جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

ایجاد عادت با ۷ تکنیک ساده و کاربردی + فیلم اختصاصی

عادت ، چیزی است که به قول ناپلئون هیل، هم موفقیت و هم شکست تا حد زیادی به آن وابسته هستند. شاید برایتان باورپذیر نباشد اما در طول روز تقریبا ۴۰ درصد از رفتار هایی که انسان ها انجام می‌دهند بر اساس عادت می‌باشد. عادت به قدری اهمیت دارد که می‌توان گفت آنها هستند که تعیین کننده موفقیت یا شکست در زندگی ما هستند. در ادامه این مقاله به شما راه هایی را خواهیم گفت که بتوانید با استفاده از آن ها به راحتی هر چه تمام تر یک عادت خوب را در خودتان به وجود آورید تا از همیشه به اهدافتان نزدیک و نزدیک تر شوید

قبل از این که مقاله ایجاد عادت را مطالعه کنید، پیشنهاد می‌کنم حتماً کلیپ زیر را که خودم درباره تعریف عادت، راه های تغییر و ایجاد عادت و… صحبت کرده ام را مطالعه کنید تا با پیش زمینه بهتری به سراغ مطالعه این مقاله بروید. شک نکنید که تماشای آن به نکته برداری و استفاده بهتر از این مقاله به شما کمک بسیار زیادی خواهد کرد…

تبدیل یک رفتار به عادت

اگر به تمام کارها و رفتارهای خودمان در طول روز کمی دقت کنیم، متوجه می‌شویم زندگی ما پر از عادت‌های خوب و بد است. به عبارت دیگر این عادت‌های ما هستند که روز ما و یا زندگی ما را تشکیل می‌دهند و به آن جهت می‌بخشند. مانند صبحانه خوردن یا نخوردن، طرز لباس پوشیدن ما، نحوه برخورد ما با دیگران یا حتی مدل خوابیدن ما… همه و همه جز عادت‌هایی هستند که هر روز بدون اینکه ما حتی تصمیم برای انجام دادنشان بگیریم در حال انجام شدن هستند.

تعدادی از عادت‌ها ما را به نتایج مطلوب می‌رسانند و برخی دیگر ما را از مسیرمان دورتر می‌کنند. حتما همه ما شنیده‌ایم که وقتی با دیگران درباره عادت‌هایی بدی که دارند صحبت می‌کنیم، جوابی که به ما می‌دهند این است که (من دیگر عادت کرده‌ام!) اغلب مردم بر این باور هستند که دیگر نمی‌شود عادت به وجود آمده را ترک یا حتی عادت جدید به وجود آورد.

چون همه آن‌ها یکبار تصمیم به ترک آن گرفتند و نتوانستند ادامه دهند. دلیل ادامه ندادن همه افراد، عدم آگاهی آن‌ها از مشکلاتی است که بر سر راه شان به وجود می‌آیند و کاملاً هم طبیعی است. ولی چون ما عملاً آموزشی برای برخورد با این دسته از مشکلات نداریم، طبیعی است که همان شروع راه از ادامه دادن آن منصرف شویم.

اما ما امروز در این مقاله یک فرمول شگفت انگیز خواهیم گفت تا همه ما ببینیم که چگونه می‌توان کمتر از یک ماه عادتی را ترک یا یک عادت خوب را ایجاد کرد. البته در مقاله ترک عادت هم راه های فوق العاده ای برای شما پیشنهاد کرده ایم که می‌توانید با استفاده از آن ها در کمتر از چند روز یک عادت بد را از وجود خودتان حذف کنید.

چگونه رفتار را به عادت تبدیل کنیم؟-موفقیت
چگونه رفتار را به عادت تبدیل کنیم؟-موفقیت

عادت چیست؟

عادت یک جریان عادی رفتار است که به صورت منظم تکرار می‌شود. عادت یعنی فعالیتی که ما آن را ارادی و غیرارادی به صورت پیوسته و منظم انجام دهیم، آن قدر آن را تکرار کنیم تا ناخودآگاه تمایل به انجام دادن آن‌ها داشته باشیم، از انجام دادن آن حس خوشایندی به ما دست دهد و اگر هم به هر دلیلی نتوانستیم آن را انجام دهیم حسی نا خوشایند و یا نارضایتی از خودمان داشته باشیم. بر اساس تحقیقی که دانشگاه دوک آمریکا انجام داده است، ۴۰ درصد از کارهای روزانه افراد بر اساس عادت انجام می‌شود.

