همه چیز درباره انتخاب رشته نهم
اگر شما هم جز دانش آموزانی هستید که نمی دانید باید چه رشته ای را انتخاب کنید، اگر بین چند رشته مانده اید و نمی دانید باید به سمت کدام بروید، اگر علاقه ای به رشته های موجود ندارد، مدام از خود می پرسید که چه رشته ای انتخاب کنم و در یک کلام، اگر می خواهید همه چیز را به بهترین شکل ممکن درباره انتخاب رشته نهم بدانید، این مقاله مخصوص خود شما نوشته شده است. در این مقاله قرار است تمامی رشته ها را با زیرشاخه هایشان به طور مفصل بررسی کرده و به شما شیوه های صحیح انتخاب رشته را آموزش دهیم. پس حتما تا انتها با مقاله انتخاب رشته نهم همراه باشید.
اهمیت انتخاب رشته نهم
سرآغاز انتخاب مهم دانش آموزان با انتخاب رشته نهم شروع می شود. انتخابی اساسی که بخش مهمی از آینده دانش آموز را رقم می زند. اتخاب رشته نهم از حساسیت خاصی برخوردار است به نحوی که هراشتباه کوچک در آن باعث آسیب های بزرگ می شود. جالب است بدانید اشتباهات در انتخاب رشته نهم متدوال است و دلیل اصلی آن، عدم آگاهی اولیا و دانش آموز است.
متأسفانه در مدارس آموزش خاصی در مورد انتخاب رشته ارائه نمی شود و هر ساله با گروهی از دانش آموزان مواجه هستیم که قصد تغییر رشته در مقاطع بالاتر دارند. امکان تغییر رشته هم در مقاطع بالاتر معمولاً دشوار است، چراکه منوط به قبولی دانش آموز از واحد های تعیین شده و وجود ظرفیت در مدرسه مقصد و… بستگی دارد. تغییر رشته حتی اگر به بهترین حالت ممکن هم پیش برود، باز هم دانش آموز یکسال از زمان خود را در رشته ای نادرست از دست داده که قطعاً جبران شدنی نیست.
نکات مهم در انتخاب رشته نهم
از دست دادن انگیزه درس خواندن ، جز متداول ترین نشانه های برنامه ریزی درسی اشتباه و انتخاب رشته نادرست است که به دنبال آن افت تحصیلی هم امری کاملاً طبیعی است. همچنین رشته تحصیلی نادرست و نامناسب انرژی و شور و اشتیاق را از دانش آموز می گیرد و مانع پیشرفت او می شود. یکی از دلایل اصلی که فارغ التحصیلان دانشگاه در مقاطع مختلف بیکار هستند، ریشه در همین اشتباهات انتخاب رشته نهم دارد. در نهایت هم از دست دان یک عمر و پول و انرژی و… از تبعات انتخاب رشته نادرست است! پس هوشیار باشید و در مورد این مهم آگاهی خود را افزایش دهید.
چه رشته ای انتخاب کنم؟
برای انتخاب رشته، 3 عامل بسیار مهم وجود دارد که حتماً باید به آن ها توجه کنید. این عوامل عبارتند از:
1. چه رشته ای انتخاب کنم که پولدار شویم؟
هر انسانی دارای استعدادی منحصر به فرد است که اگر درست و به موقع کشف شود، قطعاً تأثیرات فوق العاده ای بر موفقیت وی خواهد داشت. پس یکی از مهم ترین فاکتورهای انتخاب رشته نهم، استعدادیابی دانش آموز است. اگر دانش آموزی در راستای استعداد اصلی اش انتخاب رشته کند، قطعاً با سرعت بیشتری رشد خواهد کرد و انرژی و اشتیاق روزافزونی خواهد داشت.
متأسفانه گروهی از دانش آموزان بدون اطلاع و آگاهی از استعداد خود به نادرست انتخاب رشته می کنند و حتی اگر بنا به دلایلی وارد بازار کار شوند، عملکردی بسیار ضعیف و بی کیفیت در محیط کاری خواهند داشت. چرا که برای آن حرفه ساخته نشده اند و همیشه احساس نارضایتی در وجودشان موج می زند.
