هوش کلامی
این روزها بازار هوش کلامی و فن بیان تا حد زیادی داغ شده و خیلی از افراد در موقعیت های شغلی و اجتماعی مختلف پیگیر این هستند که بتوانند فن بیان یا مهارت خوب سخن گفتن را در وجود خودشان تقویت کنند. اما نکته قابل ذکری که در اینجا وجود دارد این است که برای اینکه بتوانید یک خانه ای بسازید، ابتدا باید مصالح لازم برای ساخت آن خانه برای شما فراهم باشد! هوش کلامی هم یکی از همان مصالح لازم برای داشتن یک فن بیان قوی است. تا زمانی که ندانید به چه شکلی باید هوش زبانی خودتان را افزایش دهید، نباید انتظار فن بیان بالایی را هم از خودتان داشته باشید. در ادامه به شما تکنیک هایی بیان خواهیم کرد که بتوانید با استفاده از آن ها به هوش زبانی سخنرانان بزرگ دنیا برسید…
قبل از اینکه ادامه مطالب این مقاله را مطالعه کنید پیشنهاد میکنم ابتدا کلیپ زیر را با دقت مشاهده کنید. این کلیپ به صورت بسیار کاربردی و مفصل به تعریف هوش زبانی پرداخته است. همچنین ویژگی افرادی که هوش کلامی بالایی دارند را بیان میکند و در ادامه با دادن راه کارهای عملی به شما کمک میکند تا هوش کلامی خودتان را افزایش دهید.
هوش کلامی چیست؟
هوش زبانی کلامی یکی از مهم ترین مهارت هایی است که شما برای اینکه فن بیان خوبی داشته باشید، ابتدا باید از آن برخوردار باشید. فن بیان مجموعه مهارت هایی هستند که بعد از خارج شدن کلام از به شما کمک میکنند تا منظورتان را به مخاطب انتقال بدهید. بنابراین شما در ابتدا باید توانایی صحبت کردن داشته باشید تا در مرحله بعد از مهارت های بیانی بهره ببرید. به این توانایی صحبت کردن، در اصطلاح هوش کلامی میگویند.
اما ساده ترین مفهوم هوش زبانی که میتوان ذکر کرد این است:
“میزان تسلط شما به کلمات و توانایی استفاده درست از آن ها بر اساس مفهوم، صوت، ترتیب، موقعیت، جمله بندی و …”
هوش کلامی زبانی از نگاه هوارد گاردنر
هوش کلامی زبانی، یکی از مهم ترین هوش های دهگانه هوارد گاردنر محسوب میشود. ( اگر با نظریه هوش های دهگانه گاردنر آشنا نیستید، حتماً مقاله هوش های گاردنر را هم مطالعه کنید تا هم با تئوری هوش های دهگانه گاردنر آشنا شوید و هم با انجام تست آنلاین، میزان هوش کلامی خود را بسنجید.)
طبق گفته های او افرادی که هوش زبانی بالایی دارند، میتوانند در شغل هایی مانند تدریس، وکالت، خبرنگاری، سخنران و… موفق شوند و اتفاقات بسیار خوبی را برای خودشان در این شغل ها رقم بزنند. گاردنر هوش کلامی را به 4 موضوع اصلی تقسیم کرد و داشتن هر 4 مولفه را برای تقویت هوش زبانی ضروری دانست. مولفه هایی که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.
موضوعات هوش کلامی
1. معناشناسی:
اولین مولفه گاردنر معناشناسی است که بیان میکند شما باید ابتدا معنای کلماتی را که استفاده میکنید به خوبی بشناسید و از کلمات صحیح در جای درست استفاده کنید.
2. آواشناسی:
طبیعی است که اگر جملات را با لحن و آوای درستی تلفظ نکنیم قطعاً منظورمان را به خوبی به مخاطب نخواهیم رساند. مثلاً اگر شما سوالی را با لحن خبری از مخاطبتان بپرسید به احتمال زیاد متوجه منظور شما نخواهد شد. پس رعایت صوت و آوای صدا برای برقراری ارتباط کلامی با دیگران ضروری است.
