جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

نه گفتن + راههای تقویت مهارت نه گفتن

نه گفتن یکی از مهارت های ضروری در زندگی است که می‌توانیم آن را یاد بگیریم و در خود تقویت کنیم.مهارت نه گفتن برای بسیاری از ما واقعا سخت و مشکل است.زمانی که ما جرات نه گفتن نداشته باشیم،مجبور هستیم درخواست های نامعقول دیگران را بپذیریم و فرصت های زیادی را در زندگی از دست بدهیم. به این دلیل آموزش نه گفتن در سنین پایین بسیار اهمیت دارد و لازم است که مهارت نه گفتن در نوجوانان و دانش آموزان را به خوبی تقویت کنیم چرا که ارتباط سالم با دوستان در سرنوشت فرزندانمان بسیار اهمیت دارد.اما چگونه نه گفتن را بیاموزیم؟در مقاله قدرت نه گفتن شما با ۲۰ تکنیک ساده و موثر می آموزید که چگونه میتوانید به راحتی نه بگویید و فرصت ها و ارزشهای خودتان را حفظ کنید.مهارت نه گفتن زیر مجموعه مهارت های فن بیان است که با آموزش فن بیان این مهارت را به طور حرفه ای در خود پرورش می دهیم.

نه گفتن چیست

نه گفتن یعنی عدم پذیرش درخواست ؛ وقتی محترمانه نه می گوییم به هر گونه درخواستی که علارغم میل باطنی ماست. به موقع نه گفتن ما ،از بد شدن حال،هدر رفتن زمان ، مجبور نشدن از انجام کاری و دیگر خسارات وارده به ما ،جلوگیری می کند و ما میتوانیم بر روی رشد و موفقیت خود بیشتر تمرکز کنیم.

 انواع نه گفتن

 نه گفتن دو نوع است. نه گفتن  می تواند به خودمان باشد یا نه گفتن به دیگران. وقتی ما هدفی داریم و می خواهیم به آن برسیم ، مسلما برای موفق شدن و رسیدن به آن نباید بعضی از درخواست ها را بپذیریم. چه خواست خودمان باشد چه خواست دیگران.

مثلا من تصمیم دارم سحرخیز شوم  و می دانم برای رسیدن به هدفم  نباید دیر بخوابم.وقتی در مهمانی متوجه میشوم زمان خوابم فراسیده اما تمایل دارم بیشتر بیدار بمانم ودر جمع حضور داشته باشم ، با بلند شدن وعزم رفتن کردن، از مهارت  نه گفتن به خود استفاده میکنم در جهت رسیدن به هدفم. حالا اگر میزبان از من بخواهد که زمان بیشتری در جمع شان بمانم، من با بیان اینکه دوست داشتم  بیشتر بمانم اما باید فردا زود بیدار شوم، با نه گفتن به او ، محترمانه درخواستش را رد می کنم که این می شود نه گفتن به دیگران.

مسلمـا بـرای مـوفـق شـدن و رسیـدن به هدف نبـایـد بعضـی از  درخواست ها را بپذیریم. چه درخواست خودمان باشد چه درخواست دیگران

جرات نه گفتن

یکی از مهم‌ترین دلایلی که نمی‌گذارد پیشنهادات و درخواست‌های نامناسب دوستان خود را رد کنیم، نبود جرأت نه گفتن است. زمانی که نتوانیم در مقابل درخواست های غیر معقول دیگران «نه» بگوییم، مجبور هستیم آن‌ها را بپذیریم. یعنی کاری را انجام دهیم که باب میل ما نیست و از انجام دادن آن راضی نیستیم. بعضی وقت‌ها ما با “بله” گفتن های بی‌جا، خودمان را به دردسرها و مشکلاتی می‌اندازیم که راه برگشتی برای آن اشتباهات وجود ندارد.

وقتی که در مقابل هر نوع درخواست و خواسته ای «بله» می‌گوییم، همین باعث این می‌شود که فرصت‌های ارزشمند خودمان را از دست بدهیم و به عزت نفس خودمان لطمه بزنیم. آن هم فقط به خاطر این که از نه گفتن ترس داریم و نمی‌توانیم از آن استفاده کنیم.

در نهایت، به خاطر ترس از نه گفتن درخواست‌های دیگران را قبول می‌کنیم و نظم و برنامه ریزی قبلی خود را کاملاً نابود می‌کنیم، یعنی این که به هیچ یک از کارهای آن روز نخواهیم رسید.

هنر نه گفتن

اگر از والدین، معلمان و حتی دوستان خود بپرسید که چگونه درخواست‌های نا به جای دیگران را رد کنید حتماً اولین جوابی که به شما می‌دهند درباره شجاعت نه گفتن است. داشتن شجاعت نه گفتن قدم بزرگی است، اما همه‌ی کار نیست. علاوه بر شجاعت شما باید هنر نه گفتن هم داشته باشید. برای این که بتوانید هم ارتباط صمیمانه خود با دوستانتان و هم قدرت نه گفتن به خواسته‌های نا به جای آن‎ها را داشته باشید، لازم است هنر نه گفتن را چاشنی رفتارهای خودتان بکنید.

البته برخی پیشنهاداتی هستند که حتی با هنر نه گفتن هم نمی‌توان این دو را حفظ کرد. مثلاً ممکن است یکی از دوستان شما پیشنهاد سیگار کشیدن را بدهد، در برابر این پیشنهاد فقط دو راه پیش روی شما قرار دارد؛ یا این که خواسته دوستتان را قبول کنید و با آینده و سلامتی خود بازی کنید، یا این که به آن‌ها نه بگویید و آینده بهتری را برای خودتان بسازید. نمی‌شود هر دو را نگه داشت، چرا که روزی بالاخره یا او روی شما تأثیر می‌گذارد، یا شما مسیر او را عوض می‌کنید.

فراموش نکنید، شما میانگین پنج نفری هستید که بیشترین وقت خودتان را با آن‌ها می‌گذرانید. دقت کنید با چه کسانی دوست هستید، کسانی که مسیر موفقیت را در پیش گرفتند یا کسانی که خلاف این مسیر حرکت می‌کنند؟ افراد موفق اطراف خودشان را پر از افراد سخت کوش و هدفمند کردند تا توانستند به موفقیت برسند.

در مقابل درخواست‌های دیگران مرزهایی را برای خود مشخص کنید، مرزهایی که بر اساس باورها و ارزش‌های شما هستند. اگر درخواست دوست شما از مرز های شما عبور کرد فوراً به او نه بگویید. این مرزها هستند که شما را در مسیر اهدافتان نگه می‌دارند و به آن چیزی که می‌خواهید می‌رسانند. پس حواستان باشد که از خطوط مرزها عبور نکنید.

