جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

خروج از منطقه امن ذهنی

منطقه امن ، کلمه ایست که به گوش ما می‌خورد قطعاً پیش چشم همگی ما مکانی مجسم خواهد شد که بتواند ما را از هرگونه خطری حفظ کند و در واقع امنیت جانی ما را تضمین کند. نکته جالب اینجاست که منطقه امن تنها در جهان اطراف ما مفهوم ندارد و صرفاً مختص به امنیت جانی ما نیست! بلکه در ذهن هر انسان هم منطقه امنی تعریف شده که هر کاری خارج از این منطقه برای شخص، تنش زا و استرس آور محسوب می‌شود. البته این استرس در برخی مواقع، افراد را به شدت از موفقیت دور نگه می‌دارد. در این مقاله با راه هایی آشنا خواهید شد که بتوانید با استفاده از آنها، از منطقه امنتان برای رسیدن به موفقیت استفاده کنید…

در مقاله خروج از منطقه امن ذهنی می‌خوانید

  • منطقه امن چیست؟
  • منطقه امن ، مانع موفقیت ما
  • معایب منطقه امن ذهنی
  • چگونه از منطقه امن ذهنی خود خارج شویم؟

یکی از عمده‌ترین دلایلی که نمی‌گذارد افراد از منطقه امن ذهنی خودشان خارج شوند، مسئله استرس است. استرس می‌تواند آثار بسیار مخربی را بر شما به جای بگذارد، پس به همین دلیل مقاله‌ای به نام استرس چیست؟ براییتان نوشته‌ایم که شما را از این آثار و راه‌های رویارویی با این پدیده مخرب آگاه می‌کند.  در این مقاله با 10 تکنیک فوق العاده خارج خواهید شد که بتوانید با استفاده از آن ها از منطقه امن ذهنی خود خارج شوید و موفقیت را از همیشه به خودتان نزدیک تر ببینید. پس تا انتها با ما همراه باشید.

[vc_column][vc_message message_box_style=”3d” message_box_color=”pink” icon_fontawesome=”fa fa-check”]

حتماً بخوانید: موفقیت چیست؟ چگونه به موفقیت برسیم؟

[/vc_message][/vc_column]

منطقه امن چیست؟

قطعاً تا به حال تجربه کرده اید که در انجام برخی کارها دچار استرس شدید شده اید و در بعضی مواقع دیگر، توانسته اید به خوبی شرایط را مدیریت کنید. علت این امر دقیقاً به موضوع منطقه امن ذهنی شما باز می‌گردد. زمانی که در انجام فعالیتی دچار اضطراب و استرس هستید و نمی‌توانید آن را به خوبی مدیریت کنید، یعنی انجام این کار خارج از منطقه امن ذهنی شماست.

اما برعکس در انجام برخی امور می‌توانید به راحتی عمل کنید و شرایط را به خوبی کنترل نمایید.

منطقه امن ذهنی همان ایده آل ها و شرایطی است که شما در آن احساس راحتی می کنید و دوست ندارید به هیچ عنوان از این شرایط خارج شوید. منطقه امن ذهنی شما با میزان استرس و اضطراب شما رابطه مستقیم دارد. هرگاه بخواهید از این منطقه خارج شوید و تجربیات جدیدی را کسب کنید، بدون شک دچار استرس خواهید شد. اما مهم این است که برای دستیابی به اهدافتان باید از این منطقه خارج شوید. در غیر این صورت ممکن است پیشرفت و رشد شما تحت الشعاع قرار بگیرد و نتوانید آنگونه که باید زندگی خود را پیش ببرید.

کارهای روزانه ای که به طور مرتب در حال انجام آن ها هستید و یا افرادی که همیشه به راحتی می‌توانید با آنها ارتباط برقرار کنید، همگی از جمله فعالیت‌هایی هستند که در منطقه امن ذهنی شما قرار دارند. در واقع منطقه امن ذهنی برای هر فرد همان منطقه ای است که در آن هیچ گونه چالشی وجود ندارد و شما ترجیح می دهید که همان جا باقی بمانید. منطقه امن ذهنی دایره راحتی است که توسط مغز شما برای دور کردنتان از خطرهای احتمالی ایجاد شده. مغز شما این وظیفه را دارد که شما را از هرگونه ریسک که ممکن است عامل آسیب دیدنتان باشد دور نگه دارد.

منطقه امن ذهنی خالی از هرگونه چالش است
منطقه امن ذهنی خالی از هرگونه چالش است

منطقه امن ، مانع موفقیت ما

برخی اوقات منطقه امنی که شخص در ذهن خود ساخته، برگرفته از ترس ها و عدم توانایی های او است. به عنوان مثال فردی که فن بیان خوبی ندارد و نمی‌تواند به سادگی با دیگران ارتباط برقرار کند، ترجیح می‌دهد در جمع دوستان و در مقابل افراد جدیدی که ملاقات می‌کند، اغلب سکوت کرده و حرفی نزند و به این شکل اضطراب و استرس را از خودش دور کند.