بسیاری از دانش آموزان هم به بهانه این که پزشکی پول خوبی دارد وارد رشته تجربی می شوند؛ به شخصه دانش آموزانی دیده ام که وقتی یک قطره خون می بینند غش می کنند و از حال می روند ولی هدفشان قبولی در پزشکی است! این دانش آموز قطعاً استعدادش در رشته ای دیگر استس ولی به زور خانواده و… می خواهد آینده اش را نابود کند.
پس استعداد عامل بسیاری مهمی در انتخاب رشته نهم است که تعیین کننده آینده دور و نزدیک هر دانش آموزی است که اگر در مسیر آن به صورت صحیح حرکت کنیم، حتماً پول و امکانات و مزایای شغلی هم به همراه آن خواهد آمد. برای اینکه استعداد خود را کشف کنید و بدانید برای چه کاری ساخته شده اید، جلوتر تست هایی را معرفی خواهیم کرد که بتوانید با چند کلیک به جواب سوالتان برسید. اما پیشنهاد می کنم در این رابطه حتماً مقاله استعدادیابی برای انتخاب رشته را هم مطالعه کنید که می تواند خیلی کمکتان کند.
2. تأثیر علاقه در انتخاب رشته نهم
علاقه دومین عامل بسیار مهم در انتخاب رشته نهم است. بسیاری از دانش آموزان فقط تحت تأثیر جوهای مختلف اقدام به انتخاب رشته می کنند، گروهی به اجبار غیر کارشناسی خانواده این کار را انجام می دهند، برخی تحت تأثیر فیلم های تلویزیونی انتخاب رشته کرده و گروهی هم بدون مشاوره گرفتن بنا به پیشهاد دوستان رشته خود را تعیین می کنند.
همه این افراد در آینده دچار مشکل خواهند شد. چرا که اگر دانش آموز علاقه به رشته ای نداشته باشد و فقط به دلایل ضعیفی که نام بردم به اشتباه انتخاب رشته کند، هم در مقاطع بالاتر حال و حوصله درس های آن رشته را نخواهد داشت و هم در آینده از نظر شغلی رضایت نخواهد داشت! چرا که عشق و علاقه ای به کارش ندارد و همیشه به دنبال گمشده اش می گردد. بسیار سخت است هر صبح زود از خواب شیرین خود بزنید و بیدار شوید و مشغول به شغلی شوید که هیچ عشق و علاقه ای نسبت به آن ندارید . شک نکنید که روز مرگی و نبود شور و اشتیاق آزارتان خواهد داد.
3. تاثیر بازار کار در انتخاب رشته
بازار کار سومین عامل مهم در انتخاب رشته نهم است که بعد از استعداد و علاقه موضوعیت پیدا می کند. اگر دانش آموزی بر اساس استعداد و علاقه رشته ای را انتخاب کند، قطعاً دروس را به بهترین نحو ممکن مطالعه خواهد کرد که این باعث موفقیت در امتحانات و کنکور خواهد شد و در مرحله بعد وارد دانشگاه خوبی می شود و در نهایت باز هم چون استعداد و علاقه آن را دارد وارد بازار کار می شود.
در واقع شخصی می تواند در بازار کار موفق شود که با علاقه، سختی های آن را تحمل کند؛ حتی دوره ای را رایگان کار کند و به همین ترتیب رزومه خوبی برای خود دست و پا کند تا نهایتاً جایگاهش تثبیت شده و به موفقیت شغلی برسد. اما شخصی که استعداد و علاقه ای ندارد، قطعاً این نکات برایش نا آشناست! پس به این ترتیب اگر دانش آموزی بر اساس استعداد و علاقه انتخاب رشته کند قطعا در آینده در بازار کار هم موفق خواهد شد.
سردرگمی در انتخاب رشته نهم
بعد از نکات فوق در زمینه انتخاب رشته اصولی، سراغ بخشی از نکات تخصصی و فنی در انتخاب رشته نهم می رویم. گروهی از دانش آموزان متأسفانه به دلیل عدم آگاهی حتی با در نظر گرفتن استعداد و علاقه و بازار کار در انتخاب رشته، باز هم دچار مشکل می شوند. در سال های اخیر تغییراتی اساسی در قوانین انتخاب رشته ایجاد شده که برای یک انتخاب رشته اصولی بایستی آن ها را بیاموزید و لحاظ کنید.
