جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

ترس از صحبت در جمع ، ترس از سخنرانی

طبق تحقیقاتی که مؤسسه ملی سلامت ذهن آمریکا منتشر کرده، ترس از سخنرانی یا گلاسوفوبیا بالاتر از: ترس از ارتفاع، ترس از عنکبوت، ترس از تاریکی، ترس از سیل و زلزله و حتی بالاتر ازترس از مرگ قرار دارد! بر اساس این بررسی، 75 درصد مردم جهان ترس از حرف زدن و سخنرانی دارند و با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. جالب است بدانید بسیاری از سخنرانان بزرگ فن بیان در جهان نیز زمانی ترس از سخنرانی در جمع را داشتند، امّا آنها به خوبی یاد گرفته اند که آن را بپذیرند و کنترل کنند. با این مقاله تا انتها همراه باشید تا راه های درمان ترس از صحبت در جمع را به خوبی یاد بگیرید…

در این مقاله به بررسی 6 مورد از مهم ترین دلایل ترس از سخنرانی خواهیم پرداخت و همچنین 7 تکنیک فوق العاده برای غلبه بر ترس از سخنرانی بیان خواهیم کرد. ولی قبل از آن به شما پیشنهاد می کنم حتماً مقاله آموزش سخنرانی جذاب و حرفه ای را هم مطالعه کنید که به شما در مسیر سخنران برتر شدن به شدت کمک خواهد کرد . پس تا پایان همراه ما باشید…

ترس از سخنرانی نبود چه می شد ؟

ترس پدیده ای کاملاً طبیعی در زندگی ماست. چرا که مکانیزم مغز انسان طوری طراحی شده که به مسائل ناشناخته واکنش نشان می‌دهد و از هرگونه تهدیدی دوری می کند.در گذشته پیشینیان ما برای بقا و زنده ماندن به چنین مکانیزمی نیاز داشتند تا زمانی که تهدید به سمت آنها می‌آمد، یا با آن مقابله می‌کردند و یا از آن فرار می‌کردند.تصور کنید، اگر این مکانیزم و عملکرد مغز نبود، اجداد ما زمانی که با ببر یا شیری روبرو می‌شدند و از آن نمی ترسیدند، چه اتفاقی می افتاد؟ هیچ…فقط ما دیگر وجود نداشتیم و نسل انسان منقرض شده بود!

سیستم ما هنوز همان واکنش ها را از خود نسبت به اتفاقات امروزی نشان می‌دهد. زمانی هم که می‌خواهیم در جمع سخنرانی کنیم، درست همان حسی به ما دست می‌دهد که زمانی که جانوری وحشی به ما حمله می‌کند دست می‌دهد. پدیده ترس به قدری پیچیده است که ما در مقاله دیگری به نام ترس چیست؟ چرا می‌ترسیم؟ به بیان انواع آن، عوامل موثر در به وجود آمدن ترس و راه هایی برای کنار گذاشتن انواع ترس ها پرداخته ایم که به شما پیشنهاد می‌کنم حتماً آن را هم مطالعه کنید.

اما در این مقاله سعی داریم به برخی از علل ترس از سخنرانی و صحبت در جمع بپردازیم و راه کارهایی به شما پیشنهاد دهیم که بتوانید با استفاده از آن ها، ترس از سخنرانی را در وجود خودتان از بین ببرید. پس حتماً تا انتها همراه ما باشید…

ترس از سخنرانی یکی از اتفاقات طبیعی برایب همه ماست

ترس از سخنرانی در جمع

ترس از سخنرانی در جمع باعث می شود نتوانیم عملکرد خوب و مطلوبی را داشته باشیم، این ترس ها می تواند ناشی از علت های مختلفی باشد که در مقاله دلایل ترس از سخنرانی به تفصیل بیان کردیم.از جمله: خاطرات بد گذشته، مسلط نبودن بر موضوع، نداشتن اطلاعات کافی، ترس از قضاوت شدن و…. را می‌توان اشاره کرد.مغز ما واکنش تدافعی نسبت به مکان ها و کارهای ناشناخته از خود نشان می دهد. سخنرانی و صحبت در جمع نیز تا زمانی که برای مغز ما ناشناخته است، احساس خوبی را منتقل نخواهد کرد.سخنرانی و صحبت در جمع دقیقاً از همین نوع واکنش ها است که ترس و اضطراب ما را به همراه دارد.

ترس از صحبت در جمع

ترس از حرف زدن و نشانه های آن

علائم و نشانه های ترس از سخنرانی در همه افراد یکسان نیست، اگر تا به حال در برابر جمعی سخنرانی کرده باشید، حتماً یکی از حالات زیر را تجربه کرده اید:

  • به لرزه افتادن صدا یا اندام
  • خشک شدن دهان
  • عرق کردن
  • احساس تاری دید
  • تپش قلب
  • خیس شدن کف دست
  • اختلال در تنفس
  • احساس ضعف در پا ها
  • او…

نمونه ای از ترسیدن در جمع از سخنرانی را می‌توانید در فیلم زیر مشاهده کنید.

دلایل ترس از سخنرانی در جمع

ترس هنگام سخنرانی و یا حتی ترس از صحبت در جمع ، دلایل مختلفی دارد و می‌تواند با توجه به شرایط ما تغییر کند. در ادامه 6 مورد از مهم ترین دلیل های آن را بررسی می‌کنیم

1. عدم پذیرفته شدن توسط دیگران

اولین علت ترس از سخنرانی را این گونه برایتان می گویم ، برخی از افراد به خاطر پذیرفته نشدن توسط مخاطبین، دچار این ترس می‌شوند. آن ها فکر می‌کنند اگر سخنرانی شان برای مخاطبین جذاب نباشد، دیگر کسی به سخنان او گوش نخواهند داد و این شکست بزرگی برای سخنران خواهد بود.به همین علت می‌ترسند اعتبار سخنرانی شان را از دست بدهند و ذهنیت بدی در ذهن مخاطب از خود بر جای بگذارند.در حقیقت همه افراد سعی بر این دارند که از خود یک تصویر خوب در ذهن بقیه مردم بر جای بگذارند و زمانی که می‌خواهند سخنرانی کنند، این ترس به سراغشان می‌آید که مبادا تصویر قبلی را با این سخنرانی بد، به کلی از بین ببرند و تصویر جدید و مخرب و نا مطلوبی را از خود بر جای بگذارند.