عادت یعنی چه

انواع عادت

عادت‌های ما به دو دسته ارادی و غیر ارادی تقسیم می‌شوند که در ادامه آن ها را توضیح خواهیم داد.

۱. عادت غیر ارادی

همان طور که از اسم آن مشخص است ما هیچ نقشی در انجام دادن یا ندادن آن‌ها نداریم. مانند نفس کشیدن،پلک زدن،ضربان قلب و ….

۲ .عادت ارادی

بر خلاف عادت غیر ارادی، ما کنترل این عادت‌ها را کاملاً به دست داریم. شاید تغییر دادن آن‌ها کار سختی به نظر برسد اما اصلاً غیر ممکن نیست. مثلاً خوردن آب با بطری یک عادت ارادی است. شاید ترک کردن آن به یکباره کار مشکلی باشد اما اصلا غیرممکن نیست و ما می‌توانیم آن را ترک کنیم چون ما کنترل انجام دادن یا ندادن آن را داریم.

برای درک بهتر عادت به مثال زیر توجه کنید:
یک راننده‌ای را در نظر بگیرید که برای بار اول در حال رانندگی است و هنوز جای دنده یا پدال ترمز و رو درست نمی‌شناسد. این راننده مدام دور اطرف را می‌بیند و برای دنده عوض کردن اول به آن نگاه می‌کند که دنده را اشتباه عوض نکند. همش استرس دارد که اتفاقی نیفتد و کنترل اتومبیل از دست او خارج نشود.

اگر دقت کرده باشید این دسته از راننده‌ها تنها با یک ساعت رانندگی خسته می‌شوند و دوست دارند در اولین فرصت استراحت کنند. آیا این شرایط برای کسی که سال‌ها راننده است و کسی که تازه شروع به رانندگی کرده است یکسان است؟ جواب کاملاً مشخص است؛ خیر. راننده‌ای که سال‌ها رانندگی می‌کند دیگر برای دنده عوض کردن به دنده ماشین نگاه نمی‌کند و دیگر برای رانندگی کردن استرسی ندارد. چون او به رانندگی کردن عادت کرده است.

حالا بهتر نیست که ما شروع به ساخت عادت در خودمان کنیم تا مانند یک راننده حرفه‌ای شویم و دیگر برای مسائل کوچکی مثل دنده عوض کردن انرژی صرف نکنیم و استرسی نداشته باشیم؟

چگونه رفتار را به عادت تبدیل کنیم؟-عادت ید
چگونه رفتار را به عادت تبدیل کنیم؟-عادت ید

چگونگی شکل گیری عادات

آیا تا به حال فکر کرده‌اید که وقتی در حال انجام یک کاری هستید چه اتفاقاتی در ذهن شما در حال رخ دادن است؟ اصلاً چطور می‌شود که شما یک کار را به راحتی انجام می‌دهید ولی در مقابل برای انجام دادن یک کار دیگر کلی به سختی می‌افتید؟ ذهن شما در این هنگام چه دستوراتی به بدن شما می‌دهد با این رفتارها چگونه برخورد می‌کند؟ جواب این سوال‌ها در دو کلمه نهفته است؛ مسیر عصبی.

ذهن ما از میلیاردها سلول یا همان نورون تشکیل شده که هر کدام یک فرستنده و گیرنده دارند که مانند شاخک در اطرف آن‌ها قرار دارند. وظیفه این شاخک‌ها عبور جریان الکتریکی یا مواد شیمایی و انتقال آن به سلول دیگر است و اگر بخواهد با سلول دیگر ارتباط برقرار کند باید شاخک‌هایش را به شاخک‌های آن سلول متصل کند. در اثر این اتصال است که ذهن و مغز ما دستور به انجام یک رفتار یا بروز یک احساس می‌دهد. حالا هرچه این دو سلول تعداد دفعات بیشتری با هم ارتباط برقرا کرده باشند و ارتباط عصبی آن‌ها قوی‌تر باشد، مهارت ما در آن زمینه قوی تر خواهد بود.

مثلاً  شما کودکی را در نظر بگیرید که برای اولین بار اقدام به راه رفتن می‌کند. چه اتفاقی می‌افتد؟ هنوز قدم اول را برنداشته به زمین می‌افتد. چون مسیر عصبی راه رفتن هنوز برایش ساخته نشده و یا بهتر است بگویم به راه رفتن عادت نکرده است. ولی آیا یک انسان ۲۰ ساله هم هنگام راه رفتن بعد از قدم اول به زمین می‌خورد؟ خیر، چون او سال‌ها است که مدام در حال تکرار راه رفتن است یک مسیر عصبی بسیار قدرتمندی در ذهن خود ساخته است.