روش محاسبه نمرات برای انتخاب رشته
همان طور که گفتم، معیار و قوانین انتخاب رشته نهم به دهم در سال های اخیر تغیراتی داشته و به هیچ وجه شبیه سابق نیست که فقط براساس نمرات دانش آموز باشد؛ به این ترتیب مجموع تمامی نمرات سه پایه هفتم و هشتم و نهم بر انتخاب رشته موثر خواهد بود.
یکی دیگر از عوامل موثر، سهمیه های خانواده شهدا و جانبازان و ایثارگران و ظرفیت محل آموزش برای رشته مد نظر می باشد. برای مثال اگر ظرفیت یک منطقه برای رشته تجربی 250 نفر باشد، ممکن است به دلیل تقاضای بالا تعدادی از دانش آموزانی که حتی معدل بالای 18 دارند نتوانند رشته تجربی را انتخاب کنند. دیگر عوامل موثر و میزان تاثیر درصدی آن ها برانتخاب رشته نهم به دهم عبارتند از:
- نظر والدین 5 درصد
- نظر معلمان تمام دروس 10 درصد
- علاقه خود دانش آموز 10درصد
- نظر مشاور تحصیلی 10 درصد
- نتیجه ای که دانش آموز در آزمون های مشاوره ای کسب می کند 30 درصد
- نمرات درسی 35 درصد
تاثیر نمره در انتخاب رشته نهم
نمره جز فاکتورهای مهم در انتخاب رشته می باشد؛ البته فرمول و قانون خاصی هم دارد که جلوتر به آن ها اشاره می شود و برای رشته های مختلف هم متفاوت است.
انواع رشته های تحصیلی نهم
در این بخش قرار است هم تاثیر نمره در انتخاب رشته نهم و هم انواع آن ها را برایتان نام ببریم: این رشته ها عبارتند از:
انتخاب رشته تجربی
رشته تجربی نسبت به رشته های دیگر متقاضی بالاتری دارد. هر ساله داوطلبین این رشته در کنکور سراسری به تنهایی بیشتر از مجموع دو رشته دیگر انسانی و ریاضی است! رشته های دانشگاهی آن شامل پزشکی، داروسازی، فیزیوتراپی، اتاق عمل، علوم آزمایشگاهی، مامایی، هوشبری، شنوایی سنجی، بینایی سنجی، پرستاری و… می باشد. برای پذیرش در رشته تجربی بایستی در دروس ریاضی و علوم قوی باشید.
شرایط پذیرش در رشته تجربی به این ترتیب می باشد که مجموع نمرات دروس ریاضی و علوم تجربی سه سال هفتم، هشتم و نهم نباید کمتر از 42 باشد و دانش آموز حداقل معدل 14 را داشته باشد.
انتخاب رشته انسانی
رشته انسانی جز رشته هایی است که گروهی دانش آموزان برای فرار از ریاضی به سراغش می روند که قطعاً تصمیمی نادرست است؛ چرا که با وجود اهمیت کمتر درس ریاضی در آن، برای برخی زیر گروه های کنکور سراسری در رشته انسانی به درصد بالای درس ریاضی نیاز خواهد بود.
رشته انسانی در دانشگاه شامل رشته پرطرفدار حقوق و علوم سیاسی، روانشناسی، انواع دبیری ها (البته سایر رشته ها هم دبیری دارند ولی در انسانی تنوع بیشتری وجود دارد.) و… می شود. برای پذیرش در رشته انسانی نیاز به قدرت در حفظیات است. برای پذیرش در رشته انسانی نباید مجموع نمرات سه سال هفتم، هشتم و نهم دروس مطالعات اجتماعی، زبان و ادبیات فارسی و عربی کمتر از 42 باشد و دانش آموزحداقل معدل 14 را دارا باشد.