ترس از سخنرانی ، رایج ترین ترس میان مردم است
ترس از سخنرانی ، رایج ترین ترس میان مردم است

آماندا ویکرز میگوید: مردم به دنبال این نیستند که از شما اشکال و ایرادی بگیرند و دیگر به سخنان شما گوش ندهند. بلکه آنها به سخنرانی شما گوش می‌دهند و منتظر یک سخنرانی با موفقیت شما هستند و به دنبال تأثیر پذیری از سخنرانی شما هستند.با توجه به گفته های آماندا ویکرز، متوجه می‌شویم که بسیاری از اوقات با تصورات اشتباه از مخاطبین، این ترس را تا حد زیادی به وجود خود راه داده ایم.

2. عدم آمادگی کافی

هیچ چیزی مثل عدم آمادگی و تسلط نداشتن بر مطالب نمی توانئد ترس را در دل شما جای دهد.آماده نبودن و تسلط نداشتن بر مطالب سخنرانی، باعث پراکندگی زیاد و برهم خوردن شاکله و چهار چوب سخنرانی شما می‌شود که تاثیرگذاری و جذابیت سخنرانی شما را به شدت کاهش می‌دهد.اگر شما به خوبی برای سخنرانی خود تمرین کرده باشید و برای آن آماده باشید، دیگر نباید هیچ ترسی به خود راه دهید. اعتماد داشتن به خود برای تسلط به مطالب به شدت اعتماد به نفس شما را نیز هنگام سخنرانی افزایش می‌دهد.

بیش از 75 درصد مردم جهان ترس از سخنرانی دارند

کمی به خاطرات تان سر بزنید، به زمانی که قرار بود استاد از شما امتحان بگیرد یا پرسش کلاسی داشته باشد چه احساسی در آن زمان داشتید؟وقت هایی که کاملاً مسلط روی درس بودید و بارها و بارها آن را مرور کرده بودید، قطعاً به مراتب ترس تان کمتر از زمانی بود که اصلاً درس نخوانده بودید و آماده نبودید.در سخنرانی هم دقیقاً همین طور است. تسلط روی مطالب به شدت به شما در نداشتن ترس و اضطراب کمک می‌کند.برای اینکه بتوانید با آمادگی کامل به مصاف سخنرانی خود بروید به شما پیشنهاد می کنم مقاله چگونه متن سخنرانی خود را آماده کنیم را هم مطالعه کنید تا شما دیگر اشتباهات بعضی از افراد را برای این کار تکرار نکنید .

3. ترس از قضاوت شدن

متأسفانه ما گاهاً فکر می‌کنیم که مخاطب، ما را قضاوت می‌کند و کارهای ریز و درشت مان را زیر نظر گرفته است. این تفکر ما را به شدت حساس می‌کند و باعث می‌شود حتی به کوچک ترین و جزئی ترین مسائل هم توجه کنیم و این دغدغه ذهنی را ایجاد می‌کند که مخاطب چطور ما را قضاوت خواهد کرد.غافل از اینکه مخاطب توجهی به این گونه مسائل ندارد و فقط به این فکر می‌کند که این زمانی را که اختصاص داده است، برایش مفید باشد و اکثراً هیچ اهمیتی به شما و مسائل جزئی تان نمی‌دهند.

ترس از سخنرانی می‌تواند محرک شما برای تبدیل سدن به سخنران قدرتمند باشد

4. ترس از مضطرب به نظر رسیدن

در بیشتر مواقع این خود ما هستیم که استرس شدید هنگام سخنرانی را در وجودمان تقویت و بیشتر می‌کنیم. چراکه ذهن ما کاملاً روی نقاط منفی متمرکز می‌شود و در بیشتر مواقع اشتباه هستند و فقط یک خیال و وهم ذهنی است. یکی از این وهم ها که فقط در ذهن ما هستند این است که فکر می‌کنیم افراد به محض دیدن ما متوجه استرس زیاد ما خواهند شد.

اما بسیار کم اتفاق می‌افتد که مستمعین متوجه استرس سخنران شوند. مگر اینکه خود سخنران این را بیان کند تا آنها متوجه شوند. معمولاً افراد حاضر و مخاطبین آمده اند تا مطلبی را از شما آموزش ببیند و به خاطر بسپارند. فکر این را نمی‌کنند که میزان استرس شما تا چه حدود است و شروع به اندازه گیری استرس شما کنند.مطمئن باشید آن ها به همین راحتی متوجه نخواهند شد پس با قدرت و اعتماد به نفس بالا شروع به سخنرانی کنید و اصلا ذهن خود را به اینکه مبادا متوجه استرس شما شوند معطوف نکنید.

ترس از سخنرانی

5. شکست های گذشته

اگر قبلاً استرس شدید هنگام سخنرانی باعث شده باشد که شکستی بخوریم و در واقع نتوانیم به خوبی از پس آن سخنرانی بر بیاییم، قطعاً خاطره بدی از آن در ذهنمان باقی مانده و همین خاطره بد، احتمالاً یکی از دلایل دیگر ترس از سخنرانی مان باشد.دقت داشته باشید که اگر در سخنرانی های قبلی خود شکستی خورده اید، قرار نیست اکنون هم این اتفاق برایتان تکرار شود و اتفاق بدی در انتظارتان باشد. مطمئن باشید که می‌توانید هر بار بهتر از قبل عمل کنید و بهترین ها را برای خودتان رقم بزنید. البته ذکر این نکته حائز اهمیت است که اگر شما نتوانید کنترل ذهن خود را به درستی به دست بگیرید و آن را از گذشته جدایش کنید کار شما کمی پیچیده و سخت تر خواهد شد .

اگر قبلا ترس از سخنرانی داشتید، قرار نیست باز هم این ترس را داشته باشید

6. احساس ناتوانی

ناراضی بودن از خود و توانمندی های خود نیز شما را دچار ترس خواهد کرد و زمانی که شما فکر کنید توانایی سخنرانی را ندارید، ترس و اضطراب وجودتان را فرا می‌گیرد.قطعاً زمانی که فرصت سخنرانی برای شما پیش بیاید، یعنی شما لایق و توانمند هستید.همچنین شاید این احساس شما را به وقت گذرانی و کسب توانایی ها سوق دهد تا بهترین ارائه را داشته باشید.مهم ترین کاری که شما می‌توانید انجام دهید این است که ترس را انکار نکنید و آن را بپذیرید و در ادامه سعی در مدیریت آن کنید.

برای از بین بردن ترس از سخنرانی آن را بپذیرید و انکار نکنید

علت لرزش صدا هنگام حرف زدن

لرزش صدا هنگام سخنرانی می‌تواند تاثیر سخن و کلام شما را به شدت کاهش دهد. زمانی که می‌خواهید برای کسی یا افرادی صحبت کنید صدایتان دچار لرزش می‌شود و نمی‌گذارد به خوبی پیامتان را انتقال دهید.همچنین ممکن است افرادی که به سخنان ما گوش می‌دهند یا به اصطلاح مستمع هستند متوجه لرزش صدای ما و ترس از صحبت کردن ما بشوند که این می‌تواند تا حدودی از اعتبار ما در نگاه آنها کم کند. علت لرزش صدای هنگام صحبت کردن به خاطر وجود استرسی است که به سراغتان آمده و همچنین صحبت کردن شماست که صدای شما را به لرزه انداخته است.