چگونه رفتار را به عادت تبدیل کنیم؟-مهارت
چگونه رفتار را به عادت تبدیل کنیم؟-مهارت

عادات قدرتمند

تا حالا برایتان پیش آمده است که تصمیم به ترک یک کاری را بگیرید ولی دوباره برگردید به مسیر قبلی؟ مسلماً جواب تک تک ما به این سوال مثبت است.

این یعنی قدرت عادت، قدرتی که به شما اجازه اعمال تغییر در عادت‌های قبلی را نمی‌دهد و اسرار بر تداوم و ادامه یافتن حالت قبلی را دارد. اگر بدون تعارف بگویم عادت‌ها در حال فرمانروایی کردن روی زندگی ما و کارهایی که ما در طول روز انجام می دهیم هستند. دلیل این است که مسیر عصبی عادت در ذهن ما ساخته شده و ذهن ما دوست دارد آن را حفظ کند و تا آخرین لحظه هم این کار را می‌کند. چون هر فعالیت جدیدی ذهن ما را وادار به مصرف انرژی بیشتری می‌کند و این اصلا برای ذهن ما اتفاق خوشایندی نیست. زیرا وظیفه ذهن ما اساساً صرف انرژی کمتر است.

چگونه رفتار را به عادت تبدیل کنیم؟-زندگی
چگونه رفتار را به عادت تبدیل کنیم؟-زندگی

عادت های خوب و بد در زندگی

چیزی که بدیهی است این است که همۀ ما در پی زندگی بهتر هستیم و برای این هدفمان برنامه‌ریزی می‌کنیم و سعی می‌کنیم با کنترل و تسلط بر رفتارمان به این هدف برسیم. ولی یک سوال پیش می آید! نقش عادت‌ها در این مسیر چیست؟

همانطور که قبلا اشاره کردم زندگی ما متشکل از عادت‌های بد و خوب است. نکته جالب‌تر این است که لازم نیست ما توجه خاصی روی عادت‌هایمان داشته باشیم تا انجام شوند، آن‌ها مانند یک ماشین برنامه ریزی شده سر ساعت عمل می‌کنند.

پس روشن است اگر عادت‌های بد ما روی زندگی ما تسلط پیدا کنند ما به هیچ وجه نمی‌توانیم آن بازدهی لازم و آن خروجی مطلوبی که در پی آن هستیم را بدست آوریم. اینجاست که ما نقش عادت را در زندگی خودمان می‌فهمیم و این را درک می‌کنیم که هرچی عادت‌های بد ما بیشتر باشد، ما از مسیر و هدفمان دورتر خواهیم شد و بالعکس هرچه عادت‌های خوب ما بیشتر شود حس و حال مان بهتر خواهد شد. در مقاله عادت بد ، ۱۵ مورد از رایج ترین عادات بدی که ما در زندگی داریم و شاید خودمان هم متوجه آن ها نباشیم را برایتان معرفی کرده ایم. بهتان توصیه می‌کنم حتماً آن مقاله را هم مطالعه کنید چون همین عادت های لد هستند که بزرگ ترین مانع ما برای رسیدن به موفقیت به حساب می‌آیند.

اکنون اگر دنبال هدف اصلی خودمان هستیم ابتدا باید روی عادت‌های بد خودمان تمرکز کنیم و بعد از شناسایی و حذف آن‌ها از زندگیمان به سمت اهدافی که داریم حرکت کنیم. فقط حواسمان باشد که اگر مسیر عصبی عادت بد در ما شکل بگیرد کار ما برای ادامه سخت‌تر می‌شود. پس از همین حالا به فکر ایجاد مسیر عصبی خوب و مفید در خود باشید.

چگونه رفتار را به عادت تبدیل کنیم؟-بدبختی
چگونه رفتار را به عادت تبدیل کنیم؟-بدبختی

روش تغییر عادت

ترک عادت بد برای شروع خوب است ولی اصلا کافی نیست. شما برای پیشروی در مسیر اهداف خود، باید رفتارهای جدیدی در خود به وجود بیاورید و با تکرار و سماجت، مسیر عصبی آن را در ذهن خود ساخته و سرانجام آن را تبدیل به یک عادت کنید. عادتی که پله‌ای باشد برای بالا رفتن شما و رسیدن به موفقیت.