3. توانایی در جمله سازی:
جمله سازی را شاید بتوان مهم ترین موضوع هوش کلامی در نظر گرفت. اگر شما توانایی بالایی در جمله سازی و جمله بندی نداشته باشید و نتوانید کلمات را به درستی پشت سر هم بچینید، چگونه انتظار دارید بتوانید هوش زبانی خود را تقویت کنید؟
4. کاربرد کلمات:
چهارمین موضوع هوش کلامی زبانی گاردنر ، دانستن کاربرد کلمات است. چون بعضی لغات هستند که چند معنا دارند و اگر ندانیم چگونه باید از آن ها استفاده کنیم، ممکن است باعث رخ دادن سوءتفاهم های زیادی شود.
اگر میخواهید هوش زبانی ، کلامی خود را تقویت کنید، باید حتماً توانایی خود را در این 4 حوزه هم افزایش دهید تا اتفاقات خوبی را بتوانید رقم بزنید.
ویژگی های افراد با قدرت هوش کلامی بالا
افرادی که از هوش زبانی کلامی بالایی برخوردار هستند، معمولاً در زندگی شخصی و اجتماعی خود نسبت به دیگران موفق ترند. تسلط به مهارت های ارتباط کلامی یکی از بهترین راه ها برای برقراری ارتباط مؤثر با دیگران است. به همین دلیل وقتی شخصی به این مهارت تسلط داشته باشد، میتواند در زندگی شخصی و اجتماعی خودش خیلی بهتر با دیگران صحبت کند و منظور خودش را به آن ها انتقال بدهد و همین طور مفهوم صحبت های طرف مقابل را نیز به خوبی درک کند.
از آنجایی که درصد زیادی از مسائل و مشکلات به دلیل سوء تفاهم های ناشی از عدم درک درست منظور شخص مقابل ایجاد می شود، فرصت بسیار مناسبی است تا با تمرین راه های افزایش هوش کلامی این مشکلات را برای خودتان به حداقل برسانید. و باید توجه کنید که برای تقویت هوش کلامی که از مهم ترین اجزای فن بیان است. اگر از همان دوران کودکی فرزندان خود اقدام کنید به سرعت و آسانی به نتایج دلخواه خود می رسید. پس به همین جهت به شما توصیه می کنم حتما مقاله کتاب های فن بیان کودکان را مطالعه کنید.
افراد دارای هوش زبانی ، معمولا در مهارت های زیر توانمند هستند:
1. توانایی در متقاعد سازی
فردی که از مهارت های کلامی خوبی برخوردار باشد، این قابلیت را دارد که در موقعیت های مختلف و در برخورد با اشخاص متفاوت، بتواند متناسب با همان شرایط صحبت کند. این فرد به خوبی آگاه است که در هر شرایطی باید از چه جملات و واژگانی استفاده کند به دلیل همین موقعیت شناسی زمانی که کلامی از دهانش خارج میشود بالاترین تأثیر را دارد و به خوبی در ذهن طرف مقابل نفوذ میکند.
2. الهام بخش و انرژی دهنده
هیچ وقت از حرف زدن با فردی که از هوش بالای کلامی برخوردار است، خسته نخواهید شد. چون آنقدر زیبا جملات را در کنار هم قرار میدهد و صحبت میکند که با تمام وجود لذت خواهید برد. این شخص حتی میداند که لحن تلفظ هر کلمه باید به چه صورتی باشد تا بیشترین اثر را بر شخص مقابل بگذارد.
به همین دلیل این افراد به شدت الهام دهنده و همین طور عامل ایجاد انگیزه در دیگران هستند. یکی از مهارت های اصلی مشاوران موفق هم همین هوش کلامی بالای آنهاست که در نتیجه صحبت های آن ها باعث ایجاد آرامش و حال خوبی در مراجعینشان شود.
3. خوب گوش میدهند
زمانی که به صحبت های دیگران دقت میکنید، میتوانید خیلی بهتر منظور آن ها را درک کنید و در نتیجه بهترین جملات را در ذهنتان بچینید و در جواب آنها بیان کنید؛ این یکی از خصوصیات بارز افرادی است که هوش کلامی بالایی دارند. آنها به صحبت های دیگران با دقت گوش میدهند در نتیجه بهترین کلمات را انتخاب میکنند و پاسخ شخص مقابل را میدهند. برای تقویت این مهارت پیشنهاد میکنم حتماً مقاله تکنیک های خوب گوش دادن را مطالعه کنید.