مرز خودتان را در مقابل درخواست دیگران مشخص کنید

علت ناتوانی در نه گفتن

چه دلایلی وجود دارد که افراد ترس از نه گفتن دارند؟ عدم اعتماد به نفس؟ خجالت کشیدن از نه گفتن؟ یا نداشتن فن بیان خوب؟ اگر موارد زیر را بخوانید بهتر متوجه می‌شوید که دلیل این ترس چیست؟

  • از آنجایی که شما مهربان هستید، می‌خواهید به همه کمک کنید و حاضر می‌شوید از وقت خودتان برای آن ها بگذارید. نیت خیر خواهانه بعضی اوقات شما را هدایت می کند که هر درخواستی را قبول کنید و به آن بله بگویید.
  • در بعضی مواقع ممکن است به خاطر اینکه با جمع و گروهی هستید و می‌خواهید همراه با آن ها باشید از نه گفتن اجتناب کنید. چرا که ممکن است رابطه تان با آن ها دچار مشکل شود.
  • ترس از ایجاد درگیری (اینکه می ترسیم مبادا درگیری لفظی یا حتی ناراحتی وکدورتی بین ما ودیگران رخ دهد). این ترس ناشی از ضعف و ناتوانی ما در ایجاد ارتباط با اطرافیان است.
  •  نه گفتن را نوعی بی احترامی و گستاخی به شخص درخواست دهنده می دانیم. گاهی اوقات آموزش ها و باور های غلط از محیط خانواده و اطرافیان عامل این تصور می شود.
  • گاهی میترسیم دیگران تصور کنند ناتوان هستیم و برای جلوگیری از پی بردن دیگران به عدم توانایی خود قدرت «نه گفتن» را از دست می دهیم.
  •  گاهی اوقات ممکن است اینگونه تصور شود که یک درخواست فرصتی است که نباید از دست داد. برای مثال اگر از فردی درخواست شود که به بخش دیگری از شرکت منتقل شود، علاوه بر اینکه او نمی خواهد دوستانش را در بخش فعلی ترک کند، تصور اینکه فرصت پیش آمده هم دیگر پیش نمی آید، او را آزار داده و «نه» گفتن را برایش سخت می کند

 هر یک از این موارد بالا می‌تواند تاثیر مستقیم روی ما داشته باشد. تاثیری که در پاسخ ما به درخواست ها خودشان را نشان می‌دهند.

بله های نابجا یعنی ترجیح دادن اولویت های دیگران به اولویت های خودمان

فواید نه گفتن

همان طور که در مقاله ذکر شد، فواید نه گفتن بسیار زیاد است که ما آن ها را به صورت لیست در ادامه می‌آوریم:

  1. موجب افزایش اعتماد به نفس می‌شود.
  2. قاطعیت شما را افزایش می‌دهد.
  3. وقت خود را با کار هایی که علاقه ای به آن ها ندارید تلف نمی‌کنید.
  4. به مدیریت زمان و برنامه تان خللی وارد نمی‌شود.
  5. در رسیدن به موفقیت سرعت شما را چندین برابر می‌کند.
  6. عزت نفستان افزایش پیدا می‌کند و حس ارزشمندی شما بیشتر می‌شود.
  7. مهارت مدیریت زمان را افزایش می‌دهد.

و مزیت‌های دیگری که بعد از استفاده این مهارت در زندگی خود می‌توانید آن‌ها را خواهید دید. وحالا فواید نه گفتن را از زبان مجتبی مصطفایی می شنویم:

با مهارت نه گفتن به برنامه‌ریزی شما آسیبی وارد نمی شود

نه گفتن در اسلام

برای این که بتوانیم در برابر خواسته‌های نا به جای خود بایستیم، باید بدانیم که چطور به آن‌ها نه بگوییم. همه ما خواسته‌هایی داریم که هر طور که شده دوست داریم به آن‌ها برسیم،اما ممکن است راه رسیدن به برخی از این خواسته‌ها حرام باشد.در اینجا دو انتخاب داریم، یا این که لذت‌های الآن را فدای خواسته‌های فردا کنیم، یا این که همین الآن لذت آن کار را ببریم و آخرت خود را از بین ببریم. اگر دنبال خوشبختی هستیم، بهتر است که لذت‌های الآن را فدای خوشبختی‌های فردا بکنیم و دقیقاً سخت‌ترین قسمت کار هم همین جا است. کمتر کسی را می‌توان پیدا کرد که از این آزمون سربلند بیرون آمده باشد و تسلیم خواسته‌های خود نشده باشند.برای همین، دین اسلام مثال‌ها و حدیث های زیادی را برای نه گفتن و دوری از گناه آورده است.در ادامه یکی از این روایات را توضیح خواهیم داد.

داستان مرد آهنگر

روایت شده است که آهنگری در بصره بوده که آتش او را نمی‌سوزانده، روزی مردی از او سؤال پرسید که چطور این آتش سوزان تو را نمی‌سوزاند؟ مرد آهنگر گفت:((چند سال پیش این شهر دچار قحطی بزرگی شده بود. روزی یک خانمی به خانه من آمد و از من درخواست که به بچه‌های یتیمش کمک کنم تا از قحطی تلف نشوند. من شیفته آن خانم شدم و به او پیشنهاد غیر اخلاقی دادم، وقتی که این را شنید خجالت کشید و فوراً خانه را ترک کرد. دو روز بعد باز هم آمد و دوباره درباره از من کمک خواست تا به او و بچه‌های یتیمش کمک کنم، اما من باز هم پیشنهادم را تکرار کردم  و او مثل قبل خجالت زده مکان را ترک کرد.

دو روز بعد آن زن برای بار سوم آمد و گفت:(( من تسلیم خواسته‌ی تو شده‌ام، هر کاری که می‌خواهی انجام بدهی را در جایی خلوت انجام بده.)) ما به جایی خلوت و خالی رفتیم. تا آمدم به آن زن نزدیک شوم دیدم که بدن او به لرزه افتاده است. گفتم که تو گفته بودی یک جای خلوت بریم، پس قرار ما چه شد؟ زن در جواب گفت من چطور در حضور چهار فرشته موکل و خداوند بلند مرتبه مرتکب گناه شوم؟ تا این را شنیدم بدن خودم نیز به لرزه افتاد و از انجام دادن آن کار منصرف شدم و تا پایان قحطی به او و بچه‌هایش کمک کردم. آن زن دعا کرد که من از آتش جهنم در امان باشم و در اثر دعای آن زن من از آسیب‌های آتش دنیا در امان ماندم.))

همانطور که دیدید، این مرد آهنگر با نه گفتن به شهوت دنیایی خود از آسیب‌های آتش دنیا در امان ماند.

نه گفتن امروز کلیدهای موفقیت های فردا هستند

از چه سنی نه گفتن را یاد بگیریم؟

کودکان در سنین خاصی ویژگیهایی دارند که اندکی متفاوت از ویژگیهای آنها در سالهای دیگر زندگی است. در حدود سنین 4 – 5 سالگی تمایل دارند، استقلال بیشتری داشته باشند. در مقابل خواسته‌های دیگران مخالفت می‌کنند و به عبارتی از قول والدین لجبازی می‌کنند. این دوره سنی به سن ، نه گفتن معروف است. بطوری که رفتار معکوس به نحوی در اکثر عملکردهای کودک دیده می‌شود و او به نحوی می‌خواهد بر خلاف خواسته والدین خود عمل بکند.