این استرس و ترس از سخرانی را اگر مدیریت نکنیم و سعی بر درمان آن نداشته باشیم، قطعاً اتفاق خوب و عالی را از سخنرانی خود نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم. در واقع مدیریت استرس و ترس از سخنرانی و درمان آن همانند یک مهارت است که اولین قدم آن آگاهی از راه حل ها و تکنیک ها است و در قدم بعدی باید به تمرین و تکرار آن ها بپردازیم. در ضمن مطالعه مقاله چگونه لرزش صدای خود را هنگام سخنرانی کنترل کنیم به شما به شدت کمک می کند روی درمان لرزش صدا هنگام سخنرانی ، تا در این امر موفق تر از قبل ظاهر شوید.

اولین قدم برای درمان ترس از سخنرانی آگاهی از تکنیک ها است

راهکار های مقابله با ترس از صحبت کردن در جمع

حالا می رسیم به مهمترین بخش مقاله و آن بیان راه های غلبه بر ترس از سخنرانی است. اگر به نکات و تکنیک هایی که برای شما نام می برم ممارست کنید و آن ها را به خوبی اجرا کنید به شما قول می دهم که اضطراب سخنرانی شما به حداقل رسیده ، تپش قلبتان هنگام سخنرانی پایین آمده و استرسی برای شروع سخنرانی خود نخواهید داشت. همچنین تکنیک های مقاله آداب صحبت کردن در جمع نیز می تواند کمک بسیار زیادی به شما در این زمینه بکند. راهکار های مدیریت ترس از سخنرانی را همچنین در ویدئوی زیر هم مشاهده کنید:

1. تاثیر صحبت کردن در کاهش ترس از سخنرانی

یک مسئله بسیار جالبی که وجود دارد این است که شما تا قبل از اینکه به سخنرانی بپردازید و شروع به صحبت کردن کنید، ترسی که دارید دست بردار شما نیست. اما فقط کافی است شروع به سخنرانی کنید. آنگاه متوجه می‌شوید بعد از چند لحظه شما دیگر آن ترس قبلی را ندارید!در واقع نقطعه اوج ترس و استرس تا دقیقاً قبل از شروع است؛ ولی بعد از شروع این ترس شما از نقطعه اوج خودش پایین می‌آید و فرو کش می‌کند. پس اگر تا قبل از سخنرانی نتوانستید ترس خودتان را مدیریت کنید، نگران نباشید؛ با شروع سخنرانی شما این ترس کمتر و کمتر خواهد شد.

ترس از سخنرانی در ابتدا طبیعی است اما کم کم فروکش می‌کند
ترس از سخنرانی در ابتدا طبیعی است اما کم کم فروکش می‌کند

2. با افراد امید دهنده باشید

در هر کاری وجود افراد همراه و امید دهنده همیشه باعث قوت قلب و انجام کارهای متفاوت و بزرگی در اکثر افراد می‌شود. دقیقا همانند این مثال: کودکانی که دائما در حال تشویق و حمایت از سوی دیگران و والدینشان هستند، راحت تر دست به کارهای بزرگ می‌زنند و اعتماد به نفس بالایی دارند. چرا که اطراف او را افرادی پر کرده اند که حامی و تشویق کننده او هستند.

شما نیز برای انجام هر کاری علی الخصوص سخنرانی کردن که ترس آن بیشتر از هر کار دیگری است، با افراد امید دهنده و حامی نشست و برخاست کنید. این افراد در روحیه و کاهش استرس در سخنرانی شما تاثیر گذارند. پس اگر افراد حامی ندارید، بگردید و کسانی که این ویژگی را دارند را پیدا کنید. چرا که برای تک تک لحظات زندگی شما این افراد نیرو دهنده و انرژی بخش هستند.

برای کاهش ترس از سخنرانی ، افراد اطراف خود را سخنرانان خوب انتخاب کنید

3. کاهش ترس از سخنرانی با آب

سعی کنید همیشه هنگامی که می‌خواهید سخنرانی کنید یا در جمع صحبت کنید، کنار دست تان یک لیوان آب باشد تا بتوانید با نوشیدن آن آرامش نسبی را تجربه کنید. نوشیدن آب همیشه باعث می‌شود که تپش قلب و استرس شما به شدت کمتر شود و بتوانید بر خودتان مسلط باشید. اگر دقت کرده باشید همه سخنرانان و مجریان معروف هم هر از چندگاهی صحبت های خود را قطع کرده و گلویی تازه می‌کنند.

نه فقط برای اینکه ترسشان از بین برود، بلکه برای اینکه انرژی از دست رفته خود را تا حدودی پس بگیرند. شاید باورتان نشود ولی نوشیدن آب حتی در سطح انرژی شما هم تأثیرگذار است. پس حواستان باشد که هیچ گاه لیوان آب را فراموش نکنید.

نوشیدن آب باعث کاهش ترس از شخنرانی شما می‌شود

4. نفس عمیق هنگام سخنرانی

از بچگی هرگاه که استرس داشتیم و یا از چیزی می‌ترسیدیم، به ما می‌گفتند که آرام باش و نفس عمیق بکش. یادتان هست؟خب، این تکنیک برای سخنرانی هم کارگشا است. وقتی قبل از صحبت کردنتان نفس عمیقی بکشید، قطعاً حس آرامش فوق العاده ای نصیبتان خواهد شد و حالتان به شدت بهتر از قبل خواهد شد. در حین سخنرانی هم می‌توانید زمان هایی را به نفس عمیق کشیدن و کاهش استرستان اختصاص دهید.

می‌دانید چگونه؟ کار بسیار ساده ای است. فقط لازم است که از مخاطبانتان بخواهید درباره موضوعی فکر کنند، یا مطالب را مرور کنند. هر کار دیگری که می‌توانید انجام دهید تا حواس مخاطبانتان از شما پرت شود و آن وقت می‌توانید از لحظاتی برای آرامش گرفتن خودتان استفاده کنید.

برای از بین بردن ترس از سخنرانی نفس عمیق بکشید

5. تصویر سازی کنید

یکی از بهترین راه ها برای اینکه بتوانید بر ترستان غلبه کنید، این است که بارها و بارها تک تک لحظاتی را که قرار است صحبت کنید در ذهن خود تصویرسازی کنید تا آن لحظات در ذهن شما ثبت شود و هنگام واقعیت مشکلی نداشته باشید.نکته جالب اینجا است که ذهن انسان فرق بین واقعیت و تصور را متوجه نمی‌شود. شاید شما هم تجربه کرده باشید زمانی را که یک اتفاق ناگوار را در ذهنتان به تصویر کشیده اید و حالتان دگرگون شده باشد و استرس به سراغتان بیاید.