شما باید رفتارهای خوب را پیدا کنید و با ساختن مسیر عصبی، آن‌ها را تبدیل به یک عادت درجه یک کنید. در همین مقاله ایجاد عادت های خوب هم، لیستی از عادات خوبی که می‌توانند در مسیر رسیدن به موفقیت بسیار کمک کننده ما باشند را برایتان نام بردیم و پیشنهاد می‌کنم حتماً آن را هم مطالعه کنید تا به موفقیت از همیشه نزدیک تر شوید. اما سوالی که در اینجا مطرح است این است که ما چگونه مسیر عصبی یک رفتار را ساخته و آن را تبدیل به یک عادت بکنیم؟

برای اینکه پاسخ این سوال را به خوبی متوجه شوید کلیپی را برایتان آماده کرده ایم که شما را در مسیر اینکه چگونه یک رفتار را به عادت تبدیل کنیم کمک می‌کند.

قانون ۲۱ روز عادت

قبل از اینکه راجع به این قانون توضیح بدهم، باید بگویم که ممکن است این ۲۱ روز برای همه یکسان نباشد. یعنی شاید برخی کمتر از این مقدار و یا برخی دیگر بیشتر از این زمان لازم داشته باشند تا عادتی را در خود ترک یا تغییر و ایجاد کنند. اما چیزی که روشن است این است که همین تعداد روز می‌تواند در زندگی شما معجزه کند به شرطی که مستمر و مداوم باشد.

طبق نظر متخصصان، تنها ۲۱ روز زمان لازم است که شما عادتی را ترک و یا آن را در خود ایجاد کنید. شما باید هر عادتی که دارید مانند سحرخیزی، لبخند زدن، کتاب خواندن و یا هرچیزی دیگری را در این ۲۱ روز تکرار کنید تا کامل ملکه ذهنتان شود. پس از پایان این ۲۱ روز خواهید دید که ذهن شما بدون آن مقاومت قبلی، مانند آب خورد آن فعالیت را انجام می‌دهد.

نکته بسیار مهم اینجاست که اگر به هر دلیلی شما نتوانستید ۲۱ روز بطور مداوم رفتار خود را تکرار کنید، باید دوباره از صفر شروع کنید و همه چیز را ازول بسازید؛ ولی اصلا نباید انگیزه و روحیه خود را از دست بدهید هر بار که شکست خوردید دوباره قوی‌تر از قبل به مسیر خود ادامه دهید. فقط بدانید که شما در روز اول یا بهتر است بگویم جند روز اول کار دشواری در پیش دارید.

چون شما تازه به تصمیم ایجاد عادت گرفته‌اید و ذهن شما در برابر آن مقاومت کرده و سعی می‌کند شما را از ساخت عادت جدید و تشکیل مسیر عصبی آن منصرف کند تا خودش انرژی کمتری را صرف این مسئله کند. ولی شما باید سرسخت تر باشید و همچین اجازه‌ای به او ندهید.

چگونه رفتار را به عادت تبدیل کنیم؟-قانون
چگونه رفتار را به عادت تبدیل کنیم؟-قانون

۷ مرحله ساخت عادت از زبان برایان تریسی

برایان تریسی، نویسنده کانادایی است که ساز و کاری را ترتیب داده تا بتوانیم طی هفت مرحله هر عادتی را که می‌خواهیم به وجود آوریم. هر ۷ مورد مثل یک زنجیر به یکدیگر متصل هستند و اگر ما هر کدام از آن‌ها را رعایت نکنیم، درواقع آن زنجیر را ناقص کرده‌ایم. در ادامه این ۷ مرحله ایجاد عادت را بررسی خواهیم کرد.

۱. تصمیم بگیرید

در گام اول شما باید برای ساخت یک عادت، تصمیم به ساختن آن بگیرید. در هرکاری گام اول تصمیم گرفتن است و این شروع راه شما است. شما بیشترین کلنجار را با ذهن خود در همین مرحله خواهید رفت. چون می‌خواهید تصمیم به  ایجاد عادت جدید بگیرید و ذهنتان برای عملی نشدن این کار تمام تلاشش را می‌کند. نکته‌ای که باید در این بخش از ایجاد عادت جدید رعایت کنید این است که توجه داشته باشید تصمیم شما کاملاً روشن و همراه با جزئیات باشد و هیچ چیز در تصمیم شما مبهم و یا از قلم نیافتد.

برای مثال وقتی شما تصمیم به ورزش کردن می‌گیرید، باید روز ورزش کردن، ساعت ورزش کردن و تغذیه قبل و بعد آن را مشخص کنید. هر چه جزئیات تصمیم شما شفاف‌تر باشد، کار شما آسان‌تر می‌شود.