افرادی که بیش از حد خودشان را در منطقه امن ذهنیشان محبوس کرده اند، همیشه ترجیح می‌دهند کاری را انجام دهند که اضطراب آن ها را در پایین ترین حالت ممکن نگه می‌دارد. این گونه افراد اغلب اعتماد به نفس پایینی دارند و به همین دلیل همیشه عقب نشینی را ترجیح می‌دهند.

موفقیت-خروج از منطقه امن ذهنی
موفقیت

معایب منطقه امن ذهنی

شخصی که حاضر نیست از این منطقه امن و دایره راحتی خودش خارج شود، کم کم دچار این حس خواهد شد که توانایی و یا به زبان ساده تر، عرضه انجام هیچ کاری را ندارد و نسبت به خود دچار احساسات منفی خواهد شد.

این گونه افراد اغلب نسبت به تمام اتفاقات جدیدی که در اطراف آن ها رخ می‌دهد، دچار شک و تردید هستند. زیرا مدام استرس این را دارند که تغییرات جدید، آرامش آن ها را بر هم نزند.

راه رسیدن به موفقیت برای این افراد اغلب محدود است. فرصت های جدید را به آسانی از دست می‌دهند. تجربه های تازه کسب نمی‌کنند و همیشه بر باورهای خود باقی خواهند ماند. متاسفانه بزرگترین باور آن ها این است که استعدادی ندارند و نمی‌توانند به اهداف خود دست پیدا کنند.

موفقیت-خروج از منطقه امن ذهنی
موفقیت

چگونه از منطقه امن ذهنی خود خارج شویم؟

برای اینکه بتوانید در زندگی فرصت های جدیدی پیش رو داشته باشید و به موفقیت برسید، ناگزیر هستید که از این منطقه امن ذهنی خارج شوید. در غیر این صورت نمی‌‎توانید به بسیاری از آرزوهای خود دست پیدا کنید و ممکن است موقعیت های بسیار زیادی را از دست بدهید. بنابراین باید برای خروج از منطقه امن ذهنی خود تلاش کنید و راهکارهای مناسب را دنبال نمایید.

ماندن در منطقه امن ذهنی شاید آرامش خاطر برای شما به همراه بیاورد. اما در مقابل اعتماد به نفس شما را تضعیف می‌کند و از شما یک فرد ناتوان و ضعیف خواهد ساخت. به مرور زمان ترس های شما به توانایی های تان غلبه خواهند کرد و در زندگی دچار روزمرگی خواهید شد. بنابراین برای جلوگیری از این مشکلات و مسائل، باید راهکارهای صحیح را جهت خروج از این منطقه اتخاذ کنید.

[vc_column][vc_message message_box_style=”3d” message_box_color=”pink” icon_fontawesome=”fa fa-check”]

حتماً بخوانید: چگونه کنترل ذهنمان را در دست بگیریم؟

[/vc_message][/vc_column]

1. اهدافتان را مشخص کنید

شاید یکی از دلایلی که مدتهاست در منطقه امن ذهنی خود باقی مانده ایم و هیچ گونه تلاشی برای خروج از آن نداشته ایم، این است که هرگز در زندگی هدفی وجود نداشته که قرار باشد برای آن تلاش کنیم. زندگی بدون هدف معنا و مفهومی ندارد و موجب می‌شود که شما هیچ انگیزه ای برای انجام فعالیتی نداشته باشید.

به همین دلیل ترجیح می‌دهید برای همیشه در دایره راحتی خود باقی بمانید و از هرگونه چالشی دور باشید. یکی از بهترین کارهایی که برای خروج از منطقه امن ذهنی خود می توانید انجام دهید این است که برای خود یک هدف تعیین کنید. هدفی که در شما انگیزه حرکت ایجاد کند و به شما جرأت و جسارت خروج از منطقه امن ذهنی تان را بدهد. در این صورت است که می توانید به زندگی خود جان تازه ای ببخشید.

اهداف ارزشمند، محرک های خوبی برای خروج از منطقه امن هستند

2. ریسک کنید و شکست بخورید

واژه ریسک برای همگی ما ممکن است عامل ایجاد اضطراب و استرس باشد. اما آنچه که اهمیت دارد این است که اگر در زندگی ریسک نکنید، ممکن است فرصت های بسیار زیادی را از دست داده و بعدها پشیمانی هیچ گونه سودی برای شما نداشته باشد.

شاید ریسک کردن موجب شود که شکست بخورید اما شک نکنید متحمل شکست شدن، بسیار بهتر از این است که تا ابد حسرت کارهایی که انجام نداده اید داشته باشید. البته احتمال بسیار زیادی هم وجود دارد که ریسک کردن شما مساوی با کشف موقعیت های جدید و رسیدن به موفقیت های بسیار بزرگی باشد. بنابراین از خطر کردن هراس نداشته باشید و و با آغوش باز به استقبال تغییرات در زندگی خود بروید.