انتخاب رشته ریاضی
رشته ریاضی و فیزیک جز رشته هایی است که دانش آموز باید ریاضی و در مرحله بعد علوم قوی (مخصوصاً قسمت فیریک و شیمی) داشته باشد؛ به علاوه این که قدرت تجسمی بالا هم جز فاکتورهای موفقیت در این رشته است. رشته های دانشگاهی این رشته بیشتر شامل مهندسی ها از قبیل برق، عمران، صنایع، مکانیک، شیمی و… می شود که مرتبط با چرخه صنعت کشور است.
برای پذیرش در رشته ریاضی فیزیک مجموع سه نمره پایه هفتم، هشتم و نهم درس ریاضی و علوم نباید کمتر از 42 باشد و دانش آموزحداقل معدل 14 را دارا باشد.
انتخاب رشته علوم و معارف اسلامی
اگر علاقه مند به قرآن و مباحث دینی هستید، رشته علوم و معارف اسلامی برای شما بسیار مناسب است. این رشته درس عربی سنگین تری نسبت به رشته انسانی دارد و گروهی از فارغ التحصیلان آن در گروه رشته انسانی کنکور می دهند. برای پذیرش در رشته علوم و معارف اسلامی مجموع نمرات سه سال هفتم، هشتم و نهم دروس مطالعات اجتماعی، زبان، ادبیات فارسی و عربی نباید کمتر از 42 باشد و دانش آموز حداقل معدل 14 را دارا باشد.
معدل لازم برای رشته فنی حرفه ای
رشته فنی حرفه ای، برای افرادی که قصد دارند زودتر وارد بازار کار شوند گزینه مناسبی است. این رشته دارای چهار شاخه هنر، مدیریت و خدمات، صنعت و کشاورزی می باشد که جلوتر به صورت جداگانه مفصل توضیح خواهیم داد. رشته فنی و حرفه ای به دلیل واحد های درسی عملی که در متوسطه دو دارد باعث افزایش قدرت مهارتی دانش آموز می شود. برای پذیرش در رشته فنی وحرفه ای مجموع نمرات سه سال هفتم،هشتم،نهم دروس ریاضی،علوم،کاروفناوری کمتر از 30 نباشد به علاوه اینکه نمره درس ریاضی در هرسه سال زیر 10 نباشد(بدون تبصره) و اینکه دانش آموز حداقل معدل 12 را دارا باشد.
رشته های فنی حرفه ای
به اشتباه برخی افراد تصور می کنند هر دانش آموزی که از نظر درسی ضعیف است، در رشته فنی و حرفه ای درس می خواند ولی باید بدانید که هنرستان های فنی حرفه ای، جز معتبر ترین مراکز آموزشی آموزش و پرورش هستند و در این مراکز نیروی متخصص که مهارت بالایی دارد پرورش داده می شود. دانش آموزان رشته فنی و حرفه ای بیشتر واحدهای عملی مهارت محور در کارگاه های آموزشی و کمتر دروس نظری و تئوری در واحد های درسی خود دارند. این رشته دارای چهار زیرگروه می باشد:
1. گروه هنر
این گروه بیشتر مناسب دانش آموزانی است که علاوه بر قدرت مهارت آموزی، تا حدودی ذوق هنری هم داشته باشند. رشته های گروه هنر به ترتیب زیر است (البته باید بدانید که همه رشته های زیر در همه مراکز ارائه نمی شود و رشته طراحی دوخت فقط مخصوص بانوان است):
- فتوگرافیک
- طراحی دوخت
- معماری داخلی
- صنایع دستی
- انیمشین و پویا نمایی
- تولید برنامه تلویزیونی
- گرافیک
- نقاشی
- نوازندگی ساز جهانی
- نوازندگی ساز ایرانی
- نمایش
- سینما
- نقشه کشی معماری
- طراحی زبان بصری
- مرمت آثار فرهنگی
- موسیقی مبانی آهنگ سازی
- پشتیبانی صحنه
- چاپ دستی
2. گروه مدیریت و خدمات
این رشته در 3 گروه تقسیم می شود:
گروه خدمات : ناوبری ، حمل و نقل
گروه بازرگانی و امور اداری : حسابداری
گروه بهداشت و سلامت : تربیت کودک ، تربیت بدنی
البته رشته کودک یاری نیز جز همین گروه بوده و مختص بانوان است.