چگونه رفتار را به عادت تبدیل کنیم؟-تصمیم گیری
چگونه رفتار را به عادت تبدیل کنیم؟-تصمیم گیری

۲. هرگز در عادت های جدیدتان استثنا قائل نشوید

اگر می‌خواهید به خوتان خیانت کنید، ابتدا تصمیمی بگیرید و بعد آن را انجام ندهید. فرقی هم ندارد که به چه دلیلی باشد. اگر در تصمیم خود استثنایی قائل شوید ذهن شما از این موضوع استفاده کرده و فکر می‌کند تصمیمی که گرفتید برای شما مهم نیست و به راحتی آن را نقض کرده و برایتان اهمیتی ندارد.

اینجاست که ذهن شما آن انعطاف پذیری در ایجاد عادت را از دست می‌دهد و کار شما برای ادامه دادن بسیار کارتان سخت می‌شود و گاهاً بعد از اولین استثنایی که قائل شدید دیگر از ادامه دادن دست خواهید کشید. پس شما اصلاً نباید اجازه ورود هر نوع استثنایی را بدهید. اگر تصمیم گرفتید که هر روز به مدت ۳۰ دقیقه ورزش کنید، با قدرت این کار را ادامه دهید؛ چه در گرما و چه در سرما…! موقع انجام دادن هم به خودتان اجازه بهانه آوردن ندهید. زیرا بهانه آوردن همانا و بدبخت شدن شما هم همانا.

پس وقتی تصمیمی گرفتید بدون بهانه آوردن، توجیه کردن و استثنا قائل شدن آن را ادامه دهید و به نتیجه درخشانی که در پایان انتظار شما را می‌کشد فکر کنید.

در عادت هایتان استثنا قائل نشوید
در عادت هایتان استثنا قائل نشوید

۳. به دیگران بگویید که رفتار جدیدی را تمرین می کنید

وقتی در حال انجام عادت‌های خوب هستید به دیگران بگویید. زیرا وقتی شما بدانید که افرادی شما را زیر نظر دارند، انگیزه و عزمتان برای انجام آن کار چند برابر می‌شود. همین طور تشویق و تحسین آن‌ها تاثیر زیادی در رفتار و اراده شما دارد. همه ما نیاز داریم که بقیه ما را تحسین کنند و از این عمل بسیار انگیزه و روحیه خواهیم گرفت.
سعی کنید با کسانی درباره عادتتان صحبت کنید که به شما حس خوب و انرژی مثبت می‌دهند. از کسانی که مدام در حال تخریب یا غیرممکن جلوه دادن عادت‌های شما هستند به شدت دوری کنید. چون همان طور که گروه اول سرعت شما را چند برابر می‌کنند و شما را به سمت جلو هل می‌دهند، این افراد از سرعت شما کاسته و حتی شما را متوقف می‌کنند.

چگونه رفتار را به عادت تبدیل کنیم؟-انرژی
چگونه رفتار را به عادت تبدیل کنیم؟-انرژی

۴. عادت جدید خود را در ذهن به تصویر بکشید

در حلقه چهارم از این زنجیر، شما باید مدام خودتان را در حال انجام عادت جدیدتان تصور کنید. انقدر این کار را انجام دهید که گویی شما این عادت را درخود دارید و هم اکنون در حال انجام دادن آن هستید.

برای مثال شما باید مدام خودتان را در حال ورزش کردن در پارک یا باشگاه تصور کنید. سعی کنید جزئیات را فراموش نکنید چون این جزئیات هستند که در تصور به ما کمک می‌کنند و باعث می‌شوند ما انگیزه بگیریم.

هرچه شما بیشتر تصویر سازی کنید، عادت شما با سرعت بیشتری در ناخودآگاه ذهنتان ثبت می‌شود و کار شما برای ساخت آن عادت آسان‌تر می‌شود و سرعت شما برای ساخت مسیر عصبی چندین برابر می‌شود.

۵. اصرار بورزید

آنقدر برای انجام عادتتان اصرار بورزید که اگر به هر دلیلی آن را انجام ندادید احساس نارضایتی کنید. اگر این حس در شما به وجود آید دیگر به هیچ چیز اجازه نمی‌دهید که شما را از مسیرتان دور کند. وقتی شما اصرار می‌کنید به انجام شدن کاری، ذهنتان متوجه اهمیت موضوع شده و دیگر راجع به آن با شما حتی شوخی هم نمی‌کند.

