپ زیر، آن ها را به طور مختصر و مفید مرور کنید.
در ادامه بخوانید: بهترین کتاب های رفع خجولی
1. خجالتی ها موفق نمی شوند
افراد درونگرا معمولاً در تنهایی و خلوت خود بهتر فکر می کنند و ممکن است که مهارت بالاتری از خود بروز دهند؛ در صورتی که افراد خجالتی اصلاً این طور نیستند و نمی توانند به تنهایی کاری از پیش ببرند و به دلیل عدم اعتماد به نفس برای حضور در میان اطرافیان، ممکن است هیچ گاه به موفقیت خاصی دست پیدا نکنند.
پس دقت داشته باشید که اولین تفاوت افراد درونگرا با خجالتی، تفاوت خواسته های آن ها می باشد.
2. افراد خجالتی آرزوی حضور در اجتماع را دارند!
افراد خجالتی از این که در جمع حضور پیدا کنند می ترسند و فکر می کنند که ممکن است دیگران آن ها را مسخره کنند، تپق بزنند، نتوانند به خوبی صحبت کنند و هزاران بهانه و دلیل دیگر. حتی بسیاری از آن ها آرزوی حضور فعال در جمع مانند دیگران را دارند!
در صورتی که افراد درونگرا همان طور که بیان شد علاقه ای به حضور در جمع ندارند و حتی ممکن است که مهارت بالایی هم در انجام این کار داشته باشند و فقط خودشان نخواهد که در اجتماع باشند.
پس نوع نگرش و رفتار افراد بسیار مهم است و خجالتی یا درونگرا بودن آن ها را مشخص می کند.
3. درونگرایی ذاتی است و خجالت، احتمالاً اکتسابی!
درونگرایی یک صفت نیست که به فرد داده شود، بلکه یک ویژگی درونی و رفتاری است که از کودکی در وجود افراد وجود دارد و آن ها را به تنهایی و خلوت خودشان دعوت می کند.
در صورتی که خجالت و کمرویی، یک صفت و ویژگی بیرونی می باشد که افراد به دلایل مختلف به آن دست پیدا می کنند! این دلایل ممکن است یکی از موارد زیر باشند:
- تربیت غلط والدین
- تنبیه بیش از حد دیگران نسبت به آن ها
- مقایسه شدن دائمی با سایر افراد
- حضور در کنار افراد مغرور و خود برتر بین
- عدم حمایت کافی از سوی اطرافیان و نزدیکان
- نداشتن خودباوری
- کمبودهای مختلف در زندگی
همه این موارد نیز به دلایل گوناگونی به وجود می آیند که اگر مایل به دانستن آن ها هستید، پیشنهاد می کنم حتماً مقاله علت خجالتی بودن را هم مطالعه کنید.
4. درونگراها قابل اعتماد تر و متفکرتر هستند
افراد خجالتی نمی توانند فرد قابل اعتمادی برای شنیدن درد و دل های دیگران و مشورت کردن باشند. در صورتی که خوراک افراد درون گرا دقیقاً این موارد می باشد!
این افراد معمولاٌ قبل از انجام هر کاری به خوبی تفکر می کنند و بدون دلیل اساسی، هیچ کاری را انجام نمی دهند. همچنین به دلیل ویژگی های رفتاری که دارند، بسیار قابل اعتماد و مطمئن هستند.
اگر شما بخواهید با فردی مطمئن مشورت کنید و یا با او درد و دل داشته باشید، من افراد درونگرا را به شما پیشنهاد می کنم و توصیه می کنم که به هیچ وجه برای این کار به سوی افراد خجالتی نروید. چرا که این افراد نه تنها نمی توانند به شما کمکی کنند، بلکه ممکن است با راهنمایی های اشتباه خود همه چیز را بدتر و خراب تر کنند و برای شما ضرری هم داشته باشند!
5. خجالتی ها بی دست و پا هستند!
آن طور که در جامعه باب شده، افراد خجالتی کمی بی دست و پا هستند و نمی توانند از حق خود به خوبی دفاع کنند! در صورتی که افراد درون گرا به هیچ عنوان این طور نیستند. بلکه اگر قرار به دفاع از خود و اطرافیانشان باشد، می توانند خیلی بهتر و محکم تر از سایر افراد این کار را انجام دهند.
دلیل این امر را هم پیش تر به آن اشاره کردم؛ افراد درون گرا معمولاً مهارت خوبی در برقراری ارتباط دارند اما خودشان نمی خواهند از آن استفاده کنند و تنهایی را ترجیح می دهند. اما افراد خجالتی حتی اعتماد به نفس گفتن یک نه ساده را هم ندارند و ممکن است خود را در دامی بزرگ بیندازند! هر چقدر درجه این افراد بیشتر، احتمال ضایع شدن حق آن ها نیز بالاتر!
شباهت افراد خجالتی با افراد برونگرا!