4. نویسنده های ماهری هستند
نوشتن یکی از مهارت هایی هست که میتواند این ویژگی را تا حد زیادی در وجود شما تقویت کند. بنابر این نویسندگان اغلب افرادی هستند که این ویژگی را دارند؛ چون برای نویسندگی شما باید به واژگان زیادی تسلط داشته باشید و بتوانید این کلمات را به خوبی در کنار هم قرار بدهید تا بهترین و واضح ترین منظور را به مخاطب انتقال دهید که در عین حال بسیار هم دلنشین باشد.
چگونه هوش کلامی را افزایش دهیم ؟
با تمام صحبت های بالا، فکر میکنم از اهمیت این موضوع به خوبی آگاه شده باشید؛ بنابر این حالا باید برای تقویت آن دست به کار شوید. این ویژگی یک استعداد یا ویژگی مادرزادی نیست و خیلی راحت با استفاده از روش های ساده و صحیح میتوانید این مهارت را در وجود خودتان تقویت کنید. تمرینات زیر که مخصوص تقویت هوش زبانی کلامی در بزرگسالان هستند، میتوانند تا حد زیادی به شما برای تقویت مهارت کلامی کمک کنند.
1. یادداشت وقایع روزانه
برخی از افراد این کار را به طور مرتب انجام میدهند، به همین دلیل بعد از مدتی علاوه بر تقویت مهارت نویسندگی، تا حد زیادی نحوه صحبت کردن آن ها در جهت مثبت تغییر میکند.
میتوانید همین حالا دست به کار شوید و یک دفترچه تهیه کنید و یا حتی این نوشته ها را در صفحات اجتماعی خودتان با دیگران به اشتراک بگذارید. به این ترتیب میتوانید نظرات دیگران را هم درباره نوشته هایتان بدانید و هر جا نقصی احساس کردید، برای رفع آنها اقدام کنید.
2. بازی با کلمات
برای خودتان بازی طراحی کنید. به عنوان مثال میتوانید خودتان را در جایگاه یک گزارشگر تصور کنید و سعی کنید یک موقعیت خاص را برای مخاطب تعریف کنید. این بازی به دلیل اینکه شما را مجبور میکند کلمات را پشت سرهم ردیف کنید، تا حد زیادی به تقویت مهارت های کلامی شما کمک میکند و از طرفی میتواند قدرت تصویرسازی شما را هم افزایش دهد. این بازی شاد و جذاب هم بنظر میرسد! نظرتان چیست که یکبار امتحان کنید؟
3. مطالعه کردن در هر موقعیتی
بالا بردن سطح آگاهی، کمک به درک بهتر موضوعات، گسترش دایره واژگان و هزاران مزیت دیگر از مزایای مطالعه مردن هستند. همچنین زمانی که مطالعه میکنید با کلمات جدید آشنا میشوید، نحوه به کارگیری آنها را در جملات میبینید و در نتیجه تا حد زیادی میتوانید مهارت های کلامی خودتان را با این روش تقویت کنید. پس حتماً مطالعه کردن را جز از برنامه روزمره خودتان قرار دهید، حتی اگر شده در حد 10 دقیقه!
4. نظاره گر نبودن هنگام بحث ها
خیلی وقت ها وسط جمع های دوستانه، بحث های زیادی درباره موضوعات مختلف شکل میگیرد. مشارکت در این بحث ها میتواند بهترین فرصت برای شما باشد که بتوانید تا حد زیادی مهارت های کلامی خودتان را تقویت کنید. ذهن شما درگیر این موضوع میشود که چطور در لحظه جملات و کلمات مناسب را پشت سر هم بچینید تا بتوانید بهترین جواب را بدهید؛ به همین دلیل تا حد زیادی به شما کمک خواهد کرد.
5. صحبت درباره اشیای پیرامون
برای تقویت هوش زبانی خود، میتوانید درباره اشیای پیرامون خود صحبت کنید. مطمئن باشید زمانی که در حال انجام این کار هستید، کلمات بسیار زیادی به ذهن شما می رسند که می توانید از آن ها استفاده کنید. حتی ممکن است بعضی از آنها کاملاً جدید باشند.
همانطور که میدانید هوش کلامی شامل چندین بخش است: دایره واژگان گسترده، تلفظ صحیح کلمات و همچنین نحوه چیدمان و استفاده درست از آنها. به همین دلیل است که وقتی شروع به صحبت درباره چیزی میکنید و ویژگی های آن را شرح میدهید، همه این جنبهها با هم مورد استفاده قرار میگیرند. به همین علت به شما کمک میکند تا بتوانید مهارت هوش زبانی کلامی خود را تا حد زیادی تقویت کنید. این بازی شاید یکی از بهترین بازیهای باشد که برای تقویت هوش زبانی کلامی می توانید از آن استفاده کنید.