چگونه رفتار را به عادت تبدیل کنیم؟-تلاش
ایجاد عادت فقط با تلاش امکان پذیر است

۶. به خود جایزه بدهید

با جایزه دادن برای خودتان ایجاد انگیزه کنید که حتماً آن کار را انجام دهید. این مهم‌ترین حلقه زنجیر است که شما را حتی برای لذت پاداش هم که شده، مجاب می‌کند که آن کار را انجام دهید. اصولاً ذهن ما تحسین شدن و پاداش گرفتن را دوست دارد و هرکاری می‌کند تا به پاداش دست پیدا کند. شما می‌توانید از این امر نهایت استفاده را کرده و با پاداش قرار دادن برای کارها، عادت جدیدی را بسازید.

جایزه تان هم می‌تواند هرچیزی باشد. از یک خوراکی لذیذ تا یک دورهمی دوستانه با دوستان صمیمتان. فقط باید برای شما لذت بخش باشد و منجر به حرکت شما رو به جلو شود.

چگونه رفتار را به عادت تبدیل کنیم؟-بازدهی

۷- یک جمله تاکیدی بسازید

ببینید کدام جمله بیشترین تاثیر را روی شما برای حرکت به سمت اهدافتان را دارد؟ آن جملات همان جملات انگیزشی و تاکیدی شماست که شما را ترغیب به انجام عادتتان می‌کند و به نحوی باعث ایجاد انگیزه در شما می‌شود. این جمله را روی یک کاغذ نوشته و جلوی چشمتان قرار دهید یا آن را تصویر زمینه تلفن همراهتان یا لپ تاپ خودتان بگذارید تا همیشه آن را ببینید و با انگیزه بیشتر به استقبال عادتتان بروید. هر چقدر بیشتر این جملات را با خود تکرار کنید باعث ایجاد و پرورش عادت با سرعت بیشتری می‌شود.

نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است که به هیچ وجه فکر نکنید جمله تاکیدی شما باید عجیب و غریب و باشد ساعت‌ها از وقت خورد را صرف پیدا کردن آن کنید. مثلاً (من باید هر روز ورزش کنم) یک جمله تاکیدی است. پس اصلاً برای پیدا کردن آن وسواس به خرج ندهید.

7 راه برای ایجاد عادت

روشی طلایی برای تبدیل رفتار به عادت

باید بگویم که انگیزه برای به خاطر سپردن عادت و تکرار آن اصلاً کافی نیست و از آنجایی که انسان موجودی فراموش کار است، نیاز دارد که در امور خود یادآورنده هایی داشته باشد تا توسط آن ها بتواند به مرور عادات را در خود به وجود بیاورد. شما برای این یادآوری دو راه پیش رو دارید:

راه اول: شما می‌توانید اجسام خاص را مدام جلوی چشم خود قرار داده یا اینکه عکس آن‌ها را روی دیوار داخل اتاق خود بچسبانید تا با دیدن آن‌ها به یاد عادت خود بیفتید و آن را رعایت کنید. مثلاً شما برای ساخت عادت ۳ لیتر آب خوردن در طول روز می توانید یک بطری آب معدنی بزرگ را روی میز کار خود بگذارید تا هر بار با دیدن آن به یاد آب خوردن بیفتید.

راه دوم: در این روش که کمی آسان تر هم به نظر می رسد، شما می توانید وقت های اضافی خود را در یک برگه لیست کرده و هر وقت که زمان آن ها رسید در آن وقت اضافی عادت خود را تکرار کنید تا آن را به راحتی به خاطر بسپارید. برای مثال زمانی که شما سرمیز ناهارخوری منتظر حاضر شدن غذا هستید، می‌توانید به خواندن کتاب مشغول شوید و این عادت را در خود جاودانه کنید.

برای ایجاد عادت برای خود یادآور بگذارید

معرفی کتاب برای تغییر عادت

در این قسمت از مقاله می‌خواهیم برخی از کتاب های دسته اول را در زمینه عادت معرفی کنیم تا بتوانید با استفاده از آن ها، عادت های جدید و مثبتی را برای خودتان ایجاد کنید.

۱. قدرت عادت

چارلز داهیگ نویسنده این کتاب بوده و این کتاب در سال ۲۰۱۲ منتشر شده است. کتاب قدرت عادت تحقیقات علمی و اجتماعی را ترکیب کرده و می‌نویسد: عادت با الگویی روانشناختی به نام «حلقه عادت» شروع می‌شود که سه فرآیند جداگانه دارد.