افراد خجالتی دوست دارند که اجتماعی باشند، اما اضطراب و کمرویی این اجازه را به آنها نمیدهد و این دردسر کمرو و خجالتی بودن است. افراد خجالتی به جمع علاقه مند هستند، اما در تعاملات اجتماعی احساس خوشایندی ندارند، چون مهرت های اجتماعی مناسبی در اختیار ندارند. اما وقتی که به جمع عادت می کنند، از آنها انرژی می گیرند و رفتارهایی مثل افراد برونگرا از خود بروز میدهند.
در واقع این افراد خجالتی، در عین حال برونگرا هستند. افراد خجالتی و درونگراها افکار متفاوتی دارند. در حالی که افراد درونگرا به اجتماع تمایل و رغبت ندارند، اکثر خجالتی ها به این موضوع میل دارند و به همین دلیل خجولی برایشان یک معضل است که توانایی ابراز این تمایل را ندارند و موفق عمل نمی کنند. افراد خجالتی و درونگرا در یک مهمانی در کنارهگیری از جمع همانند یکدیگر به نظر میرسند. اما آنچه این دو تیپ شخصیتی را از اساس از یکدیگر متمایز میسازد، نحوهی تفکر و آنچه درون مغز آنها میگذرد، است.
فرد خجالتی از اینکه دور از دیگران است احساس بدی دارد، با این وجود از بودن در جمع میترسد. دائم فکر می کند که چطور میتواند با فلانی همکلام شود؟ یا اگر سر صحبت را با فلانی باز کند، از دیدگاه فرد مقابل چگونه به نظر میرسد؟ اما شخص درونگرا به این میاندیشد که، ای کاش الان در اتاقی به تنهایی مطالعه می کردم ، ای کاش هرچه زودتر از این موقعیت خلاص میشدم.
افراد خجالتی و درونگرا هر دو ساکت اند
حرفهای ساده، تیپهای شخصیتی را مشخص نمیکند. افراد درونگرا میتوانند اجتماعی باشند، اما اغلب تنهایی را انتخاب می کنند. ترجیح میدهند تنها باشند و با افراد معدودی بحثهای عمیق نمایند. درونگراها اطلاعات را درون ذهن خود تجزیه تحلیل میکنند و موقعیتهای بسیار مهیج و محرک بر نحوهی اندیشیدن آنها تاثیر میگذارد. از طرف دیگر، برونگراها تمایل دارند در حین سخن گفتن، بیاندیشند. از طرف دیگر، تجربیات افراد خجالتی بیشتر چرخه ای از توهمات است. فرد خجالتی قادر نیست واکنشی صحیح در موقعیت های اجتماعی نشان بدهد. دچار اضطراب میشود، ضربان قلبش بالا میرود، کف دستانش عرق میکند و عضلاتش منقبض میشوند.
خجالت و درونگرایی، هر دو آینده شما را به خطر می اندازند
همان طور که احتمالاً تا کنون متوجه شده اید، هر دو دسته ای از افراد که در این مقاله به طور مفصل آن ها را بررسی کردیم، در جامعه به عنوان افراد خجالتی و بی دست و پا شناخته می شوند (هر چند که افراد درونگرا در اصل این طور نیستند)؛ پس بدیهی است که کمتر به آن ها اعتماد شود و دچار مشکلاتی از قبیل تنهایی و احتمالاً افسردگی شوند. البته در مقاله عوارض کمرویی و خجالت به این موضوع خیلی بیشتر پرداخته ایم که پیشنهاد می کنم حتماً آن را هم مطالعه کنید.
به همین دلیل حتماً به شما توضیه می کنم که اگر خجالتی هستید، خیلی زود آن را درمان کنید و به فردی معمولی تبدیل شوید تا در آینده با مشکلات بزرگی رو به رو نشوید و اگر درونگرا می باشید، مهارت های اجتماعی و ارتباطی خود را تقویت کنید تا بتوانید بهتر در جامعه حضور پیدا کنید و از برخی مشکلات دوری کنید.
راستی یک خبر خوب هم برای شمایی که دچار خجولی و کم حرفی هستید دارم؛ تیم متخصص گام برتر بعد از مدت ها تحقیق و بررسی در این زمینه، دوره جامعی تولید کرده که در آن به طور کامل را های درمان خجالت و کمرویی و کم حرفی را بیان کرده که می تواند برای افراد مختلف با هر میزان خجالتی که دارند موثر باشد. پیشنهاد میکنم حتماً با ورود به صفحه دوره رفع کمرویی، توضیحات جامع آن را مطالعه کنید و در صورت لزوم، آن را تهیه کنید.
اگر سوال یا نظری هم درباره این موضوع دارید، حتماً در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا در اسرع وقت به شما پاسخ دهیم. موفق باشید.
difference introversion and shyness
2 نظر
ممنون از مطلب خوبتون
واقعا بهم کمک کرد 🍃
(I’m infj)
سلام و عرض ادب
خداروشکر که مقاله تفاوت درونگرایی و خجالتی بودن براتون کاربردی بوده است.
با آرزوی بهترین ها برای شما