6. صحبت بدون مکث و تپق
از آنجایی که هوش زبانی کلامی یکی از مهارت هایی است که هر چه بیشتر درباره آن صحبت کنید نتیجه بهتری که از آن خواهید گرفت، به همین علت بیشتر تمرینات آن با استفاده از صحبت کردن میسر میشوند.
تمرین دیگری که می توانید برای افزایش هوش زبانی خود از آن استفاده کنید این است که مقابل آینه یک دقیقه بدون مکث کردن و بدون تپق زدن صحبت کنید. مهم نیست موضوع شما چه چیزی باشد، تنها چیزی که اهمیت دارد این است که شما بتوانید یک دقیقه کامل صحبت کنید. این پشت سر هم صحبت کردن به شما کمک میکند تا بتوانید از تمام واژگانی که در ذهن دارید استفاده کنید و آنها را به بهترین شکل کنار هم قرار دهید تا منظور خود را به مخاطب تان برسانید.
7. ضبط کردن فایل صوتی
ضبط فایل صوتی میتواند تا حد بسیار زیادی برای شما کارساز باشد. اینکه شما بعد از هر بار گوش کردن به فایل صوتی خود میتوانید تشخیص دهید که تا چه اندازه پیشرفت داشته اید و یا ایراد شما در کدام قسمت ها بیشتر بوده است و یا حتی شاید با خود بگویید اگر در فلان جمله این کلمه را استفاده میکردم قطعاً جمله جذاب تر میشد، از مهم ترین دلایل اهمیت ضبط فایل صوتی هستند. شما میتوانید با استفاده از این تمرین تا حد بسیار بالا و موثری مهارت های خود را افزایش دهید.
افزایش هوش کلامی کودکان
همان طور که میدانید کودکان سرشار از شیطنت هستند. بنابراین هرگز نباید توقع داشته باشید که بتوانید یک کودک را سر کلاس بنشانید و با او همانند یک بزرگسال رفتار کنید و آموزشهای لازم را به او ارائه دهید.
کودکان طالب آموزش و یادگیری به همراه بازی هستند. آنها دوست دارند همه چیز را با شیطنت آموزش ببینند. بنابر این بهترین راه برای تقویت هوش کلامی کودکان استفاده از بازیهای کودکانه است که مختص این امر میباشد.
در ادامه به بیان راه های تقویت هوش کلامی کودکان خواهیم پرداخت اما قبل از آن به شما توصیه میکنم اگر کودکی دارید که میخواهید این هوش را در وجود او تقویت کنید و یا میزان هوش زبانی کلامی او را اندازه گیری کنید، حتماً تست آنلاین استعدادیابی کودکان را هم انجام دهید.
1. داستان سازی
بهترین بازی هایی که میتوانید با کودک خود انجام دهید تا مهارت هوش زبانی کلامی او تقویت شود، این است که تعدادی تصویر در اختیار کودک خود قرار دهید و از او بخواهید بر اساس این تصاویر برای شما یک داستان بسازد. این نوسازی موجب میشود که خلاقیت کودک شما تا حد قابل توجهی افزایش پیدا کند. زیرا او باید از ذهن خود کمک بگیرد و کلماتی را که می شناسد کنار هم قرار دهد تا با یک ساختار مناسب بتواند یک داستان خوب بسازد. در این بین زمانی که به مشکلی بر میخورد و یا کلمه مناسبی را پیدا نمیکند، قطعاً از شما کمک خواهد گرفت تا کلمات بیشتری را به او آموزش دهید.
شاید در ابتدا نیاز باشد که کمی صبوری به خرج دهید و خودتان به کودک کمک کنید تا بتواند کلمات را به صورت مناسب در کنار هم قرار دهد؛ اما بعد از مدتی شاهد تغییرات بسیار خوبی در او خواهید بود. فراموش نکنید کار کردن با کودکان امری زمانبر است و نیاز به صبوری بسیار زیادی دارد.