ابتدا نشانه یا انگیزه (سرنخ) وجود دارد که به مغز شما می گوید وارد مرحله اتوماتیک نسبت به رفتاری خاص شود. بعد از آن، مرحله معمول انجام آن رفتار (روتین) است و مرحله سوم، پاداش است؛ نتیجه و حسی که از انجام آن رفتار برای شخص حاصل می‌شود، و اینگونه حلقه عادت شکل می‌گیرد‏.‏

چگونه رفتار را به عادت تبدیل کنیم؟-کتاب قدرت عادت
ایجاد عادت -کتاب قدرت عادت

۲. شکل گیری عادت

مارک منسون نویسنده این کتاب به چگونگی شکل گیری عادت‌ها و بررسی و تحلیل آن‌ها می‌پردازد. وی حتی آموزش چگونه حذف یا اضافه کردن عادت‌ها را هم در کتاب خود گنجاجنده است. این کتاب می‌تواند بسیار اثر بخش باشد.

اکنون زمان تغییر عادت هاست

امیدوارم که کل مطالب را به درستی اجرا کنید. شما تاکنون نمی‌دانستید که عادت‌ها چه قدرتی دارند و نقش آن‌ها در زندگی ما چیست؟ اما اکنون که دانستید، وظیفه شماست که اولین قدم رو به سمت جلو بردارید.

همین حالا لیستی از رفتارهایی که تصمیم دارید آن ها را تبدیل به عادت کنید درست کنید. سپس آنها را با جزئیات مشخص کرده و اجازه ورود هیچ استثنایی به برنامه خود ندهید. به کسانی که حامی شما هستند بگویید که در حال انجام چه کاری هستید و مدام آن را در ذهن خود به تصویر بکشید. جمله تاکیدی خود را پیدا کنید و مدان آن را با خود تکرار کنید. حالا وقت اصرار ورزیدن است و وقتی آن را انجام دادید به خودتان جایزه دهید. این برنامه را فقط ۲۱ روز مداوم انجام دهید تا قدرت عادت را در زندگی خود لمس کنید…

habit into behavior

نویسنده: انجمن نویسندگان تیم گام برتر

نویسنده: انجمن نویسندگان تیم گام برتر

70 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

  • بسیار مقاله زیبا و مطالب نو و کارآمدی بود بسیار ممنونم از فردا امتحانش میکنم مرسی

    • وقتتون بخیر

      ممنون از نظر لطف شما…خوشحالیم که مقاله براتون کاربردی بوده…موفق باشید

    • سلام دوست عزیز

      ممنون از نظر لطفتون. خوشحالیم که مقاله ما مورد استقبالتون قرار گرفته.

      موفق باشید…

  • سلام من ۱ نفرو دوست دارم و رفتار اشتباه من باعث شده ناراحت شه چون من دلتنگ بودم و حرفایی زدم که ناراحت هم اینکه دلم میخاد باشه هم اینکه بهش نچسبم چون داعم دلتنگش میشم الانم حس میکنم اگر جدا شه میمیرم و خیلی ناراحتم لطفا کمکم کنید 😭

    • سلام
      چون سوال شما با موضوع مقاله مرتبط نیست، طبیعتاً پاسخش هم اینجا داده نمیشه.
      اگه سوالی در مورد غیر از موضوع مقاله دارید، به شماره پشتیبانی ما، یعنی ۰۹۰۳۸۹۴۲۳۷۹ توی شبکه های اجتماعی پیام بدید

      موفق باشید…

  • سلام.من ی دانش اموز کنکوریم و توی این ۲ ماه هنوز نتونستم ب درس خوندن عادت کنم
    مقالتونو خوندم و کلی انرژی مثبت دریافت کردم و کلللللی روحیه گرفتم
    و مطمئنم ک مشکلم حل شد.چون دیواری ک توی ذهنم یود خراب شد
    واقعا سپاسگزارم بابت این حال خوبی ک ب من دادید
    امیدوارم همینطور ک ب کسایی مثل من کمک میکنید، خدا هم گره از کار شما برداره و ب بالاترین درجه ها برسید ❤??

    • سلام وقت بخیر
      خیلی خوشحالیم و باعث افتخار ماست که براتون مفید بوده و استفاده کردید
      خیلی عالیه براتون آرزوی بهترین نتیجه رو داریم
      ممنون از همراهی شما موفق باشید

  • دقیقا همینطوره…مرسی از کلیپ های خوبی که میذارید ..لطفا از td jakes بیشتر بذارید..بازم ممنون

  • زمانی که خودمان را به چالش میکشیم نظم وقاعده وقانون زندگیمان را ارتقاء می دهیم ومیتوانیم بیشتر از قبل کارهایمان را بهتر انجام دهیم

    • کاملا درسته
      ممنون از انرژی خوبی که منتقل می کنید
      موفق باشید

  • سلام چند وقتی هست که زیر نظر استاد دارم عادتها را تبدیل به رفتار میکنم و تا حدودی هم موفق بودم

  • درود بر شمااا☺

    فرماایش همه ی دوستاان متین ????☘?