این ویژگیها بطور طبیعی در این سنین آغاز می‌شوند و می‌توان گفت تمرینات اولیه‌ای برای پیدا کردن مهارتهای مرتبط در سنین بزرگسالی هستند.

مشابه این حالت را ما یکبار دیگر در دوره نوجوانی مشاهده می‌کنیم. در این دوره سنی نیز فرد بویژه نسبت به خواسته‌های والدین فرد حالت عناد و منفی کاری به خود می‌گیرد و تلاش می‌کند بیشتر مطابق با خواسته‌ها و نظرات خود عمل کند. این کار روشی برای نشان دادن حس استقلال در نوجوان است. با وجود اینکه این دوره‌ها به عنوان دوره‌های اختصاصی نه گفتن معروفند، اما یادگیری نه گفتن در هر سنی امکان پذیر است، با توجه به اینکه جهت دهی ویژگیهای فرد اهمیت قابل توجهی پیدا می‌کند.

چگونه نه بگوییم؟

در این بخش از مقاله راه هایی را بیان می‌کنیم که با عملی کردن و تمرین آنها به راحتی این مهارت را می‌توانید تقویت کنید.

لیست راه کار های تقویت مهارت و قدرت نه گفتن :

  1. راه دیگری را پیشنهاد دهید.
  2. همدردی کنید.
  3. دلیل خود را توضیح دهید.
  4. روی خود موضوع متمرکز شوید.
  5. تمرین کنید.
  6. قبول کنید که آچار فرانسه نیستید.
  7. از خودخواهی نترسید.
  8. نمی‌توانید همه را راضی نگه دارید.
  9. به جنبه های مثبت توجه کنید.
  10. عذر خواهی بیش از حد نکنید.
  11. قاطعانه نه بگویید.
  12. محترمانه و با آرامش برخورد کنید.
  13. قبول کنید که نمی توانید هر کاری را انجام دهید.
  14. دلیل ناراحتی خود را از نه گفتن پیدا کنید.
  15. شیوه های متفاوت بله گرفتن از دیگران را بشناسید.
  16. زبان بدن قوی داشته باشید.
  17. پاسخ و جواب خود را هرگز طولانی نکنید.
  18. خود را برای تکرار آن خواسته آماده کنید.
  19. امید بیهوده ندهید.
  20. مطمئن شوید که فرد مقابل متوجه پاسخ منفی شما شده است.

توجه، توجه، ما احساس کردیم که ممکن است شما فرصت خواندن این مقاله را نداشته باشید؛ برای همین فیلمی را برای شما آماده کردیم که این راه ها را به شما توضیح داده است. اگر وقت نمی‌کنید این راهکارها را کامل بخوانید، سریعاً بروید سراغ فیلم زیر.

1. راه دیگری را پیشنهاد دهید.

وقتی درخواستی از شما می‌شود که دوست دارید آن را انجام دهید، اما وقت کافی برای انجام دادن آن ندارید، بهتر است آن کار را به زمانی دیگر موکول کنید.

به عنوان مثال دوست شما می‌خواهد که امروز ساعت 4 باهم به کافی شاپ بروید و قدمی بزنید، اما شما در این ساعت کار مهم تری دارید و نمی‌توانید با او بروید. در چنین موقعیتی بهتر است به دوست خود بگویید: دوست عزیز، خیلی دوست دارم که با تو بیایم ولی امروز سرم شلوغ است و وقت ندارم که با شما بیرون بیایم. انشاءالله یک روز دیگر با هم هماهنگ می‌کنیم برویم. 

برای اینکه بتوانید این کار را بهتر انجام دهید، باید دایره واژگان قدرتمندی داشته باشید که این کار را با خواندن مقاله چگونه دایره لغات خود را تقویت کنیم به راحتی هر چه تمام‌تر می‌توانید انجام دهید.

نه گفتن یعنی احترام گذاشتن به فرصت‌های خودمان

 2. همدردی کنید.

گاهی اوقات اطرافیان شما درخواست‌هایی از شما می‌کنند که شما نمی‌توانید در انجام آن‌ها کمک کنید. بهترین راه برای نه گفتن به این درخواست‌ها،مؤدبانه گفتن جواب خود و لفظ قلم صحبت کردن است. مثلاً یکی از دوستان شما می‌خواهد که در مسائل ریاضی به او کمک کنید، برای نه گفتن به او بهتر است بگویید: چطور بگویم، من در مسائل ریاضی خود ضعیف هستم و نمرات متوسطی می‌گیرم، بهتر است که از یک دوست دیگر کمک بگیری. از من دلخور نشو چرا که در این مورد کمکی از دست من ساخته نیست.

البته از شبه جملات دیگری مثل: راستش… ، اگر دلخور نشوی… ، متأسفانه … ،حقیقتا … ،میدونی چیه … و هر  چیزی که به نظر شما مؤدبانه هست می‌توانید استفاده کنید.

 3. دلیل «نه» گفتن را توضیح بدهید.

شما نمی‌توانید بدون هیچ توضیحی خواسته دیگران را رد کنید و «نه» بگویید. کسی که از شما درخواست کرده است دوست دارد بداند که دلیل شما برای نه گفتن چه چیزی ست. بنابراین بهتر است که دلیل خود را بگویید تا او احساس بدی نسبت به شما پیدا نکند. البته لازم نیست توضیح مفصلی بدهید همین که متوجه دلیل بشود کافی است. از جملات کوتاهی مثل (( الآن وقت ندارم، در حال حاضر سرم شلوغ است یا واقعاٌ حوصله انجام کاری را ندارم )) استفاده کنید.

شما باید چگونه نه گفتن را یاد بگیرید چرا که این که چگونه جواب دوستان خود را بدهید بستگی به شما دارد.

برای این که بتوانید مؤثرتر نه بگویید برای نه گفتن خود دلیل بیاورید

 4. در «نه» گفتن روی خود موضوع متمرکز شوید.

معمولاً ما فکر می‌کنیم که با رد کردن درخواست دیگران ارتباطمان خراب و دچار مشکل می‌شود، و یا ممکن است از ما دلخور شوند.

به این فکر نکنید که شما با رد درخواست و «نه» گفتن، آن شخص را رد می‌کنید؛ بلکه به این فکر کنید فقط درخواست او را رد می‌کنید تا احساس بدی از «نه»گفتن به شما دست ندهد.

می‌توانید از شخص تشکر کنید به خاطر این که به یاد شما بوده است و شما را در جریان کاری که می‌خواهد انجام دهد، قرار داده است.

 5. «نه» گفتن را تمرین کنید.