یک کودک هرگز قدرت یادگیری برابر با یک بزرگسال را ندارد. به علاوه، شیطنت های موجود باعث میشود که نتواند تمرکز خود را به طور کامل بر روی مطلب بگذارد و به همین علت باید در آموزش کودکان خود صبوری زیادی به خرج دهید.
2. بازی کلمات بهم ریخته
میتوانید تعدادی کلمه را در اختیار کودک خود قرار دهید و از او بخواهید که با کنار هم قرار دادن این کلمات به هم ریخته، جملات با معنا و مفهومی را بسازند و به شما ارائه دهد. این امر باعث میشود که کودک شما در جنبه تلفظ صحیح و ساختار چینی هوش زبانی ، کلامی تا حد قابل توجهی پیشرفت داشته باشد. به همین دلیل می توانید از این بازی برای بالا بردن هوش زبانی استفاده کنید و این هنر شماست که چگونه این بازی را برای فرزند خود جذاب کنید.
میتوانید حتی به او کمک کنید که جملات خنده دار و بامزه را بسازد. فراموش نکنید هدف ما این نیست که کودک شما تبدیل به یک نخبه در صحبت کردن شود؛ بلکه هدف از انجام این بازیها آن است که او بتواند تا به خوبی مهارت صحبت کردن خود را افزایش دهد و دیگر دچار مشکل ارتباطی نباشد. ضمناً فراموش نکنید که مهارت های هوش کلامی، مقدمه فن بیان هستند. بنابراین نباید توقع داشته باشید به محض فراگیری این مهارت ها، کودک شما بتواند بسیار عالی صحبت کند و یا همانند یک سخنران برای شما حرف بزند!
3. بازی شخصیت های تخیلی
از کودک خود بخواهید خود را به جای شخصیت های تخیلی قرار دهد. شخصیتهایی مانند شهردار، مدیر عامل، معلم و یا هر چیز دیگری؛ سپس از او بخواهید که بگوید اگر به جای هر کدام از این شخصیت ها قرار داشت چه کارهایی را انجام میداد؟ چه تصمیماتی می گرفت؟ دوست داشت بیشتر به چه اموری بپردازد؟ این امر موجب می شود که کودک شما از دایره واژگان خود کمک بگیرد تا مفهومی را که در ذهن دارد برای شما به زبان بیاورد. به همین علت است که این بازی میتواند تا حد قابل توجهی به افزایش هوش کلامی کودک شما کمک کند.
این که کودکان، خود را در جای هر یک از این شخصیت ها تصور کنند، موجب افزایش اعتماد به نفس و میشود این بالا رفتن اعتماد به نفس باعث می شود که بتواند در مقابل دیگران صحبت کند و اصطلاحاً خودی نشان دهد. نقش شما در این قسمت پر رنگ خواهد شد قطعاً او هرگز نمیتواند مانند یک مدیر یا شهردار فکر کند و تصمیم بگیرد. شما میتوانید زمانی که دارد درباره ایده های خود به عنوان یک شهردار صحبت می کند، با او همراه شوید و با پرسیدن سوالات متفاوت از او، کمک کنید تا بیشتر صحبت کند و مجبور شود کلمات بیشتری را به کار بگیرد تا منظور خود را به طور کامل به شما برساند.
در کلیپ زیر که بخشی از بسته جامع استعدادیابی و افزایش هوش کودکان است، یک بازی فوق العاده به نام “کلمه یاب” را به شما معرفی کردیم که انجام آن میتواند تاثیرگذاری فوق العاده ای روی افزایش هوش کلامی کودکان شما داشته باشد، پیشنهاد میکنم حتماً آن را هم مشاهده کنید.
همچنین میتوانید برای تقویت این هوش در وجود کودکان خود، مقاله هوش کلامی کودکان را نیز مطالعه کنید.
کتاب هوش کلامی
در زمینه هوش زبانی کلامی همانند بسیاری از موارد دیگر میتوان با مطالعه کردن به اطلاعات بسیار خوبی دست پیدا کرد و سپس با استفاده از این اطلاعات و پیاده سازی عملی آنها، میتوان به نتایج دلخواه و مورد نظر رسید. تعدادی از کتابهایی که در این زمینه مناسب هستند و میتوانند بسیار به شما کمک کنند، در ادامه این مقاله برای شما معرفی خواهند شد.