درست است که هنوز اتفاق در عالم حقیقی رخ نداده است اما این تصویر سازی به گونه ای است که شما همان حس واقعی را می‌گیرید. یک تحقیق جالبی که برای تصویرسازی انجام شد که بین دو گروه از بسکتبالیست ها بود. گروه اول روزانه 3 ساعت تمرین پرتاب می‌کردند و گروه دوم، 3 ساعت تصویرسازی. نتیجه این آزمایش فوق العاده جالب بود. وقتی بعد از چند روز از این دو گروه خواستند که پرتاب داشته باشند، میزان دقت و سرعت آنها تقریباً یکسان بود! ببینید قدرت ذهن و تصویرسازی چقدر بالاست که توانست با تمرین روزانه 3 ساعت برابری کند!

خب شما هم می‌توانید از این تکنیک استفاده کنید و با تصویرسازی لحظاتی که در حال صحبت هستید، از میزان استرس تان تا حد قابل توجهی بکاهید. آن قدر این کار را انجام دهید تا باورتان شود که سخنرانی کردن آن قدر که شما فکر می کنید هم ترس ندارد…

قدرت ذهن می‌تواند ترس از سخنرانی را در وجود شمااز بین ببرد

6. از همان ابتدا با اعتماد به نفس ظاهر شوید

وقتی شروع فوق العاده خوب و جذابی برای سخنرانی داشته باشید، در ادامه اعتماد به نفستان به شدت افزایش پیدا خواهد کرد و سخنرانی فوق العاده درجه یکی خواهید داشت. همچنین از دید دیگران یک فرد حرفه ای نشان داده خواهید شد و در ذهن آنها ماندگار می‌شوید.در مقاله ای که با عنوان چگونه سخنرانی را شروع کنیم؟ برایتان نوشته ایم، به مزایای یک شروع جذاب به طور مفصل پرداختیم و البته تکنیک های فوق العاده عالی برایتان بیان کرده ایم تا بتوانید به بهترین شکل ممکن سخنرانی را شروع کنید. پیشنهاد می‌کنم حتماً نگاهی هم به این مقاله بیندازید تا بهترین ها برایتان رقم بخورد.

شروع عالی، ترس از سخنرانی را در وجود شما از بین خواهد برد

7. با صدای بلند شروع کنید

استرس و ترس از سخنرانی در بسیاری از موارد بدون اینکه خودتان متوجه شوید تن صدای شما را کاهش می‌دهد. پس حتماً به این نکته توجه داشته باشید تا زمان ارائه سخنرانی با صدای رسا شروع به صحبت کنید. جالب است بدانید همین شروع با صدای رسا شما را در بهتر ارائه کردن سخنرانی و رضایت افراد حاضر افزایش می‌دهد و ترس شما را به خوبی از بین می‌برد.

8. به خود باور داشته باشید

سخنرانی کردن یک مهارت است، هیچ گاه این فکر را در ذهن خود راه ندهید که من نمی‌توانم مانند فلان شخص سخنرانی خوبی را داشته باشم، اصلاً فلانی از دوران کودکی خوب صحبت می کرد، او سخنران زاده است و من هیچ استعدادی ندارم و…

فقط کافی است این جملات را با خودتان تکرار کنید تا باورتان بشود که شما نمی‌توانید سخنرانی کنید، این بزرگترین ظلمی است که می توانید در حق خودتان بکنید. این جملات را از ذهن خود دور کنید و باور کنید شما نیز با تمرین کردن می توانید بهترین  شوید و مهارت سخنرانی خودتان را افزایش دهید. سخنرانی کردن یک مهارت است و هر مهارتی قابل اکتساب است. پس اصلا نگران بی استعداد بودن و جملات نمی‌توان و نمی‌شود، نشوید… فقط کافی است شروع کنید و مهارت سخنرانی کردن را با تکرار و تمرین به دست آورید.

ترس از سخنرانی در همه دنیا و همه افراد یکسان است

9. فیلم بازی کنید!

وانمود کنید مثل افراد نترس هستید و همین الآن خودتان را شبیه آنها کنید…تصور کنید که قرار است نقشی را در سکانسی بازی کنید که باید خودتان را فرد نترسی نشان دهید. افراد نترس چطور هستند؟ لبخند میزنند، سر بالا و سینه جلو، یک جا نمی ایستند و حرکت میکنند، به آرامی قدم بر می‌دارند، شمرده شمرده و آرام صحبت می کنند. اینها کارهایی هستند که فردی انجام می‌دهد تا نقش نترس بودن را بازی کند.

چرا باید نقش افراد نترس را بازی کنیم؟

ترس ما ناشی از ذهن ما است و زمانی که ذهن ما این سخنرانی را تهدیدی محسوب کند، می‌ترسیم و این ترس در در وجودمان ایجاد می شود. ذهن ما ارتباط مستقیمی با بدن ما دارد، یعنی زمانی که ذهن خسته است بدن نیز به طور خودکار کسل و خسته میشود. زمانی که شاد هستیم بدن ما نیز سرحال و پر انرژی است. و حتی زمانی که ترس داریم پاهایمان سست میشود و ضعف پیدا می کند.

مثال های بالا رابطه ذهن ما و بدن ما را نشان می دهد. اما همه مثال های بالا از تاثیرگذاری ذهن روی بدن آورده شده است که ذهن و بدن رابطه متقابلی با هم دارند. زمانی که غمگین هستید، می ترسید و یا خسته اید نقش بازی کنید. هنگامی که سعی دارید بدنتان را در حالت شاد و پر انرژی نشان دهید، ذهن شما متوجه این تغییر می‌شود و خودش را هم سوی با این تغییر می‌کند. پس برای غلبه بر ترس از سخنرانی هم می‌توانیم از این راهکار استفاده کنیم….

ترس از سخنرانی در جمع

10. ترس از فراموشی عامل بزرگ ترسیدن

نترسید، نترسید و نترسید از اینکه ممکن است فراموش کنید. این فکر، ترس بزرگی را در شما به وجود می‌آورد و جالب تر از آن این است که این ترس بالأخره شما را گرفتار می‌کند. برای اینکه در دام این ترس نیفتید، روی یک برگه عنوان های کلیدی موضوعتان را درشت بنویسید تا با یک نگاه ساده بتوانید به راحتی آن را بخوانید و بحث را ادامه دهید.