    بنظر من انگیززززه داشتن ، حرف اول و اخر رو میزنه☺??⚘

    وموفقیتی ک از پس هر تکرار و مداومتی دس میده خودش دلیل محکمی برای ادامه دادنه ?⚘?

    وتکرار هر عملی موجب رسیدن ب کلی موفقیته ☺???⚘??????

    • کاربر گرامی ممنون از حسِ خوبی که منتقل می کنید
      همینجوری پر قدرت ادامه بدید
      متشکرم

  • سلام واقعا کاربردیه این قانون من خیلی امتحانش کردم بهتون جواب ۱۰۰درصد میده خیلی خیلی عالیهه?

  • بسیار عالی خوب بود من قبلا بخشی از تبدیل رفتار به عادت را در کتاب خودت را شارژ کن خوانده بودم اگه بخوام بگم کلا هر چیزی که درباره عادت باشد از بهترین های من است

  • ممنون از مقاله ی خوبتون
    برای ساختن یه عادت واقعاً روش ساده ای هست انقدر ساده که خیلی از ما اونو جدی نمیگیریم اما موفقیت تکرار کارهای ساده ست

    • بله موفقیت تکرار لجوجانه کارهای سادست
      ممنون از شما

  • یه روشی هم بود میگفتن برا اینکه ما بتونیم عادتی رو در خودمون بوجود بیاریم ۲۱ روز زمان باید براش بزاریم
    یعنی ۲۱ روز پشت سر هم انجامش بدیم . مثلا اراده کردن برا زودبیدار شدن ????

  • سلام.صبح بخیر.خیلی جالب، از تکنیک ها و واژه های خوبی استفاده میشه.شاید برای خیلی ها مداومت در کار مهم بود ولی جالبه در این مقاله از کلمه ۳۰ روز استفاده شد.کلمات شما کلیدی وکاربردی هستند.مثل “۲۰ ۸۰” شجاعت”مبارزه باتنبلی”حس خوب”و….خدا حفظتون کنه.سپاس

    • کاربر گرامی سلام
      ممنون از نظر شما
      موفق و سربلند باشید

  • به این موضوع ۳۰ روز فکر خواهم کرد مطمئنا کارهایی که ۳۰ روز مداوم در انجام آن اصرار داشته باشیم می تواند به عادتهایی تبدیل شود که مسیر را برای ما هموار می سازد.
    به هر حال موفقیت ارزش اجرای این تکنیکها را دارد .
    با تشکر از شما

  • سلام ماهم در دین خودمون چله داریم که شبیه همین هست من خودم باچله گرفتن یکسری کارها رو مرتب انجام دادم چون خودمو مجبور کردم خیلی خوب بود

  • سلام
    کلیپ خییلیی خوب بود….
    واقعا وقتی کارهامون تبدیل به عادت میشه به جای گذر زمان وفراموشی آن میتوانیم زمان به یاد ماندنی داشته باشیم
    ممنون

  • سلام
    من خوشبختانه چک لیستم و شکر گزاری و مرتب نوشتم و الان مسیر عصبی برام ساخته شده می توانم در موقعیت های مختلف بهترین تصمیم را بگیرم
    با تشکر از مقاله خوبتون

    • سلام
      خیلی عملکرد خوبی داشتید
      ممنون از شما کاربر گرامی

  • کلیپ خیلی عالی ای بود
    واقعا با ۳۰ روز تلاش میشه به یه کار حتی سخت عادت کنیم…

  • کلیپ خیلی عالی بود…
    ۳۰ روز هر کاری رو انجام بدی دیگه میتونی همیشه انجام بدی

  • مقاله ی خیلی خوبی بود مثل همیشه و این چالش ۳۰روزه رو من امتحان کردم و به نتیجه ی خیلی خوبی رسیدم ممنون از مقاله خوبتون???

  • کلیپ خیلی عالیی بود. منم اینکارو انجام دادمو وقتی یه کاریو شروع کردم اوایل سخت بوده ولی وقتی به اواسطش رسیدم تبدیل به عادت شد و خیلی راحت تر شد انجامش و حتی از اون کار لذت هم بردم

  • سلام مقاله ی خیلی خوبی بود اتفاقا من ۳۰ روز رو مرتب چک لیستم رو مینوشتم و این مسیر عصبیش برام ساخته شد و من هر روز چک لیستمو مینویسم و کامل میکنم
    ممنون بابت مقالتون

دیدگاهتان را بنویسید