برای اینکه بتوانیم هر مهارتی را درون خودمان رشد دهیم، باید حتماً آن را تمرین کنیم. پس برای ایجاد و افزایش این مهارت در زمان هایی که اهمیت چندانی ندارد، نه بگویید. مثل رد کردن پیشنهادی که گارسون رستوران برای میل کردن دسر می‌دهد.

از دیگر تمرین هایی که می‌توانید انجام دهید این است که زمان هایی را انتخاب کنید و با صدای کمی بلند کلمه «نه» را بگویید و تکرار کنید. این کار شاید در ظاهر ساده و یا مسخره به نظر آید اما تاثیر بسیاری بر قدرت نه گفتن شما و اعتماد به نفس شما دارد.

تمرین از پایه‌های اصلی کسب مهارت نه گفتن است

6.قبول کنید که آچار فرانسه نیستید.

یکی از ویژگی هایی که ابزار آچار فرانسه دارد این است که هر مهره ای را با ابعاد های مختلف می‌تواند باز و بسته کند. شما هیچ وقت نمی‌توانید همانند آچار فرانسه باشید و از پَس هر کاری برآیید. شما با قبول خواسته ها و درخواست دیگران طبیعتاً نمی‌توانید زمانی برای خودتان داشته باشید، چرا که اصلاً زمانی باقی نمی‌ماند تا صرف خود بکنید.

از همین الان تصمیم بگیرید تا در مقابل درخواست های غیر معقول دیگران نه بگویید و برای آن تلاش و تمرین کنید.مهره‌هایی را باز کنید که هم سایز با آچار شما هستند.

7.از خود خواهی نترسید.

ممکن است پیش خودتان این گونه فکر کنید که نه گفتن شما را به فردی خود خواه تبدیل می‌کند،اما افکار تنها چیزهایی هستند که ساخته و پرداخته ذهن شما هستند،پس جرات نه کفتن داشته باشید. هیچ کسی ارزشمندتر از شما در این دنیا نیست، پس باید طوری آن را برنامه ریزی کنید که بهترین استفاده را از آن ببرید. بهتر است که در خواست‌های غیر ضروری و غیر منطقی را رد کنید و نگران این نباشید که دیگران درمورد شما چگونه فکر می‌کنند.

نه گفتن نشان از خودخواهی نیست

8.نمی‌توانید همه را راضی نگه دارید.

اگر تمام تلاشتان را بکنید تا همه را راضی نگه دارید نمی‌توانید. درواقع گاهی اوقات این سعی کردن برای راضی نگه داشتن دیگران مارا به این سمت سوق می‌دهد که همه درخواست ها را قبول کنیم. این کار ممکن است باعث شود دیگران از حسن نیت شما سوء استفاده کنند. پس به افرادی که واقعاً برایتان مهم هستند، اهمیت بدهید و برای راضی نگه داشتن آن‌ها تلاش کنید.

9.به جنبه های مثبت توجه کنید.

پشت چهره اصطلاحاً منفی نه گفتن، زیبایی وجود دارد که تقریباً هیچ کسی از آن خبر ندارد. زمانی که شما کاری را که دوست ندارید رد کنید خوشحال‌تر هستید یا زمانی که آن را انجام بدهید؟مهارت نه گفتن را یاد بگیرید،چرا که نه گفتن نقطه مثبتی دارد که معمولاً به فراموشی سپرده می‌شود. اکثر افراد تنها روی ِمنفی نه گفتن را دیده‌اند و همین باعث شده است که فکر کنند، نه گفتن یک رفتار منفی است و برای این که بخواهند با کسی مؤدبانه رفتار کنند باید از گفتن آن دوری کنند. در صورتی که این باور اشتباه است، اتفاقاً نه گفتن به خواسته‌های نا به جای دیگران باعث می‌شود که شما احساس بهتری نسبت به خودتان داشته باشید. 

گاهی یک نه به موقع می تواند بهترین اتفاقات را برای شما رقم بزند

10.عذر خواهی بیش از حد نکنید.

اگر از اینکه نمی‌توانید به درخواست دیگران جواب مثبت بدهید ناراحت شدید و احساس بدی پیدا کردید فقط بگویید “متاسفم”. عذر خواهی بیش از انداره ضعف شما را نشان می‌دهد و این تصور در دیگران ایجاد می‌شود که جواب مثبت ندادن شما، یعنی اینکه در حق آن ها ظلم و بدی انجام داده‌اید یا کار شما اشتباه بوده است. دو یا سه بار معذرت خواهی بیشتر لازم نیست.

11.قاطعانه نه بگویید.

خیلی ساده و مطمئن و قاطعانه نه بگویید. و به هیچ وجه حرف یا کلمه ای را بیان نکنید که مخاطب فکر کند شما برای جواب منفی تردید و شک دارید. چون اگر از این کلمات استفاده کنید به احتمال زیاد طرف مقابل دوباره سعی می کند اصرار کند و درخواست خود را تکرار کند تا شما را مجاب به انجام آن کار بکند.بدانید  و توجه کنید که این حق طبیعی شما است که بخواهید موضوعاتی را که خلاف عقیده و یا علاقه شما است را قبول نکنید.

12.محترمانه و با آرامش برخورد کنید.

مهارت نه گفتن یک دیگر از مهم ترین تکنیکهای ارتباط در روابط به شمار می رود. پس در برخورد با افراد کاملا راحت و صمیمی باشید. و با کمال احترام و آرامش جواب نه خود را در برابر خواسته غیر منطقی فرد بیان کنید. چون اصلا نیازی به عصبانیت یا دلیل آوردن ندارید. البته باید این موضوع را هم در نظر بگیرید که اگر شما فردی هستید که معمولا نه نمی گویید این کار برای شما در ابتدا راحت و آسان نخواهد بود و شما باید مهارت چطور نه گفتن را یاد بگیرید.

13.قبول کنید که نمی توانید هر کاری را انجام دهید.

با خود چند لحظه فکر کنید آیا بله گفتن به مخاطبان خودتان باعث شده که دیگر وقت و زمانی برای خودتان نداشته باشید؟ چون که نمی توانید به درخواست آشنایان برای کمک به آنها نه بگویید. خب کاملا طبیعی است که زمانی برای خودتان نمی ماند. چون تایم روز ما محدود است و نمی توانیم چندین کار زمان بر و مشکل را با هم انجام دهیم. پس خواهشا عزت نفس خود را افزایش دهید و بدانید که هیچ انسانی در دنیا وجود ندارد که برای شما، ارزشمند تر از خودتان باشد.

قبول کنید که شما به تنهایی نمی توانید تمام کارها را انجام دهید

14.دلیل ناراحتی خود را از نه گفتن پیدا کنید.

ما انسانها وقتی دلیل و علت موضوع یا کاری را متوجه می شویم به راحتی می توانیم با آن برخورد کرده و به صورت کاملا منطقی آن را رفع کنیم. پس حتما به دنبال دلایل ناراحتی خودتان از پاسخ منفی خود بگردید. فکر می کنید فردی متکبر و خودخواه دیده می شوید؟ دلتان برای مخاطب می سوزد؟ می خواهید همیشه بقیه در مورد شما خوب بگویند که شما فردی یاری رسان هستید؟

البته کاملا توجه داشته باشید که اگر می ترسید نه بگویید. یعنی با رابطه ای کاملا مخرب سروکار دارید. پس حتما دوباره ارتباط خود را بازبینی دقیق کنید.

