هوش اجتماعی یا میان فردی ، یکی از مهم ترین انواع هوش برای رسیدن به موفقیت میباشد. طبیعتاً در این مقاله با موضوع هوش اجتماعی به خوبی آشنا خواهید شد اما قبل از مطالعه آن، فقط این نکته را به شما بگویم که میتوانید با تقویت این هوش در وجود خود، به یکی از محبوب ترین و معتبرترین افراد در بین اطرافیان خود تبدیل شوید! پس پیشنهاد میکنم به هیچ وجه مطالعه این مقاله را از دست ندهید…
در مقاله هوش اجتماعی میخوانید
- هوش اجتماعی یا میان فردی چیست ؟
- نشانه های هوش میان فردی بالا
- شغل های مناسب افراد با هوش برون فردی بالا
- چگونه هوش اجتماعی را افزایش دهیم ؟
- کتاب هوش اجتماعی
- کتاب قدرت هوش اجتماعی از تونی بوزان
- هوش اجتماعی دانیل گلمن
پس از این که در مقاله هوش ریاضی ، ویژگی ها و راه های تقویت این هوش را بررسی کردیم، در این مقاله قصد داریم یک هوش دیگر را از هوش های دهگانه گاردنر بررسی کنیم که پیشنهاد میکنم حتماً اگر موفقیت خود برایتان مهم است، ما و این مقاله را تا انتها همراهی کنید…
تفاوت اجتماعی و میان فردی
هوارد گاردنر، پژوهشگر حوزه هوش و استعدادیابی، هوش ها را به 10 دسته اصلی تقسیم بندی کرده که هوش اجتماعی یا میان فردی که البته برخی به آن بین فردی و برون فردی هم میگویند، یکی از همان هاست.
اگر میخواهید با تمام هوش های گاردنر آشنا شوید و میزان هوش خود را در میان این 10 هوش به وسیله تست آنلاین بسنجید، میتوانید به مقاله هوش های گاردنر مراجعه کنید. شاید چند اسمی بودن این هوش کمی شما را به شک انداخته باشد و فکر کره باشید چند هوش مجزا از هم هستند. اما این طور نیست! هوش میان فردی یا اجتماعی یکی از همان هوش های 10 گانه گاردنر است که در این مقاله میخواهیم آن را به طور کامل با یکدیگر بررسی کنیم و تمام ویژگی ها و راه های تقویت آن را به شما معرفی کنیم. البته در این مقاله ممکن است از هر 4 اسم این هوش استفاده کنیم، پس دقت کنید همگی آن ها یک معنا دارند و همان هوش اجتماعی هستند.
هوش اجتماعی چیست ؟
هوش اجتماعی یا میان فردی بیشتر به ارتباطات شما با دیگران بستگی دارد. میتوان گفت این هوش یعنی توانایی ارتباط گیری درست و موثر با دیگران.
با توجه به تعریف بالا، افرادی که به خوبی صحبت میکنند و همچنین به خوبی گوش میدهند، دیگران را به خوبی درک میکنند، توانمندی متقاعد سازی بالایی دارند و در کل با دیگران به خوبی ارتباط برقرار میکنند، هوش میان فردی بالایی دارند. ویژگی های این افراد فقط به همین چند مورد ختم نمیشود و ویژگی های دیگری نیز دارند که در ادامه به بررسی آن ها میپردازیم.
نشانه های هوش میان فردی بالا
افرادی که هوش میان فردی بالایی دارند، معمولاً یک سری ویژگی های مشترک دارند که آن ها را از دیگران متمایز میکند. در ادامه این علائم را با یکدیگر مرور میکنیم.
- مهارت های ارتباطی بسیار بالایی دارند. (مهارت های ارتباطی شامل فن بیان، زبان بدن، هوش کلامی و در واقع هر آن چه که در ارتباط با دیگران به آن نیاز داریم میشود.)
- اصول متقاعد سازی را به خوبی بلد هستند.
- خوب گوش میدهند و شنونده خوبی هستند.
- به خوبی میدانند با هر فردی چگونه باید رفتار کنند و به همین دلیل معمولاً میان همه افراد از مقبولیت بالایی برخوردار هستند.
- سعی میکنند همه افراد را درک کنند و زیاد به بحث و مجادله نپردازند.
- حضور در جمع را به شدت به تنهایی ترجیح میدهند.
- معمولاً دوستان زیادی هم دارند.
- پر انرژی و شاد هستند.
- مدیریت بحران بسیار بالایی دارند.
- بسیار قابل اعتماد هستند.