3. گروه صنعت
گروه صنعت از پنج زیر گروه تشکیل شده است که عبارتند از:
زیر گروه برق و رایانه
- الکتروتکنیک
- الکترونیک
- شبکه و نرم افزار
- الکترونیک و مخابرات دریایی
زیر گروه تعمیر و نگهداری ماشین آلات دریایی
- مکانیک موتورهای دریایی
زیر گروه مواد و فرآوری
- سرامیک
- صنایع شیمیایی
- صنایع نساجی
- متالوژی
- معدن
زیر گروه مکانیک
- مکاترونیک
- صنایع فلزی
- تاسیسات مکانیکی
- مکانیک خودرو
- ماشین ابزار
- صنایع چوب و مبلمان
- ابزار
زیر گروه معماری ساختمان
- معماری
4. گروه کشاورزی
- امور زراعی
- امور دامی
- امور باغی
- ماشین های کشاورزی
- صنایع غذایی
بهترین رشته فنی حرفه ای برای خانم ها
فکر می کنم با توجه به ویژگی های هر زیرشاخه از این رشته، بهترین رشته های فنی حرفه ای برای دختران، رشته های گروه هنر باشند. البته برخی از زیرشاخه های گروه مدیریت و خدمات مانند کودک یاری، تربیت کودک، حسابداری و… هم می توانند برای بانوان مناسب باشند. اما سایر گروه ها (به جز برخی رشته های خاص مانند کامپیوتر) به دلیل سختی بسیار زیاد و نیاز به قدرت بدنی بالا، تقریباً مناسب خانم ها نیستند.
بهترین رشته فنی حرفه ای برای پسران
تقریباً همگی رشته های فنی حرفه ای برای پسرها مناسب هستند و باید با توجه به ویژگی هایی که ابتدا مقاله بیان کردم (استعداد و علاقه و….) رشته خود را انتخاب کنند. چرا که هر رشته می تواند در نوع خود بهترین باشد؛ به شرطی که فرد، رشته خود را درست انتخاب کند.
انتخاب رشته کار و دانش
رشته کار و دانش شباهت زیادی به فنی و حرفه ای دارد با این تفاوت که رشته های جزئی تری دارد. افرادی که وارد رشته کار و دانش می شوند با آموختن مهارت های عملی می توانند زودتر وارد بازار کار شوند. برای پذیرش در رشته کار و دانش مجموع نمرات سه سال هفتم، هشتم و نهم دروس ریاضی و کار و فناوری کمتر از 36 نباشد و دانش آموز حداقل معدل 12 را دارا باشد.
زیر شاخه های رشته کارو دانش
زیر شاخه های رشته کار و دانش به ترتیب زیر است :
1. شاخه صنعت
- برق ساختمان
- الکترونیک صنعتی
- برق صنعتی
- مکانیک صنایع
- نساجی عمومی
- کارهای عمومی ساختمان
- کارهای فلزی ساختمان
- تزئینات داخلی ساختمان
- نقشه کشی ساختمان
- ماشین های الکتریکی
- تراشکاری
- تاسیسات حرارتی و برودتی
- تاسیسات بهداشتی ساختمان
- نصب و سرویس آسانسور
- تعمیر موتورهای دیزل دریایی
- سنگ کاری و کاشی کاری
- معماری آینه کاری
- ریخته گری
- آبکاری فلزات
- برنامه نویسی پایگاه داده
- تصویر سازی دیجیتالی
- عیب یابی سیستم های رایانه ای
- تولید و توسعه دهنده پایگاه های اینترنتی
- تولید کننده چند رسانه ای
- برنامه نویسی بازی های رایانه ای
- اتوماسیون صنعتی
- تعمیر ابزار دقیق
- تولید محتوای الکترونیکی
- تعمیر دستگاه های پزشکی
- تابلو سازی برق صنعتی
- تعمیر لوازم خانگی برقی
- تعمیر تلفن های رومیزی و همراه
- سیستم های صوتی و تصویری
- طراحی و توسعه صفحات وب
- فرزکاری CNC
- ساخت مصنوعات فلزی
- روکش کاری چوبی
- مبل سازی مدرن
- خدمات فنی خودرو
- پلاستیک کار
- تعمیر و نصب ماشین ابزار
- تاسیسات حرارت مرکزی
- ماشین ابزار
- ناظر فنی چاپ
- چاپ افست
- مدلسازی