15.شیوه های متفاوت بله گرفتن از دیگران را بشناسید.

گاهی وقت ها مخاطبان ما سعی می کنند با روش های متفاوت پاسخ منفی ما را به صورت غیر اصولی و غیر منطقی به مثبت تغییر دهند. به همین دلیل هنگامی که شما بتوانید روش های انها را شناسایی کنید. دیگر نمی توانند روی شما تاثیر بگذارند.

  1. با قلدری، بدجنسی و یا بی ادبی کردن
  2. ناله و شکایت کردن از زندگی خود و برانگیختن حس دلسوزی شما
  3. به وجود آوردن احساس عذاب وجدان در شما در صورت پاسخ بله ندادن.
  4. تعریف و تحسین بیش از حد و اغراق آمیز از شما برای تحت تاثیر قرار دادنتان.

16.زبان بدن قوی داشته باشید.

انسانها معمولا به افراد قدرتمند و با اعتماد به نفس احترام می گذارند. و هر درخواستی را از آنها نمی کنند. پس به همین منظور سعی کنید که هنگام صحبت سر خود را بالا بگیرید و و با دست ها و سرتان گفته های خود را تایید کنید. و یادتان باشد که حتما در زمان نه گفتن به چشمان مخاطب خود نگاه کنید. تا اطمینان را حتی از نگاهتان هم تشخیص دهد. و اصلا زبان بدن بسته به خود نگیرید. یا با دستان و وسایل خود بازی نکنید. چون به این صورت طرف مقابل متوجه می شود که شما احساس ناراحتی و معذب بودن می کنید. و ممکن است از همین نکته به نفع خودش استفاده کند.

در نه گفتن زبان بدن قوی و مطمئن داشته باشید

17.پاسخ و جواب خود را هرگز طولانی نکنید.

اگر بخواهید که به صورت پیوسته برای توجیه خود و برطرف کردن ناراحتی مخاطب دلیل بیاورید. دیگر این نه شما تاثیری در مخاطب ندارد. پس حتما با کلامی کاملا کوتاه در کمال احترام و ادب بگویید که به چه دلیلی این مورد را نمی‌پذیرید. و از توضیح بی خود و زیاد پرهیز کنید تا کلامتان اثر گذار باشد.

18.خود را برای تکرار آن خواسته آماده کنید.

این احتمال وجود دارد که مخاطب شما آن درخواست را چندین و چند بار دیگر هم تکرار کند. تا بلکه شما در یکی از این خواسته جواب مثبت بدهید.پس در این موقعیت ها با کمال آرامش و خونسردی همان جواب قبلی خود را بگویید.

19.امید بیهوده ندهید.

هرگز سعی نکنید برای لطیف کردن و قابل تحمل کردن فضا امید واهی و بیهوده به افراد بدهید. به طور مثال وقتی نمی خواهید آن کار به خصوص را انجام دهید. نگویید  (( خب حالا برو، چند روز دیگه بیا ببینم چی می شه )).چون این کار علاوه بر این که مخالف و در تضاد با اخلاق و وجدان است. زمان و وقت افراد مقابل را هم بیهوده تلف می کند. به همین دلیلی کار کاملا ناشایستی تلقی می شود.

در نه گفتن امید بیهوده ندهید

20.مطمئن شوید که فرد مقابل متوجه پاسخ منفی شما شده است.

به این نکته مهم توجه کنید که ما در فرهنگی بزرگ شدیم و رشد یافتیم. که تعارف کردن و رودربایستی جزئی از آن به شمار می رود. به همین دلیل ممکن است گاهی اوقات آن قدر پاسخ منفی خود را در لفافه و به صورت پنهانی بیان می کنیم. که به احتمال قوی مخاطب متوجه جواب نه ما نمی شود. پس کاملا دقت کنید که این نه را به گونه ای بیان کنید که فرد مقابل کاملا آن را درک کند.

مثال برای نه گفتن

برای این که بتوانیم خوب نه بگوییم، بهتر است که مدل‌های مختلف نه گفتن را بررسی کنیم تا بهتر در برابر خواسته‌های افراد نه بگوییم. پس داستان‌های زیر را بخوانید و مدل‌های نه گفتن متفاوت را ببینید.

((محمد،امروز با چند تا از بچه‌های محل قرار فوتبال گذاشتیم، یک نفر کم داریم و من به بچه‌ها گفتم که رو تو حساب باز کنند؟ لباس بپوش بریم.

دستت درد نکنه که به فکر منم بودی، اما علی فردا من امتحان زبان دارم و امروز خوب باید بخونم تا بتونم نمره خوبی بگیرم. شرمنده امروز نمی‌تونم اما اگه دفعه بعدی می‌خواستید برید بی‌خبرم نذارید!

محمد زیاد وقت نمی‌گیره، فقط یه ساعت بازی می‌کنیم و تمام. بچه‌ها رو تو حساب باز کردند، کس دیگه ای نیس که بازیش به خوبی تو باشه. نباشی تیم می‌بازه و…

علی، خیلی دوست دارم باشم اما دستم بسته. ترم پیش نمره خوبی نگرفتم و امتحان فردا باید جبران کنم، اگرنه اوضاع خراب می‌شه و دیگه مادرم اجازه نمی‌ده که باهاتون بازی کنم. بهتره که امروز رو بی‌خیال بشی.

باشه محمد، ما هر چی بگیم تو حرف خودتو می‌زنی، اصلاً نخواستیم.

علی جان من امروز رو شرمنده تو و بچه‌های تیم هستم. آزمون مهمیه، باید نمره بالا بگیرم. امروز را بی‌خیال باش. انشاء الله که بازی را برنده می شید. خدا پشت و پناهتونه.

باشه محمد جان، انشاءالله دفعه بعدی.))

مهارت نه گفتن در دانش آموزان

امروزه بسیاری از دانش آموزان به دلیل نداشتن اعتماد به نفس بالا و ترس از دست دادن دوستانشان با مشکل نه گفتن رو به رو هستند، به آن‌ها پیشنهادهایی می‌شود که نمی‌خواهند آن‌ها را قبول کنند، اما به خاطر ترس از دست دادن دوستان خود تسلیم خواسته‌های آن‌ها می‌شوند.با آموزش راه های افزایش اعتماد به نفس به دانش آموزان،آنها یاد می گیرند که چگونه می توانند در برابر درخواست های غیر معقول دوستانشان مقاومت کنند و نه گفتن محترمانه را به کار ببرند.یک دانش آموز هیچ تقصیری ندارد، چرا که مقصران اصلی عدم آموزش مهارت نه گفتن،والدین و سیستم آموزشی هستند.