زمانی که چیزی را فراموش کردید از جمع سوالی بپرسید، با این کار شما زمان می‌خرید تا فکر کنید و ذهن تان را بازیابی کنید و موضوع را به یاد آورید. همچنین مخاطبین‌تان را هم درگیر بحث کرده اید که این کار شوق آنها را برای ادامه بحث نیز بیشتر می‌کند. اگر از فراموش کردن بترسید و واهمه داشته باشید، درصد خطا و فراموشی را افزایش می‌دهید. پس بیشتر از آنچه که قرار است ارائه دهید، بدانید و اطلاعات داشته باشید.

اگر از فراموش کردن بترسید درصد فراموشی و خطای شما افزیش پیدا می کند

11. تمرین ذهنی

قبل از سخنرانی تمرین ذهنی داشته باشید، یعنی صحنه و اجرای خود را به بهترین حالت تصور کنید. تصور کنید که بالای سکو یا سن ایستاده اید و در حال یک سخنرانی عالی، بدون ترس و با اعتماد به نفس بالا هستید. خودتان را در همان مکان تصور کنید، با همه جزئیات. حتی تا حرکات دستانتان و چهره های مخاطبین و نحوه ی قدم برداشتن و… همه را تصور کنید.

این تمرین را چند بار انجام دهید تا برای ذهن عادی شود، از آنجا که ذهن فرق بین تصور و واقعیت را نمی داند، این تمرین می‌تواند کمک خوبی برای کم کردن ترس از سخنرانی و صحبت در جمع باشد. یعنی زمانی که شما تصور می‌کنید که سخنرانی عالی و بدون استرسی را انجام داده اید و مورد تشویق دیگران قرار گرفته اید، ذهن متوجه این فرق نمی‌شود که این اتفاق فقط در ذهن شما بوده و در حقیقت به واقعیت نپیوسته است.

این یک فرصت عالی است تا با تصویر سازی ذهن را آرام کنیم تا این سخنرانی برای ذهن عادی باشد. زمانی که برای ذهن شما این سخنرانی کار عادی جلوه بکند، دیگر ترسی از آن نخواهید داشت. مثل زمانی که شما راه می‌روید و از خیابان به راحتی رد می شوید بدون اینکه لحظه ای ترس داشته باشید. وقتی هر روز بارها و بارها برخی کارها را انجام می‌دهید و برایتان عادی می شود، بدون توجه به خطرات احتمالی، آن را به سادگی انجام می‌دهید.

12. مخاطبینتان را بشناسید

با شناخت بیشتر و بهتر مخاطب، به خوبی می‌توانید بهترین سخنرانی را ارائه دهید. چرا که نیاز مخاطب را می‌دانید و با پرسش های احتمالی که ممکن است مطرح کنند آشنا می‌شوید و خودتان را برای پاسخ به آن پرسش ها آماده می‌کنید، این آمادگی شما از سطح استرس و ترس شما به شدت می‌کاهد.همچنین هر چقدر بیشتر خودتان را آماده کنید و شناخت بهتری نسبت به مخاطبین داشته باشید، به همان اندازه از اضطراب شما کاسته خواهد شد، با این آمادگی قبلی، احتمال موفقیت در سخنرانی خود را افزایش داده اید.

با شناخت بهتر مخاطب ترس از سخنرانی را در خود کم کنیم

13. تمرین، تمرین و تمرین کنید

سخنرانی کردن یک مهارت است که با تمرین زیاد آن را کسب می‌کنید. برای حرفه ای شدن باید تمرین کرد. قبل از سخنرانی حتماً تمرین داشته باشید. تا می‌توانید تمرین و تصویر سازی ذهنی انجام دهید تا بر همه جوانب سخنرانی به نوعی تسلط برایتان حاصل شود.گرچه مسلط بودن بر موضوع سخنرانی جزء ضروریات سخنرانی است اما نحوه ارائه و بیان آن نیز از اهمیت بسیاری بر خوردار است که تمرین کردن باعث بهتر شدن ارائه می شود. شما باید علاوه بر تسلط در موضوع تان، ارائه قوی نیز داشته باشید. چرا که مطالب خوب و مفید را اگر نتوانید به خوبی ارائه دهید، در واقع موضوع را ذبح کرده اید!

سخنران های حرفه ای توانایی این را دارند که هر مطلبی را به بهترین شکل ارائه دهند تا جذاب و دوست داشتنی برای شنوندگان باشد. شما نیز می‌توانید با تمرین به درجه ای برسید که مطالب خودتان را به زیبایی ارائه دهید، زمانی که شنوندگان از ارائه شما لذت ببرند، درصد یادگیری آن ها نیز افزایش پیدا می‌کند. این لذت در ذهنشان از شما یک استاد دوست داشتنی و جذاب نقاشی خواهد کرد که علاوه بر مطالب ناب و درجه یک از ارائه عالی برخوردار هستید. پس هر جا و هر مکانی که هستید می‌توانید تصویر سازی را تمرین کنید.

هنگامی که در حال رانندگی هستید، در مترو و یا در خیابان قدم میزنید فرصت مناسبی برای تمرین کردن و تصویر سازی است. سخنرانی خود را در مقابل چند نفر از افراد حقیقی انجام دهید و در مقابل آنها ارائه دهید، این کار جلوه واقعیت به سخنرانی می‌دهد و آنها می‌توانند نقص های شما را بیان کنند تا با رفع آنها بهتر شوید و استرس و اضطراب را به حداقل برسانید. یک پیشنهاد!می‌توانید سخنرانی خود را در مقابل آیینه نیز انجام دهید تا خودتان به نحوه ارائه و حرکات زبان بدنتان دقت کنید و آن ها بهبود بخشید…

سخنرانی یک مهارت است و با تمرین زیاد مسلط تر می شوید

استرس صحبت در جمع و راه درمان

خجالت کشدن و ترس از جمع یک حالت روانی است که افرد برای مطرح کردن احساسات و خواسته های خود در جمع ها دچار ترس می شود. خجالت افراد را در شرایطی قرار می دهد که افراد به یکسری ناتوانی ها دچار می شوند و مانع ایفای نقش درست در موقعیت های مختلف اجتماعی و بیان احساسات میشود. خجالت به گونه ای عدم اعتماد به نفس در روابط اجتماعی است. اکثریت کسانی که دچار خجالت و ترس از صحبت در جمع هستند، دچار استرس و اضطراب هم می شوند. برای درمان ترس از جمع کافیست از تکنیک های غلبه بر خجالت و کمرویی استفاده کنید.