1. کتاب قدرت هوش کلامی تونی بوزان
این کتاب، یکی از بهترین کتابهای موفقیت در حوزه تقویت مهارتهای هوش زبانی میباشد که با روش های نویسنده، میتوانید دایره واژگان خود را گسترده دهید و هوش و خلاقیت خود را تقویت کنید. همچنین بهبود حافظه شما با این روش ها کاملاً عملی خواهد بود.
2. از هفت تا بی نهایت اثر ایرج شرفی
در این کتاب شما با هفت روش موثر و کاربردی می آموزید که چطور مهارت های هوش زبانی خود را تقویت کنید، چطور در مقابل دیگران ظاهر شوید تا آنها تحت تاثیر شما قرار بگیرند و در اصل، کلام شما مورد توجه آنها واقع شود، چطور خود را برای آنها معرفی کنید و یا اینکه چطور بتوانید در عین حفظ احترام به دیگران پاسخ های خوبی دهید.
تمامی این نکات در این کتاب گنجانده شده است و بدون شک یکی از بهترین کتاب هایی است که می توانید از آن در حوزه تقویت مهارت های هوش زبانی خود استفاده کنید و تا حد قابل توجهی مشکلات خود را در این حوزه حل کنید.
هوش کلامی pdf
در این مقاله سعی شد تمامی نکاتی که میتوانند هوش کلامی شما را افزایش دهند مورد بررسی قرار گیرد. امیدوارم با استفاده از این نکات بتوانید هوش زبانی خود را افزایش دهید. هر چند این نکات قطعاً میتوانند بدترین سخنران روی زمین را هم به فردی با هوش کلامی بالا تبدیل کنند. این شما هستید که تصمیم میگیرید میخواهید با رعایت این نکات هوش زبانی کلامی بالایی داشته باشید و یا این که آن ها را عملی نکنید و فقط به دانسته های خود اضافه کنید. در ضمن، فایل pdf این مقاله هم برای شما عزیزان آماده شده تا در صورت نیاز برای مرور تمرینات هوش کلامی و همچنین نبود وقت مناسب برای مطالعه، آن را دانلود نمایید و در فرصت مناسب از این مقاله کاربردی استفاده نمایید.
در پایان به شما پیشنهاد میکنم حتماً با مطالعه سایر مقالات ما درباره انواع هوش های گاردنر از جمله هوش اخلاقی با سایر هوش های هوارد گاردنر هم به خوبی آشنا شوید و با تقویت آن هوش ها هم از همیشه به موفقیت نزدیک تر شوید.
راستی برای تقویت هوش کلامی کودکان و همچنین 9 هوش دیگر آن ها، حتماً سری هم به بسته افزایش هوش کودکان همراه با بازی که یکی از بازی های آن را در این مقاله مشاهده کردید بزنید.
52 نظر
سلام واقعا ممنونم از سایت گام برتر هرچی خواستم از سایت های دیگه مطلب بردارم یا ناقص بود یا خیلی کم! جز این سایت که واقعا کامل و خوب و مفید بود
سلام دوست عزیز
خوشحالی و رضایت شما مایه افتخار ماست
سلام خیلی عالی بود واقعاآموزنده بود.اشنایی با هوش های ده گانه گاردنر خیلی مفید بود.ممنون از وقت و اطلاعاتی ک ارائه دادید
سلام. ممنون مفید بود
🌹🌹🌹
سلام آیا این توانایی بیشتر ذاتی است یا اکتسابی؟
وقت بخیر
هوش کلامی ذاتی هستش اما قابل اکتساب نیز هست
یعنی ممکنه یه فردی هوش کلامی بالایی داشته باشه به طور ذاتی و یک نفر دیگه نداشته باشه، اما نفر دوم که هوش کلامی بالایی نداره با تمرین و تکرار میتونه خودش رو قوی تر کنه و حتی نسبت به فرد اول هوش کلامی بالاتری داشته باشه
سلام ممنون خوب بود
ممنون از نظر لطف شما دوست عزیز
سلام علیکم
استفاده کردم. متشکرم
وقت بخیر
خوشحالیم که این مقاله تونسته به شما کمک کنه. ممنون از نظر لطفتون
موفق باشید
خیلی جالب و مفید بود مرسی.