وقتی که یک دانش آموز نتواند نیازهای احساسی خودش را در محیط خانواده و کلاس درس بر طرف کند، به سمت دوستانش پناه می‌برد، کسانی که به حرف‌های او گوش می‌دهند و برای او ارزش قائل هستند. حالا، وقتی که یک دانش آموز دوست خودش را نسبت به خانواده‌اش ترجیح بدهد، حاضر است هر کاری برای او بکند و به هیچ وجه روی حرف او نه نمی‌آورد.

خب، درون سیستم آموزشی نمی‌توان تغییراتی ایجاد کرد، اما والدین برای این که بتوانند این مشکل فرزندانشان را حل کنند باید اعتماد آن‌ها را جلب کنند. آن‌ها باید اعتماد از دست رفته گذشته را جبران کنند. بسیاری از دانش آموزان نمی‌دانند که آینده رابطه دوستی شان چه خواهد شد، برای همین والدین مرتب باید آن‌ها را زیر نظر داشته باشند و نتیجه‌ای که رابطه دوستانه آن‌ها خواهد داشت را بگویند. البته بهتر است که این حرف‌ها را شخصی به غیر از پدر و مادر بزند چرا که حرف شنوی فرزندان از پدر و مادر خود نسبت به افرادی که با آن‌ها رابطه صمیمانه دارند کمتر است. 

ترس های شما مهم‌ترین عامل عدم نه گفتن شما هستند

مهارت نه گفتن در نوجوانان

نوجوانی از جمله حساس ترین دوره ی زندگی افراد است چرا که علاوه بر تغییرات هورمونی دوران بلوغ،تصمیماتی بسیار سرنوشت ساز در این دوره گرفته می شود که آینده ی آنها را شکل می دهد.دقیقا در این برهه ی زمانی است که شروع ارتباط سازی در محیط جامعه به مرور بیشتر می شود و به دلیل همین حساسیت بالا ممکن است عوامل بسیار زیادی در کمین آنها باشد. چون نوجوانان به شدت تاثیر پذیر هستند و آماده تغییر .به همین علت با کسب مهارت فن بیان نوجوانان،آن ها می آموزند که چگونه می توانند با دیگران و افراد نا آشنا و غریبه به خوبی ارتباط گفتاری و رفتاری برقرار کنند .

پس این مهارت نه گفتن موجب می شود که آنها این مرحله را در کمال سلامت و حال خوب طی کنند.به همین دلیل ما بهترین راهکار را برای نه گفتن آنها ذکر کردیم.

  • افزایش اعتماد به نفس نوجوانان
  • تصمیم کاملا قطعی گرفتن برای پاسخ منفی دادن.
  • در صورت لزوم بیان دلیل پاسخ منفی خود به طرف مقابل.
  • در پایان میتواند برای ایجاد یک احساس خوشایند، یک راهکار دیگری و منطقی ارائه دهد.

مهارت نه گفتن در کودکان

در جامعه امروز خطرات و آسیب های بسیار زیادی که در کمین کودکان ما هستند.پس بسیار مهم است که برای حفظ آنها این مهارت بی نظیر را در کودکان خود تقویت کنیم. به همین دلیل ما در این بخش تکنیک هایی را به شما معرفی کرده ایم تا راه برایتان هموارتر شود.

  • از خانه و خانواده آموزش نه گفتن را شروع کنید.
  • با کودک خود صحبت کنید. تا بداند که حق اوست نه بگوید.
  • برای الگو بودن خودتان به موقع نه بگویید.
  • مستبد و دیکتاتور نباشید در هنگام شنیدن نه کودکان
  • به او بگویید که نه گفتن به جا او را از چه خطراتی مانند سوء استفاده محافظت میکند.
  • اعتماد به نفس و عزت نفس کودک خود را تقویت کنید.

برای دریافت اطلاعات دقیق و کامل برای آموزش مهارت مخالفت کردن درست و به جا کودکان خود حتما مقاله نه گفتن کودکان را با دقت و حوصله بخوانید.

مهارت نه گفتن در کودکان

مهارت نه گفتن در محیط کار

گاهی اتفاق می افتد که در محیط کاری، کارفرما یا حتی همکاران درخواستی از ما می کنند. که کاملا با ارزش های ما مغایر است. به همین دلیل باید بدانیم که چگونه پاسخ منفی بدهیم و قدرت نه گفتن داشته باشیم که به موقعیت یا شخصیتمان لطمه ایی وارد نشود.

  • مواظب کلماتی که در هنگام نه گفتن استفاده می کنید باشید.
  • هرگز برای توجیه خود دروغ نگویید.
  • تلاش کنید تا نه خود را به همراه یک سوال مطرح کنید.مثلا بپرسید خوب نظر خود شما چیست ایا این درخواست منطقی است؟
  • میتوانید از طنز و شوخی هم استفاده کنید.

مهارت نه گفتن به دوستان

دوستان صمیمی معمولا همیشه در هنگام سخنی ها، مشکلات و شادی ها در کنار همدیگر هستند. اما گاهی اتفاق می افتد که در خواست نا به جا و غیر منطقی از هم داشته باشند. پس در این لحظه ما باید بدانیم چگونه نه بگوییم. که به رابطه صمیمیمان آسیب و خدشه ای وارد نشود.

  • مطمئن باشید که کار درست را انجام می دهید.
  • در مورد نظر خودتون صحبت کنید نه نظر دوستتان
  • صریح و قاطع برخورد کنید البته با کمال صمیمیت
  • به موارد دیگر پاسخ مثبت بده
  • نیاز اصلی دوست خود را از مطرح کردن این خواسته پیدا کنید و از راه دیگر وارد شوید.

نه گفتن به دوستان باید همراه با احساس هم دلی باشد

کتاب قدرت نه گفتن

از راه های دیگر برای کسب آگاهی و بالا بردن مهارت و قدرت نه گفتن مطالعه کتاب هایی است که در این زمینه نگاشته شده اند. خوشبختانه کتاب های بسیار خوبی در این زمینه وجود دارد که این امکان را برای بهتر شدن این مهارت و توانایی به ما می‌دهند. در ادامه قصد دارم شما را با بهترین‌ کتاب‌های این زمینه آشنا کنم. این کتاب‌ها به صورت تخصصی روی مهارت نه گفتن تمرکز کرده‌اند، اما اگر می‌خواهید هنر نه گفتن را درون خودتان بهتر پرورش بدهید، توصیه می‌کنم حتماً مقاله بهترین کتاب های فن بیان و سخنرانی را هم مطالعه کنید.

1. 250 راه برای گفتن نه

سوزان نیومن (Susan Newman) در کتابش ، 250 راه برای نه گفتن (250 Ways to Say It) سعی می‌کند که ما را با درخواست های ضروری و غیر ضروری آشنا کند و همچنین کمک می‌کند تا در مقابل در خواست های مختلف دیگران بهترین پاسخ را از خودمان نشان دهیم و قدرت نه گفتن داشته باشیم.