چگونه موقع حرف زدن استرس نداشته باشیم ؟

همه ما با احساس عصبی بودن یا ناراحتی در موقعیت‌های اجتماعی جدید آشنا هستیم. شاید برای شما هم پیش‌آمده باشد که هنگام ملاقات با کسی کف دستتان عرق کرده باشد یا دچار تپش بالای ضربان قلب شده‌اید. اینکه اضطراب و استرس صحبت کردن برای جمع در مکان‌های عمومی یا وارد شدن به منزل افراد غریبه برای همه یکسان نیست، کاملا واضح است اما بیشتر مردم می‌توانند با آن کنار بیایند و انجامش دهند.

اما اگر ترس از حضور در محیط‌های اجتماعی به دلیل ترس از قضاوت شدن یا مورد توجه قرار گرفتن از سوی دیگران آن‌ قدر در شرایط مختلف پررنگ شده باشد که مانع از حضور شما در جمع و صحبت کردن یا آشنایی با افراد غریبه و حتی خرید کردن یا مشکل صحبت در محیط کار را دارید، دچار اختلال اضطراب اجتماعی هستید و ما در این قسمت چند راهکار ارائه میدهیم که با استفاده از آن، اوضاع را بهبود بدهید:

  • از اینکه در چه موقعی دچار استرس می شوید آگاهی داشته باشید می توانید دفترچه‌ای بردارید و موقعیت ‌هایی را که در آن دچار اضطراب می‌شوید را بنویسید تا به شما کمک کند تا روش‌های دیگری را برای مواجهه با آن موقعیت‌ها در نظر بگیرید.
  • از مصرف کافئین (چای و قهوه) الکل، شکر و تنباکو (سیگار و قلیان) خودداری کنید و یا حداقل قبل از ورود به موقعیت‌ های اضطراب زا استفاده نکنید. این مواد با تأثیرات شیمیایی که در مغز ما به جا می‌گذارند اضطراب را افزایش می‌دهند.
  • حقیقت این است که هیچ موجودی دارای کمال نیست و حتی بزرگ‌ترین شاهکارهای خلقت هم دارای نقص هستند. پس این نقص را در خود بپذیرید.
  • خوبی‌ها و خصوصیات مثبت خود را فراموش نکنید و فقط بر نقاط منفی خود متمرکز نشوید. با خود مهربان باشید و بر خصلت‌های خوب خود تمرکز کنید.
  • تمرین تنفس دیافراگمی باعث می‌شود که حجم بیشتری اکسیژن به ریه‌ها و سایر اعضای بدن برسد و آرامش و تمرکز را برای ما رقم می زند.
  • ورزش کردن افزایش روزانه میزان خون‌رسانی به مغز و دفع سموم از بدن میشود، روزانه حداقل 30 دقیقه ورزش را در برنامه‌های خود قرار دهید.
  • خودتان با موقعیت‌های اضطراب زا به‌ مرور روبرو شوید و به محیط‌ های جدید بروید، با افراد غریبه سر صحبت را باز کنید، به ‌جای پیام دادن از صحبت تلفنی استفاده کنید و موقع حرف زدن با دیگران در چشمانشان نگاه کنید.
  • منبع اصلی اضطراب اجتماعی مقایسه و قضاوت خودمان با دیگران است که فکر می‌کنیم دیگران راجع به ما دارند. واقعیت آن است که در یک جمع فکر و ذکر دیگران شما نیستید و توجه دیگران به شما تنها تصور خودتان است.
منبع اصلی اضطراب اجتماعی مقایسه و قضاوت خودمان با دیگران است که فکر می‌کنیم دیگران راجع به ما دارند

قرص کاهش استرس سخنرانی

متاسفانه بارها مشاهده شده است که افراد برای رهایی از ضربان قلب و استرسی که هنگام صحبت کردن برای جمع در کنفرانس ها ، جلسات و سخنرانی ها برای آنها به وجود می آید سراغ قرص های شیمیایی سراسر ضرر و عوارض می روند .

اگر فقط نگاهی گذرا به عوارض وحشتناک این قرص ها بیندازیم می بینیم که اصلا گزینه مناسبی برای رفع استرس ما نمی باشند و حتماً قدرت این را دارند که کار را خراب تر از قبل کنند . خوب آلودگی ، یبوست ، کابوس ، خستگی ، کاهش قدرت جنسی فقط نمونه هایی از عوارض این قرص ها می باشند .پس به جای فکر کردن به این موضوع و راه حل کاملاً اشتباه تمرکز خود را روی تمارین و تکنیک هایی بگذاریم که در همین مقاله به آن ها اشاره شده است . حتی اگر سوال دیگری هم دارید ، آن را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا در اسرع وقت پاسخ آن را با شما در میان بگذاریم . 

با نگاهی گذرا به عوارض وحشتناک این قرص ها می بینیم که گزینه مناسبی برای رفـع استـرس ما نیستند و حتـی قدرت این را دارند که کار را خـراب تر کنند

سوالات متداول درباره ترس از سخنرانی

چرا هنگام سخنرانی استرس داریم؟

به گفته بزرگترین سخنرانان دنیا، ترس از سخنرانی حتی از ترس از مرگ هم شدت بیشتری دارد و همین موضوع استرس ایجاد میکند که البته راهکار هایی برای رفع آن وجود دارد.

چرا باید به ترس خود از سخنرانی غلبه کنیم؟

افراد خجول و مضطرب بسیاری از موقعیت های اجتماعی را از دست می دهند و سخنرانی و فن بیان به عنوان یکی از اصلی ترین و ضروری ترین مهارت ها به حساب می ایند که در سراسر زندگی نیاز است.

ترس از سخنرانی چیست؟

سخنران در مرتبه ای قرار میگیرد که مورد توجه تعداد به نسبت زیادی از افراد است و به دلیل اینکه حس می کند تمام وجود او تحت نظر و توجه مخاطبان است، نوعی ترس و اضطراب در وجودش نهادینه می شود.

مدیریت ترس از سخنرانی با فن بیان

و در آخر یکی از بهترین راههای مقابله با ترس از سخنرانی ، این است که فن بیان بسیار قدرتمندی داشته باشید. به افرادی مانند: آنتونی رابینز، برایان تریسی و… دقت کنید؛ آن ها علاوه بر این که توانسته اند ترس از سخنرانی خود را از بین ببرند، قدرت بیان خود را نیز افزایش داده اند.

اما یکی دیگر از راه های فوق العاده خوبی که برای تقویت فن بیان و در کل مهارت های وابسته به آن مانند همین ترس از سخنرانی معمولاً پیشنهاد می‌شود، شرکت در کلاس های مرتبط با فن بیان است. اگر در این کلاس ها به صورت حضوری شرکت کنید که چه بهتر! اما اگر وقت یا حوصله این کلاس ها را ندارید، پیشنهادی که برایتان دارم این است که در کلاس های غیرحضوری فن بیان شرکت کنید. در این کلاس ها علاوه بر این که مطالب فوق العاده درجه یکی یاد می‌گیرید، تمرین های عملی نیز به شما داده می‌شود که با انجام دادن آن ها، شک نکنید بهترین اتفاقات برایتان رقم خواهد خورد.