- مبل سازی کلاسیک
- رنگ کاری مبلمان چوبی
- تعمیر خودروهای تجاری
- جوشکاری برق
- تزئینات داخلی چوبی
- خدمات پس از فروش خودروهای سبک
- جوشکاری گاز محافظ
- اپراتور CNC چوب
- بازسازی مبلمان
- تاسیسات گازرسی ساختمان
- تراشکاری CNC
- تراشکاری و فرزکاری
- تعمیر موتور خودرو
- کابینت سازی چوبی
- قالب سازی فلزی
- نقشه کشی صنعتی به کمک رایانه
در ادامه بخوانید: جملات زیبا برای موفقیت تحصیلی
2. شاخه کشاورزی و خدمات
- امور اداری
- حسابداری مالی
- هتلداری
- مدیریت و برنامه ریزی امور خانواده
- هوانوردی
- ایمنی و آتش نشانی
- مددیاری سالمندان
- مددیاری افراد با نیروهای ویژه
- تولید نهال و جنگل کاری
- زراعت غلات و حبوبات
- پرورش قارچ خوراکی
- پرورش میوه های هسته دار
- کشت و کار مکانیزه
- پرورش پرندگان زینتی
- تعمیر ماشین های ثابت کشاورزی
- تعمیر موتورهای سبک کشاورزی
- تعمیر سیستم انتقال نیروهیدرولیک
- ایجاد و نگهداری فضای سبز
- پرورش صنعتی دام های سنگین
- تکثیر ماهیان گرم آبی
- پرورش صنعتی دام های سبک
- پرورش درختان گرمسیری
- پرورش ماهیان گرم آبی
- پرورش زنبور عسل و کرم ابریشم
- پرورش و نگهداری اسب
- پرورش میگو
- پرورش ماکیان
- مکانیک تراکتور و تیلر
- تکثیر و پرورش ماهیان سرد آبی
- راهنمای گردشگری
- بورس و اوراق بهادار
- دریانوردی صیادی
- تکثیر میگو
- زراعت گیاهان علوفه ای و غده ای
- مرغداری صنعتی
- کشت گیاهان دارویی و زعفران
- پرورش گیاهان جالیزی و سبزی
- تولید نهال و جنگل کاری
- پرورش درخت و درختچه زینتی
- پرورش گل و گیاه آپارتمانی
- پرورش میوه های دانه دار و دانه ریز
- پرورش میوه های هسته دار
- تولید صنعتی فرآورده های لبنی
- تولید فرآورده های گوشتی
- فرآوری آبزیان و تولید کنسرو
3. شاخه هنر
- عکاسی
- معماری داخلی
- تولید محتوا و انیمیشن
- سفالگری
- تصویر برداری
- چهره سازی
- نگارگری
- منبت کاری
- نقاشی ایرانی
- نوازندگی ساز ایرانی
- نوازندگی ساز جهانی
- آواز ایرانی
- آواز جهانی
- خیاطی لباس زنانه
- دستیاری طراحی لباس
- هنر آیینه کاری
- مدیریت آشپزی و قنادی
- خیاطی لباس شب و عروس
- طراحی طلا و جواهر
- خیاطی مردانه دوز
- عکاسی دیجیتال
- دوخت لباس های محلی
- خیاطی دوخت های تزئینی
- ساز سازی (سنتور و سه تار)
- ساز سازی (سه تار و ساز ضربی)
- طلا و جواهر سازی
- قلم زنی روی فلز
- صحافی و جلد سازی
- هنر معرق کاری
- چاپ باتیک و سیلک اسکرین
- چاپ باتیک و قلم کار
- چاپ دستی
- کاغذ سازی
- سراجی کفش
- هنر فرش
- گرافیک رایانه ای
- تصویر سازی و جلوه های رایانه ای
- دستیاری تهیه لباس های نمایشی
- صفحه آرایی
- معرفی کاشی
- خاتم کاری
- خاتم سازی
- تراش و تزئین شیشه و کریستال
- تراش سنگ های قیمتی
- کاشی سازی هفت رنگ
- سفال و لعاب
- طراحی و نقاشی فرش
- طراحی بسته بندی
سایت انتخاب رشته نهم
تنها مرجع ثبت انتخاب رشته نهم، سایت همگام می باشد که زیر نظر اداره آموزش و پرورش مدیریت می شود و اطلاعیه های مختلف برای دانش آموزان پایه نهم از همان ابتدای سال تحصیلی صادر می شوند که دانش آموزان زیر نظر مسئولین محل تحصیل موظف به تکمیل پرسش ها و پاسخگویی به آزمون های سایت همگام می باشند.