سوزان نیومن معتقد است که نوشته های این کتاب (250 راه برای گفتن نه) به بزرگترین درس‌های زندگی‌ تبدیل می‌شوند. شاید این فرصتی خوبی باشد تا تمام آن‌ها را بخوانیم و به خاطر بسپاریم. برای تهیه این کتاب می توانید به کتابراه مراجعه کنید.

"قدرت

2. هنر بالغانه نه گفتن: بگو نه و آسوده باش

علی شمیسا در کتاب هنر بالغانه نه گفتن: بگو نه و آسوده باش به شما آموزش می‌دهد چگونه در زمان و مکان های مختلفی بتوانید “نه” بگویید و تمام تلاش خودش را کرده تا چراغ خاموش این هنر را روشن کند.

“نه” کلمه ای است که گاهاً می‌تواند مسیر زندگی افراد را تغییر دهد. درست است “نه” کلمه ساده ای است اما استفاده از آن در موقعیت ها و شرایط زمانی و مکانی مختلف به همین راحتی که فکر می‌کنید نیست.خیلی راحت و زود می توانید این کتاب را در طاقچه ببینید.

"قدرت

3. بیاموزیم چگونه نه بگوییم

کتاب بیاموزیم چگونه نه بگوییم اثر مارتیزا منرسا نیز از جمله کتاب هایی است که در زمینه قدرت نه گفتن نگاشته شده است تا این فرهنگ را در وجود افرادی که ضعف دارند ایجاد کند. افرادی که در مقابل درخواست های مختلف آری می‌گویند؛ اما در ذهن، به خودشان می‌گویند: ((بگو “نه” تو نمی‌توانی این کار را انجام بدی؛ این کار از توان تو خارجه، تو وقت انجام این کار را نداری، اما با این حال باز جواب اره و مثبت می‌دهند.))

این کتاب می‌تواند برای این افراد بسیار مناسب و تاثیر گذار باشد. برای مطالعه کامل این کتاب می توانید به فیدیبو مراجعه کنید.

کتاب بیامویم چگونه نه بگوییم
کتاب بیامویم چگونه نه بگوییم

4. چگونه نه بگوییم و در جواب بله بشنویم

کتاب چطور نه بگوییم و در جواب بله بشنویم (The Power Of A Positive No) اثر ویلیام یوری تنها به درد مذاکره نمی‌خورد، بلکه کتابی است که در تمام جنبه‌های زندگی کاربرد دارد. این کتاب درباره آثار مثبت نه گفتن در همه جنبه های مختلف زندگی مانند زندگی زناشویی، شغلی، محیط رفاقتی و محیط تحصیل صحبت می‌کند. برای مطالعه کامل و خرید این کتاب می توانید به دیجی کالا مراحعه کنید.

کتاب چگونه نه بگوییم و در جواب بله بشنویم
کتاب چگونه نه بگوییم و در جواب بله بشنویم

بهترین راهکار یادگیری مهارت نه گفتن

اما یکی دیگر از راه های فوق العاده خوبی که برای تقویت فن بیان و در کل مهارت های مربوط به آن مانند همین مهارت نه گفتن معمولاً پیشنهاد می‌شود، شرکت در کلاس های مرتبط با فن بیان است. اگر در این کلاس ها به صورت حضوری شرکت کنید که چه بهتر! اما اگر وقت یا حوصله این کلاس ها را ندارید، پیشنهادی که برایتان دارم این است که در کلاس های غیرحضوری فن بیان شرکت کنید. در این کلاس ها علاوه بر این که مطالب فوق العاده درجه یکی یاد می‌گیرید، تمرین های عملی نیز به شما داده می‌شود که با انجام دادن آن ها، شک نکنید بهترین اتفاقات برایتان رقم خواهد خورد.

موسسه گام برتر سال هاست به صورت تخصصی روی موضوع فن بیان در حال فعالیت است و اکنون، دوره ای غیر حضوری برای تقویت فن بیان شما تدارک دیده که با استفاده از آن، می‌توانید به بهترین شکل ممکن فن بیان و مهارت های کلامی خود را تقویت کنید. برای مشاهده توضیحات این دوره و تهیه آن، روی دوره فن بیان کلیک کنید.

دوره فن بیان

در پایان اگر شما هم راه حل دیگری برای بال بردن نه گفتن می‌دانید خوشحال می شویم آن را با ما در بخش نظرات پایین همین مقاله به اشتراک بگذارید .

How to say no

نویسنده: مهدی حسین نژاد

نویسنده: مهدی حسین نژاد

46 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

  • خیلی‌مطالب‌درمورد‌‌مهارت‌نه‌گفتن‌رو‌یاد‌گرفتم
    ممنون⁦❤️⁩

    • سلام وقت بخیر
      بسیار خوشحالیم که مقاله مهارت نه گفتن براتون کاربردی و عملی بوده است.
      آرزوی بهترین نتایج را برایتان دارم

  • من آدم استرسی هستم. واگر برای آشنایی ضماتت کنم خیلی فکر وخیال میاد سراغم.
    از طرفی در کلاس عزت نفس به این نتیجه رسیدم اگه به کسی دلیل نه را، همین بگویم، با قاطعیت در تضاده.
    به نظر شما بهترین کارچیه

    • سلام و عرض ادب خدمت شما
      نکته قابل توجه این است که ما به آموخته های خود عمل کنیم و اگر شما نکات گفته شده در مقاله نه گفتن را یاد بگیریم ، را به مرحله اجرا و عمل برسانید به راحتی میتوانید به نتیجه دلخواه برسید
      با آرزوی موفقیت روز افزون برای شما

      • سلام
        ممنون که به ما بازخورد دادید و خوشحالم که مقاله مهارت نه گفتن برای شما مفید بوده ، حتما به مقاله های دیگر هم سر بزنید

    • دوست عزیز سلام وقت شما بخیر
      بسیار خوشحالیم که مقاله نه گفتن را یاد بگیریم برای شما کاربردی و مفید بوده است با آرزوی بهترین ها برای شما

  • سلام ممنون از مقاله خوبتون. گاهی درخواست ها از جانب اعضای خانواده هست.. مثلا خواهر یا برادر متاهل.. گاهی آدم نمیتونه درخواست های اونها را هم که هم خون هستن برآورده کنه اما چون اعضای خانواده هستن نمیشه نه گفت! بسیار سخته! مثلا یکی از اعضای خانواده در مضیقه مالی قرار داره و بارها از برادرش پول میخواد .. چطور میشه بهش نه گفت که رابطه خانوادگی خدشه دار نشه و خواهر یا برادر دلخور نشن؟! نه گفتن بعدی مقابل مافوق کاری هست که مثلا کاری جدای از کار اداری درخواست میکنه مثل آموزش یک نرم افزار!! چطور میشه به مدیر نه گفت !! ممنون میشم

    • سلام دوست عزیز
      مهارت نه گفتن نه گفتن از جمله مهم ترین و کاربردی ترین مهارت های کلامی و ارتباط موثر است. پس حتما برای رفع مشکل خودتون نه گفتن به دوستان رو بخونید و از هفت مهارت نه گفتن هم استفاده کامل کنید

  • من می‌تونم نه بگم ولی نمی دونم که چه موقع باید نه بگم؟
    چی کار باید بکنم

    • دوست عزیز سلام
      خب، هر وقت که احساس کردید پذیرفتن مسئولیتی باعث می‌شود شما کنترل زمان خودتان را از دست بدهید، به آن پیشنهاد نه بگویید.