موسسه گام برتر سال هاست به صورت تخصصی روی موضوع فن بیان در حال فعالیت است و اکنون، دوره ای غیر حضوری برای تثویت فن بیان شما تدارک دیده که با استفاده از آن، می‌توانید به بهترین شکل ممکن فن بیان و مهارت های کلامی خود را تقویت کنید. برای مشاهده توضیحات این دوره که بخشی از آن را در همین مقاله مشاهده کردید و تهیه آن، روی دوره غیر حضوری فن بیان کلیک کنید.

موفق باشید…

دوره غیر حضوری فن بیان

Fear Of Speech


پاسخ به سوالات
نویسنده: مهدی حسین نژاد

نویسنده: مهدی حسین نژاد

33 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

  • سلام
    من تو کلاس هایی که درس میدم مشکلی ندارم و استرسی ندارم
    ولی تو جلسات کاری به شدت دچار استرس میشم بخصوص در شروع صحبتام و بعضا لرزش صدام باعث خنده خودم میشه.

  • درود بر شما

    نکات خوبی بیان شده

    ولی فراموش نکنید که شما اجازۀ بحث دربارۀ داروها رو ندارید. داروها از آزمایشهای بالینی مختلف باید سربلند خارج بشوند و ایجاد احساس ترس و نگرانی دربارۀ مصرف دارو و عوارص اون کار زیبنده ای نیست به ویژه اینکه ممکنه برخی بنا به دلایلی مشکلاتی داشته باشند که ناگزیر از شیوه دارو درمانی استفاده کنند. این تشخیص بر عهدۀ متخصص هست نه فرد آموزش دهنده.

    از نکاتی که بیان کردید بهره بردیم، سپاس از شما شاد، سلامت و کامیاب باشید

  • سلام وقتتون بخیر
    خیلی ممنون بابت مقاله و نکات کاربردی که مطرح کردید.
    واقعا نمیدونستم ۷۵ درصد از افراد از سخنرانی می‌ترسند، چون همیشه فکر میکردم سخنرانی برای بقیه خیلی راحت است و تنها برای من به عنوان معضل بزرگی شده است. راستش بیشترم به خاطر تجربه ای که در کنفرانس دانشگاهم داشتم و نتیجه ی مطلوبی را در برنداشت بیشتر از سخنرانی کردن ترسیدم و بیشتر ترسم ، ترس از خوب نبودن عملکردم در سخنرانی بود. اما این را میدونم که تنها با حاشیه و حرف های دیگران نباید کم بیارم و با تکرار و تمرین و هم چنین مسلط بودن به موضوع مربوطه میتوانم بهترین نتیجه را در عملکردم داشته باشم.

  • سلام خسته نباشید.واقعادرسته ترس ازسخنرانی برامن یکی که ازمرگ هم وحشتناک تربود.الانم هست اماخیلی نسبت به قبل استرسم کم شده،دلایلش هم همین طورکه دراین مقاله گفته شده ،تسلط نداشتن به مطالب بود وقضاوت ونداشتن اعتمادبه نفس .وقتی یکم روی این مسائل کارکردم تونستم فعلاچهاربارسخنرانی کنم وخیلی نسبت به قبل راحت شدم ،برای من هم شروعش فقط سخت بود.ممنونم به امیدخداکه بتونم بهترازاین بشم .

  • سلام
    در این مقاله علت‌هایی بررسی شده که واقعا مانع هستند برای برگزاری سخنرانی و تمرین و تکرار راهکارها فقط می تونن کمک کنه که بتونیم با یک حس عالی وارد مقوله سخنرانی شویم که بسیار هم جذاب هست و در هر دفعه به خوبی مهارتها نمایان می شود ممنونم از تیم قدرتمند گام برتر

  • سلام من بسیار بسیار از صحبت کردن در جمع می ترسم چه برسه به سخنرانی البته در حالتهای معمولی باهمه میگم ومیخندم ودرمراسم غیر رسمی راحت صحبت می کنم اما خدانکنه تو یک جلسه رسمی بگن حالا شما صحبت کن تمام تمرکزم رو از دست میدم وانگار میخام بمیرم قلبم میاد تو دهنم. واقعا خسته شدم چون یک شغل دولتی هم دادم واتفاقا همش باید تو جلسات صحبت کنم ولی از همشون در میرم وبه بهانه های مختلف یا صحبت نمیکنم یا اصلا در جلیه شرکت نمیکنم

    • سلام و وقت بخیر
      در مورد مبحثی که مطرح فرمودید چون موضوع تخصصی یافتن علایق و استعداد می باشد به شما پیشنهاد می کنم با متخصصین و مشاورین استعدادیابی مجموعه گام برتر مشورت نمایید.
      برای اینکار فقط کافی است بر روی آیکون مشاوره آنلاین کلیک کنید.
      آرزوی بهترین نتایج را برایتان دارم

  • عرض ادب و احترام
    ترس از سخنرانی جزء جدایی ناپذیر از ارائه مطلب هست، آنانی موفق اند که راهکار مقابله یا رفع این معضل را به خوبی می دانند.
    با سپاس فراوان از مطالب آموزنده شما

  • سلام وقتتون بخیر
    ممنون از مقاله خوبتون
    به نظرم اصلی ترین عامل ترس از سخنرانی، مرور افکار منفی تو ذهن هستش که باعث میشه خودمون رو دست کم بگیریم

  • سلام … وقتتون بخیر
    ترس از سخنرانی یکی از بزرگترین دغدغه یک تازه کار تو این زمینست … مقاله بسیار عالی بود 👌

    • سلام و عرض ادب خدمت شما
      دقیقا درست میفرمایید و این مورد بسیار مهم را با تمرین و تکرار میشود به راحتی برطرف کرد.
      ممنونم از نظرتون در رابطه با مقاله مدیریت ترس از سخنرانی

    • سلام و عرض ادب
      سپاسگزارم که نظرتون رو در مورد مقاله مدیریت ترس از سخنرانی ذکر کردید.
      با آرزوی موفقیت برای شما

  • ممنونم از مطالب مفید سایتتون. نکاتی که ذکر کردین، خیلی کمک کننده و قابل درکه. من اعتقاد دارم که باید از سایت هایی مثل شما که محتوا و مطالب خوب و مفیدی دارن، حمایت بشه. من صاحب سایت برچسب هستم. در صورت تمایل می تونیم در زمینه رپورتاژ رایگان با هم تعامل داشته باشیم؟ (barchasbinfo@gmail.com)

  • سلام بسیار ممنونم از مقاله عالی که نوشتید
    یکی از راهکارهایی که بنظر بنده به شدت تاثیرگذار هست صحبت و مخاطبین هستش مثلا از مخاطبین بخوایم همراه ما نفس عمیق بکشن یا وقتی وارد میشیم از اون ها بپرسیم که حالشون چطوره این تعامل استرس سخنران رو به شدت کاهش میده .