شغل های مناسب افراد با هوش اجتماعی بالا
همان طور که گفتم افرادی که هوش برون فردی بالایی دارند، معمولاً ویژگی هایشان با یکدیگر مشترک است و دقیقاً مخالف افراد با هوش درون فردی بالا هستند. در اصل همه هوش ها و استعدادها همین گونه هستند. پس میتوان گفت هر هوشی، شغل مناسب خودش را هم دارد. در ادامه شغل های مناسب برای افراد با هوش برون فردی و اجتماعی بالا را بررسی خواهیم کرد. اما شغل های مناسب هوش اجتماعی عبارتند از:
- مدرس
- مشاور
- روانشناس
- مدیر روابط عمومی
- فروشندگی
- رهبری
- سخنران
- و…
چگونه هوش اجتماعی را افزایش دهیم ؟
تا اینجای مقاله درباره معنا، نشانه ها، ویژگی ها و شغل های مناسب هوش بین فردی صحبت کردیم. اکنون زمان آن رسیده که راه هایی بیان کنیم که بتوانید با استفاده از آن ها، هوش برون فردی خود را تقویت کنید.
1. به صحبت های دیگران به خوبی توجه کنیم.
2. مطالعه خود را در این زمینه بالا ببریم. ( که در ادامه 2 مورد از مهم ترین کتاب ها برای تقویت هوش برون فردی را برایتان بیان خواهیم کرد.)
3. احساسات و هیجانات خود را کنترل کنیم. (منظورم از این بخش این است که در کنار هوش میان فردی، هوش هیجانی خود را هم افزایش دهید. چرا که این دو هوش تا حدود بسیار زیادی به یکدیگر مرتبط هستند و میتوانند بر یکدیگر تاثیر بگذارند. میتوانید برای تقویت این هوش، مقاله هوش هیجانی را هم مطالعه کنید.)
4. زبان بدن خود را در کنار مهارت های خوب گوش دادن و خوب صحبت کردن تقویت کنید.
5. اصول کار تیمی و گروهی را به خوبی یاد بگیرید.
6. سعی کنید با افرادی که نمیشناسید ارتباط برقرار کنید تا خجالت و کمرویی تان از بین برود.
کتاب هوش اجتماعی
پس از بیان راه های افزایش هوش اجتماعی ، نوبت به آن میرسد که 2 کتاب از معروف ترین کتاب های این حوزه را به شما معرفی کنیم تا بتوانید با مطالعه آن ها، هوش برون فردی خود را به طور عجیبی افزایش دهید.
1. کتاب قدرت هوش اجتماعی از تونی بوزان
تونی بوزان در کتاب خود به طور کامل و جامع، همه چیز را درباره هوش برون فردی توضیح میدهد. تعریف دقیق این هوش، راه های تقویت آن، علائم موفقیت اجتماعی، راه های درخشیدن در جمع، راه های صحیح گوش دادن و صحبت کردن، پیش بینی رفتار دیگران و… مهم ترین سرفصل های این کتاب هستند که پیشنهاد میکنم حتماً آن را مطالعه کنید.
2. هوش اجتماعی دانیل گلمن
دانیل گلمن، مدرس دانشگاه هاروارد و روانشناس رفتاری مجله نیویورک تایمز در آمریکاست. او در این کتاب که معروف ترین کتاب در این حوزه است، نتایج تحقیقاتی را ارائه میکند که درباره این هوش انجام شده و مثال هایی از زندگی خودش بیان میکند تا فردی که در حال مطالعه کتاب است، مطالب را بهتر یاد بگیرد و راحت تر در ذهنش ثبت شود. اگر خواستار تقویت هوش بین فردی خود هستید، مطالعه این کتاب را هم به شدت به شما توصیه میکنم.
با توجه به راه ها و ویژگی هایی که از هوش برون فردی در این مقاله گفته شد، امیدوارم بتوانید به بهترین خودتان تبدیل شوید و بهترین اتفاقات را برای خودتان رقم بزنید. اگر شما هم تکنیک دیگری برای تقویت این هوش سراغ دارید، خوشحال میشویم در بخش نظرات آن را با ما در میان بگذارید تا ما هم بتوانیم از آن ها استفاده کنیم. همچنین اگر میخواهید میزان هوش اجتماعی کودکان خود را نیز بسنجید، حتماً به تست آنلاین استعدادیابی کودکان مراجعه کنید.
در کلیپ زیر که بخشی از محصول استعدادیابی و افزایش هوش کودکان است، یک بازی فوق العاده به نام “بازی زبان بدن”را به شما معرفی کردیم که انجام آن میتواند تاثیرگذاری فوق العاده ای روی افزایش هوش میان فردی کودکان شما داشته باشد، پیشنهاد میکنم حتماً آن را هم مشاهده کنید.
راستی بهترین زمان برای افزایش هوش اجتماعی یا همان میان فردی زمان کودکی است؛ چرا که طبق تحقیقات علمی 80 درصد هوش افراد، تا قبل از 8 سالگی شکل می گیرد. پس فرصت را از دست ندهید و همین الآن بسته جامع افزایش هوش اجتماعی کودکان به همراه 9 هوش دیگر را که بخش کوتاهی از آن را در این مقاله مشاهده کردید تهیه کنید.