  • مقاله جامعی بود، اما همونطور که بعضی از دوستان گفتن، بخش حدیث نه گفتن و مثال برای نه گفتن جای پیشرفت داشت.
    اما جدای از این قضیه، هر وقت یکی از راهکارهای این مقاله رو استفاده کردم نتونستم هر دو جهت دوستی و رسیدن به خواسته ها را داشته باشم. میشه کمکم کنید

    • سلام
      خیلی از ممنون از نظرتان
      همیشه نمی‌شود این دو را کنار یکدیگر داشت، ممکن است خواسته دوستان شما برخلاف هدفی که دارید باشد و در این صورت نگه داشتن این دو بعد غیر ممکن است، یا باید زیر بار حرف دوستانتان بروید، یا با نه گفتن به خواسته بی‌جای آن‌ها به دنبال آرزوهایتان بروید.

  • ممنون از راهنمایی هایی که کردین. مثالبی که برای نه گفته بوید حرف نداشت، اما بهتر می شد که مثال معقول تری می‌زدید

    • سلام دوست عزیز ممنونم از نظرتون در مورد مهارت نه گفتن

  • به نظر من بهتر بود که مثال های بیشتری برای نه گفتن می‌گفتید و راهکارهای بهتری درباره چگونه به درخواست های دیگران نه بگوییم.
    خیلی ممنون که نظر مخاطبین برای شما مفید است

    • سلام
      حتماً پیگیری می‌شود.
      ممنون از نظر لطف شما

  • مقاله جامعی بود، اما فکر می‌کنم که باز هم می تونه پیشرفت کنه

    • سلام
      به نظر شما کدام بخش جای پیشرفت دارد؟

  • همه مقاله یک طرف، داستانی که در رابطه بامثال برای نه گفتن تعریف کرده بودید یک طرف دیگر، مثاله خوبی بود، اما به همین سادگی که توضیح دادید نیست. روابط پیچیده تر از این حرفاست، توضیحش سخته.

    • سلام.
      بگذارید آن مثال را برای شما بهتر توصیف کنم. محمد امتحان زبان دارد و این امتحان نقش مهمی در زندگی او دارد؛ اگر این سری نمره پایینی بگیرد باید از اول شروع کند. بهتر بگویم، اولویت امتحان زبان از فوتبال بازی کردن با بچه‌های محله برای او مهم تر است. به علاوه اگر این سری امتحان را خراب کند بازی با بچه‌ها را از دست می‌دهد. پس بهتر است که این سری به کار شخصی خودش اهمیت بدهد تا بتواند بعدا هر دو را کنار هم داشته باشد.
      به احتمال زیاد شما از مشکل عدم عزت نفس رنج می‌برید، توصیه می‌کنم حتماً مقاله چگونه عزت نفس خود را بالا ببریم؟ را بخوانید تا از اهمیت اولویت‌ها خودتان آگاه شوید.
      فراموش نکنید، شما ارزشمندترین فرد زندگی خودتان هستید و لایق بهترین‌ها هستید، پس بهتر است که این دسته از آموزشان را از دست ندهید.

  • به نظر من نه گفتن به این سادگی که تو این مقاله توضیح داده شده نیست. خدایش، کی حاضره به صمیمی ترین دوستش نه بگه و اون رو از خودش برنجونه؟ هر کاری بخوای بکنی نمیشه!

    • دوست عزیز سلام
      خب، ممکن است سخت باشد، اما فراموش نکنید که شما مهم ترین فرد زندگیتان هستید و ارزش ندارد که آن را صرف زندگی دیگران بکنید. وقتی که بیشتر به این حقیقت فکر کنید، نتیجه ای جز نه گفتن حتی به صمیمی ترین دوست خودتان نمی‌گیرید.

  • راهکارهاتون غوغا کرد، الآن خیلی راحت تر نمی‌توانم به دوستام نه بگم و پیشنهادهای وقت تلف رو رد کنم. خیلی ممنون، کمک خییییییلی بزرگی کرد

    • ممنونم از نظرتون دوست عزیز
      به شما پیشنهاد میدم حتما مهارت نه گفتن به دوستان رو مطالعه کنید

    • مجتبی مصطفایی|مربی استعدادیابی و مهارت‌های موفقیت گفت:

      ممنون از همراهیتون
      موفق باشید

  • تبریک حاج مهدی.
    بالاخره هنر های پشت پرده را به روی صحنه اوردی.
    .Thanks for good advices
    Rabert

    • ممنونم از شما دوست گرامی

  • سلام
    خداقوت…
    جمله خییلیی قشنگی بودکه:گفتن بله یعنی ترجیح دادن اولویت های دیگران به اولویت های خود
    ممنون داداش گلم

    • سپاسگزارم دوست عزیز
      بله مهارت نه گفتن از جمله مهم ترین مهارت ها در زندگی است

  • سلام ممنونیم از نکات پرکاربردی که برامون نام بردید

    به نظرم خیلی عالی بود منم مهارت (نه) گفتن رو تازه یاد گرفتم واز اون نکته که گفتین از نه گفتن های کوچیک استفاده کنید ، استفاده کردم …. ممنونم از نکات فوق العاده تون اقای حسین نژاد

    • خیلی هم عالی دوست گرامی
      حتما از هفت مهارت نه گفتن باید در شرایط و موقعیت های خاص زندگیمان استفاده کنیم

  • سلام
    خدا قوت مهدی جان
    یه بار یکی ازم آدرس پرسید،بلد نبودم ولی جواب دادم ،بعد ازین که اون بنده خدا رفت دیدم جوری که آدرس دادم بر میگرد سر جای اولش
    خخخ

  • سلام آقاى حسين نژاد
    بهتون تبريك ميگم مقالتون بسيار عالى و پربار بود خوشحالم كه در كنار شما هستم

  • سلام مقاله ای بی عیب و عالی داشتید و بسیار کاربردی سپاسگزارم از شما♥♡

    • سپاسگزارم از نظرتون در مورد مهارت های نه گفتن

  • واقعا که عالی بود بیشتر مردم الان با نه گفتن مشکل دارن مرسی از شما

    • بله ، چون از زمان کودکی به دلیل عدم آگاهی درست آموزش داده نشده، بهتون تبریک میگم که در مسیر کسب مهارت های رشد فردی قدم برداشتین.

  • سلام
    عالی بود آقا مهدی عزیز
    چه راهکارهای درجه یکی نام بردید!
    ممنونم ازتون…

دیدگاهتان را بنویسید