وقت بخیر
ممنون از نظر لطفتون
موفق باشید
آفرین بر شما
ممنون از نظر لطفتون
ععععععااااااالللللللیییییییییییی هست بی نظیر ممنونم از شما
ممنون از شما
موفق و پیروز باشید
سلام، بسیار مطلب خوبي بود، کاملا علمی و کاربردی،
موفق باشید
سلام کاربر گرامی
ممنونیم از نظر لطف شما… خوشحالیم که مقاله مورد توجهتون قرار گرفته.
موفق باشید…
سلام. ممنون از مقاله هوش کلامی فوق العاده و درجه یکتون
خواستم ببینم شما تست هوش کلامی هم دارید؟ و اگه دارید چطور میتونم انجامش بدم؟
سلام دوست عزیز. ممنون از نظر لطف شما
بله دوست عزیز. شما میتونید با انجام تست هوش گاردنر ، به راحتی این تست رو انجام بدید. توضیحاتش هم داخل همین تست به شما گفته شده.
موفق باشید…
مقاله خیلی خوب بود👌🏻
مخصوصا تمرین هایی ک برای ارتقادادن سطح هوش کلامی ذکر شده بود…
خدا قوت و خسته نباشید♥️🌹
سلام
ممنون از نظرتون
خوشحالیم که براتون تمرینات هوش کلامی مفید بوده
مقاله بسیار مفید و کاربردی بود
از امروز تلاش میکنم که هوش کلامی تقویت کنم.
ممنونم از نظر دلگرم کننده شما. بسیار عالی… امیدوارم تو این راه موفق باشید.
خیلی دوست دارم هوش کلامی بالایی داشته باشم
امیدوارم با کمک مقاله خوبتون به هدفم برسم
موفق باشید
ممنون از شما
سلام با تشکر بابت مقاله خوبتون.یکی از راههای دیگه اینکه ما میتونیم یک از اشیا اطرافمونو انتخاب کنیم و سه دقیقه پشت سرهم و سریع راجب اون صحبت کنیم.
کاربر گرامی سلام
کاملا درسته
ممنون از همراهی شما
سلام
ممنون بابت مقاله خوب و کاربردیتون بنظر من هم مطالعه کردن و داشتن اطلاعات کافی در مورد موضوعات مورد بحث خیلی در داشتن هوش کلامی موثر هستند
سلام
کاملا درسته
ممنون از شما
سلام مطالب مفیدی بود که یاداوری برای من شد چند روزیه سعی می کنم چند دقیقه ای رو به ضرب المثلهای فارسی اختصاص بدم که فکر می کنم برای بهبود مهارتهای ارتباطی خوب باشه
سلام
خیلی هم عالی
موفق و سربلند باشید
سلام.خیلی عالی بود.عامیانه وزبان رسا بیان شد.سپاس
سلام
ممنون از شما
سلام قدم اول فن بیان داشتن اطلاعات کافی در مورد موضوع مورد بحثه به نظر من اگه آگاهی لازم رو نداشته باشیم باید تماشاچی باشیم ممنون از مقاله ی خوبتون??
کاملا درسته
متشکرم
بازی با کلمات برام خیلی جالب بود.ممنون از خانم تیموری عزیز?
سپاس از همراهی شما
سلاام خیلی خیلی عالی بودد مرسی برای این مقاله
سلام
ممنون از شما
درود بر شماااا☺
من بشخصه برای تقویت هوش کلااامی گزینه ی مطالعه ی کتاااب رو تایید و سفارش میکنممم ☺???
مث همیشه عااااالی ???⚘☘?????❣???
ممنون از انرژی خوبِ شما خانوم نعمتی عزیز
سلام صبح جمعتون بخیر
ممنون از مقالتون واقعا لذت بردم
سلام صبح شما هم بخیر
سپاس از حسِ خوب شما
سلام خیلی مفید بود و استفاده کردم
سلام عالی بود ممنونم
ان شالله موفقیت روزافزون شما بزرگواران در مجموعه گام برتر را شاهد و ناظر باشیم
دوستدار تیم گام برتر عبدالهادی عاملی
عالی بود…..
ممنون از شما
سلام ممنون ازمقاله خوبتون
خیلی عالی بود لذت بردم.
سلام
ممنون از نظر شما
ممنون بابت این مقاله تون . منتظرش بودم .
میشه برا تقویت بیشتر هوش کلامی , به صورت تمرینی اطرافمونو نگاه کنیم و خودمونو ملزم کنیم 3 دقیقه بصورت پشت سر هم و بدون توقف راجب اون صحبت کنیم