پیشنهاد می شود مراحل ورود به سایت و انجام تک تک مراحل پاسخ دهی به سوالات آزمون های مختلفی که در این سایت وجود دارند (از قبیل تست سلامت روان و رفتاری، تست رغبت تحصیلی و شغلی و تست استعداد) را از مسئولین محل تحصیل خود جویا باشید تا اشتباهی در انجام مراحل و پاسخ دهی به وجود نیاید. هرگونه سهل انگاری و اهمال کاری در پاسخ گویی و تکمیل پرسش ها در سایت همگام می تواند درآینده مشکلات زیادی برای دانش آموز ایجاد کند.
تست انلاین انتخاب رشته نهم رایگان
برای انتخاب رشته اصولی در سال نهم بایستی گروهی از تست های مخصوص انتخاب رشته را به دقت انجام دهید. تست آنلاین سلامت روانی رفتاری، استعداد و تست رغبت تحصیلی و شغلی از تست هایی است که در سایت همگام موجود است.
تست هالند برای انتخاب رشته رایگان
برای انتخاب رشته نهم، می توانید از تست استعدادیابی هالند نیز استفاده کنید. تست هالند تمام تیپ های شخصیتی شما را با سوالات خود با توجه به ویژگی های شخصی تان آنالیز می کند و به شما دقیقاً خواهد گفت که در چه رشته و شغلی موفق تر خواهید بود.
این تست در سایت ما نیز موجود است و می توانید با مراجعه به صفحه تست استعدادیابی هالند، آن را انجام دهید.
تست انتخاب رشته نهم به دهم
اما همچنین پیشنهاد می کنیم برای اینکه انتخاب رشته اصولی داشته باشید، حتما از یک متخصص استعدادیابی نیز بهره مند شوید. چرا که وقتی شما به سوالات تست استعداد و علاقه و… پاسخ می دهید، پاسخ شما برمبنای شناخت شخصی است و ممکن است این شناخت شما از خودتان نادرست و بر مبنای احساسات باشد. مشاور متخصص استعدادیابی با توجه به تجربه ای که دارد و اینکه بی طرفانه به موضوع نگاه می کند می تواند به بهترین شکل ممکن استعداد شما را تعیین کند.
برخی سوالات متداول درباره انتخاب رشته نهم
چه رشته ای انتخاب کنم؟
در این مقاله با تکنیک ها و راه هایی آشنا خواهید شد که می توانید با استفاده از آن ها به راحتی انتخاب رشته نهم به دهم کنید و بهترین رشته برای خودتان را پیدا کنید.
بهترین تست انتخاب رشته رایگان چیست؟
تست استعدادیابی هالند بهترین تست برای انتخاب رشته نهم است که در این مقاله به شما خواهیم گفت چگونه آن را انجام دهید.
لیست انواع رشته های نهم را از کجا تهیه کنم؟
انواع رشته های تجربی، ریاضی، انسانی، فنی حرفه ای، علوم و معارف اسلامی، کار و دانش به همراه زیرشاخه ها و زیر گروه های آن ها را در این مقاله به شما عرفی خواهیم کرد.