  • سلام و خداقوت
    بیشتر ترسی که ما داریم زاییده ذهن و افکار اشتباه ماست که در این مقاله هم به اون اشاره جالبی شده که اصلا این موارد برای مخاطبین اهمیتی نداره و فقط ما اونارو بزرگ و ترسناک جلوه می کنیم .
    هرچقدر آگاهی و علم به اون موضوعی که میخوایم انجام بدیم بیشتر باشه به همون اندازه ترس از اون هم کمتر میشه ، پس می مونه تمرین و تمرین و تمرین. که اونم با گذر زمان و اجراهای متعدد مثل بسیاری از کارهایی که الان به انجامشون تسلط داریم ، امکان پذیره.
    مطالب مقاله عالی بود ممنونم

  • سلام.خیلی عالی و جامع بود!اقای مصطفایی توی وبینار خیلی عالی راجع ب این موضوع هم صحبت کردند.مهم‌ترین عامل اینه ک با ترسمون روبه رو بشیم واقعا در لحظه اون استرس از بین میره.ی سری تمرینات ازقبلم انرژی و ارامشون رو افزایش بده مثل مدیتیشن کردن

  • سلام و عرض ادب
    مثل همیشه عالی
    متاسفانه خیلی ها این نکته رو نمیدونن که اعتماد به نفس مثل ماهیچه میمونه، اگر ازش استفاده کنیم قوی میشه و اگر از همون اعتماد به نفس اندک استفاده نکنیم ضعیف میشه
    خیلی ممنون ازشما

  • همیشه اونطرف ترس اتفاقای خیلی بزرگی منتظرمون هست.فقط باید شجاعتش رو داشته باشیم که بریم تو دل ترس هامون و ازشون عبور کنیم.اون موقع یه حس آزادی و رهایی رو با تموم وجودمون میتونیم تجربه کنیم

  • باید همه ی ما بدونیم که یادگیری هر مهارتی نیازمند تمرین کردن است، حالا این تمرین کردن دو بعد داره : فیزیکی و ذهنی.
    تمرین فیزیکی که معلومه پس میریم سراغ تمرین ذهنی:در تمرین ذهنی عملیات تصویرسازی رو انجام میدیم و با اینکار به اصطلاح مغز خودمون رو گول میزنیم که مثلا ما داریم این کار رو به صورت فیزیکی انجام میدیم. خوبی ای که این تمرین داره این است که کمک میکنه ترس ما از انجام اون کار به شدت کاهش پیدا کنه.چرا؟
    چون ما داریم موقعیتی رو که از قبل راجع بهش اطلاعاتی نداریم تصور میکنیم و همین باعث میشه ذهن ما به اون موقعیتی که قرار است واقعا تجربه اش کنیم، از قبل عادت کرده باشه و همین باعث راحتی ما در اون موقعیت میشه.
    با تشکر از تیم گام برتر بخاطر این مقاله ی بسیار عالی.

  • سلام به تمامی اعضای گام برتر، خداقوت بخاطر طراحی این مقاله عالیتون،

    واقعا ترس از سخنرانی یکی از مشکلات همه گیر در تمامی کشورهای دنیا و انسان ها دیده میشه و خیلی خوب هستش که از این موقعیت خارق العاده استفا ه کرد تا برای اینکه نشان بدهیم ما جزء افرادی که با وجود ترس اقدام نمی کنند، نیستیم و مثل دیگر ستاره های دنیا در آسمان بدرخشیم، هرچه زودتر با راه های مقابله با این ترس را فرا بگیریم و اقدامات لازمرو برای آن انجام دهیم، چرا که یکی از برترین راه های کسب اعتماد به نفس انجام کاری است که از آن می ترسیم و این بشدت به افزایش اعتماد به نفس ما کمک خواهد کرد.

  • سلام
    آیا میشه کلا هنگام صحبت در جمع نترسم ؟
    من همیشه آماده ام اما زمانی که می خوام شروع به صحبت کنم می ترسم؟

    • سلام
      با تمرین است که استاد می شوید
      موفق باشید

    • با سلام

      هیجان بخشی از ماهیت یک سخنرانی قدرتمند و تاثیر گذار محسوب میشه و اینکه تصور کنید کلا استرسی نداشته باشید، اتفاقا باعث این خواهد شد که کمتر تمرین کنید، کمتر دنبال یادگیری مهارتها باشید، کمتر مطالعه کنید، اهمیت کمتری به سخنرانی خودتون بدید و در نهایت یک سخنرانی سرد و کسل کننده داشته باشید.

      اما شما باید یاد بگیرید با اضطراب و ترس خداحافظی کنید و در عوض با حد مطلوب و مجازی از استرس همراه و همقدم بشید

      در نهایت براتون آرزوی موفقیت دارم

  • سلام من یکبار که برای اولین بار در سالن همایش برای سخنرانی بالا رفتم چون تسلط به مطالب سخنرانی را داشتم و به چیزهای منفی فکر نکردم اصلا هیچ اضطراب و ترسی نداشتم

    • سلام
      خیلی عالیه
      ممنون از شما

    • درود برشما

      مقاله بسیار مبسوطی بود.
      کلا برای مقابله با ترس دوروش وجود دارد
      1_یا طبق برنامه ای گام به گام آن را ازبین ببریم.

      2_یا به یکباره وارد میدان شویم.

      هرکس باتوجه به خصوصیات خودش می‌تواند بهترین راهکار را بیاید.

      باتشکر ازتیم گام برتر

  • سلام من خیلی به سخنرانی درجمع علاقه دارم وتجربه هم داشته ام اما درجمعهایی که تعداد افرادزیاد است کمی نگران میشوم.

  • سلام . من ازبچگی عاشق صحبت در جمع بودم . و تاالان اضبطراب سخنرانی رو احساس نکردم . اما طبیعیه که یه کم نگران شه ولی نه حالتیکه بخواد تحت تاثیرش قرار بده . بهتره هر چه زودتر غلبه شه ایت ترس
    ?????

  • سلام
    ترس از سخنرانی باعث شده خیلی اوقات نتونم به خوبی خودم رو پرزنت کنم
    ممنون بابت مقاله خوبتون

دیدگاهتان را بنویسید