بهترین راه موفقیت در تحصیل
طبیعتاً همه افراد می توانند بدون هیچ راهنمایی به موفقیت تحصیلی برسند! اما بعد از چند سال؟ چقدر دیدید افرادی را که چندین سال است پشت کنکور مانده اند و نمی توانند رتبه قبولی بیاورند؟ چقدر دیدید افرادی را که بارها با نمرات پایین خود سرکوفت های خانواده و دوستان را به جان خریده اند؟ چقدر دیدید دانش آموزانی که را که بعد از چند سال هنوز نمره قبولی درسی را به دست نیاورده اند؟ چقدر دیدید…
می توانم به اندازه یک کتاب از این دست مثال ها برایتان بزنم؛ اما باز هم می گویم که همه این افراد می توانند بدون راهنما و مشاور به موفقیت برسند! فقط همان طور که گفتم ممکن است چند سال از زندگی آن ها نابود شود و روزهای مهمی را از دست بدهند. به همین دلیل مهم ترین و اصلی ترین توصیه ما برای موفقیت در درس و تحصیل، کمک گرفتن از یک فرد خبره و متخصص در این حوزه است.
ما هم دقیقاً به همین دلیل بسته جامع امپراطور تحصیلی را برای شما تولید کردیم که بتوانید با استفاده از نکات ریز و تخصصی مشاور تحصیلی گام برتر، وحید ایمنی، هم شیوه های صحیح مطالعه دروس را یاد بگیرید و هم انگیزه خود را به طور قابل توجهی برای درس خواندن افزایش دهید. شک ندارم اگر با خود این بسته دقیق تر آشنا شوید و توضیحات آن را کامل مطالعه نمایید، حتماً خواهید دانست که چقدر شما هم به آن احتیاج دارید. پس برای این کار، به صفحه بسته جامع امپراطور تحصیلی مراجعه کنید. موفق باشید…
7 نظر
سلام میتونم رشته ریاضی فیزیک یا علوم تجربی بیارم
تجدیدها :نهم املا فارسی هشتم نهم
ریاضی :هفتم ۱۴هشتم ۱۵ نهم ۱۳
علوم :هفتم ۱۲ هشتم ۱۴نهم ۱۶
مطالعات :هفتم ۱۸هشتم ۱۶
نهم ۱۶
زبان همش بیست نهم ۱۸
عربی هفتم ۱۸ هشتم ۱۳ نهم ۱۱
ادبیات ۲۰ ۱۸ ۱۸ هفتم تا نهم
وقت بخیر
دوست عزیز پیشنهاد می کنم به مشاوره تحصیلی ما از طریق راه های ارتباطی که گفته شد پیام بدید که به صورت تخصصی بررسی کنند
سلام
خسته نباشید
ببخشید من کلاس نهم هستم و باید انتخاب رشته کنم من هم ریاضی و عم تجربی را دوست دارم علاقم به تجربی بخاطر دکتر صدات کردن و روپوش سفید پوشیدن و شیفت شب کار کردن و همچنین از خون هم نمی ترسم درس علوم بخش زیستمم اونایی که در مورد بدن هستن خیلی خوبه ولی واقعا هفت سال باید سسسسسخت درس بخونم تا تازه دکتر بشم اونم شاید بتونم برم سره کار ولی علاقم به ریاضی واسه اینه که مهندس صدات می زنن و زود تر مدرک میگیری و مثلا رشته هایی مثل معماری بیشتر کار انجام میدی تا درس بخونی و حفظ کنی حالا به نظر شما با این چیزایی که گفتم من کدوم رشته رو برم بهتره؟؟
سلام
متوجه این نمیشم بنده که فنی حرفه ای اوردم صرفا به انتخاب شاخه(صنعت.هنر.کشاورزی.خدمات) باید بسنده کنم یا اینکه رشته تخصصی مثلا مکانیک و… رو انتخاب کنم
مقطع نهم به دهم هستم.
ممنون
سلام وقتتون بخیر
ببینید بهترین راه برای انتخاب رشته، استعدادیابی هستش. به مقاله استعدادیابی برای انتخاب رشته مراجعه کنید اونجا به طور کامل توضیح دادیم براتون.
سلام بنده میتونم از مطالب سایتتون با ذکر منبع استفاده کنم ممنون میشم
وقت بخیر
بله دوست عزیز مشکلی نداره
موفق باشید