3. اعتماد به نفس خود را تقویت کنید

یکی از دلایل اصلی که افراد از ایجاد تغییرات و چالش های جدید در زندگی خود هراس دارند، این است که اعتماد به نفس آنها پایین است. زمانی که شما اعتماد به نفس کافی نداشته باشید، مرتب نگران این موضوع هستید که اگر چالش جدیدی برای شما ایجاد شود و یا قصد داشته باشید کار تازه‌ای انجام دهید، با شکست روبه‌رو شوید. بنابراین توصیه ما به شما این است که حتماً برای تقویت اعتماد به نفس خود اقدام کنید.

یکی از بهترین راه ها این است که سعی کنید مهارت خود را بالا ببرید. بالا بردن سطح مهارت و توانایی ها به شما کمک می کند که اعتماد به نفس تان افزایش پیدا کند؛ زیرا حرفی برای گفتن دارید و دیگر نیاز نیست مرتب نگران این موضوع باشید که نتوانید به خوبی از پس شرایط جدید بربیایید.

افراد با اعتماد به نفس جرات بیشتری برای خروج از منطقه امن دارند
افراد با اعتماد به نفس جرات بیشتری برای خروج از منطقه امن دارند

4. با ترس های خود رو به رو شوید

ترس های شما مهم ترین عاملی هستند که مانع خروج شما از منطقه امن ذهنی تان می شوند. وقت آن رسیده که با این ترس ها روبرو شوید. برای اینکه بتوانید به خوبی آنها را کنار بزنید، ابتدا باید ترس های خود را بشناسید. در واقع ترس های شما هستند که مانع رشد و پیشرفت تان می شوند. یک به یک آنها را یادداشت کنید و سپس برای رفع هر کدام، هر روز یک قدم بردارید و سعی کنید از موارد کوچک شروع کنید.

به عنوان مثال اگر از ارتباط برقرار کردن با افراد جدید هراس دارید، می توانید برای شروع این کار را انجام دهید. سعی کنید زمانی که وارد جمع می شوید به سراغ افراد تازه وارد بروید و با آنها ارتباط بگیرید. در این صورت بعد از مدتی متوجه خواهید شد که غلبه بر ترس های تان کار بسیار راحتی است.

5. در فعالیت های جدید شرکت کنید

متاسفانه ما به این عادت دچار هستیم که تعدادی فعالیت را به صورت روزمره و روتین مرتب انجام می‌دهیم. اما نکته ای که باید به آن توجه داشته باشیم این است که این عمل موجب می‌شود نتوانیم هیچ گونه تغییری در زندگیمان ایجاد کنیم. در واقع خود این موضوع از عواملی است که دایره امن ذهنی ما را گسترش می‌دهد. بهتر است شروع به انجام فعالیت های جدید کنید.

ممکن است در ابتدا کمی سخت به نظر برسد، اما مطمئن باشید پس از مدتی از انجام آنها لذت خواهید برد. به عنوان مثال در یک کلاس جدید ثبت نام کنید و یا حتی این کار می‌تواند پختن یک غذای جدید باشد. هر چیزی که شما را از زندگی روتین و روزمره تان دور کند و وارد دنیای جدیدی سازد، می تواند در لیست فعالیت های تازه شما قرار بگیرد.رو به رو شدن با چالش های جدید منطقه امن شما را از بین می برد

6. قرار نیست اتفاق بزرگی رقم بزنید

بعضی از افراد فکر می‌کنند خروج از منطقه امن ذهنی یعنی اینکه آنها بتوانند یک اتفاق فوق العاده بزرگ که مانند یک بمب سر و صدا کند، رقم بزنند. اما این تصور کاملا اشتباه است. برای خروج از منطقه امن ذهنی خود در ابتدا باید تغییرات بسیار کوچکی را رقم بزنید، در غیر این صورت مانند شناگری هستید که هنوز جرأت وارد شدن به آب را ندارد و ناگهان در عمق بسیار زیاد شیرجه می‌زند.

نتیجه چنین کاری قطعاً بسیار خطرناک خواهد بود و حتی ممکن است موجب شود حتی شما دیگر توانایی انجام هیچ کار جدیدی را نداشته باشید. بنابراین اگر قرار است برای خروج از منطقه امن ذهنی خود اقدامی انجام دهید، سعی کنید از فعالیت‌هایی شروع کنید که کوچک باشند و ریسک آن ها پایین باشد.

موفقیت-خروج از منطقه امن ذهنی

7. خوش بین باشید

در اطراف همگی ما افرادی وجود دارند که فکر می‌کنند اگر قرار باشد زندگی آنها ذره ای دچار تغییر شود و یا حتی قرار باشد کار جدیدی انجام دهند، آرامش خود را به طور کامل از دست خواهند داد. این تصور کاملاً اشتباه است. این گونه افراد اغلب حاضر نیستند حتی کوچکترین تغییراتی را بپذیرند و همیشه عقاید و افکار مخصوص به خود را دارند که اغلب نیز موجب شکست و جا ماندن آنها از موقعیت های خوب زندگی خواهد شد. نسبت به تغییرات جدید خوش بین باشید و آنها را بپذیرید.

گاهی اوقات زندگی ما برای جذاب شدن نیاز به تغییرات دارد. نسبت به کارهایی که انجام می دهید، باور مثبت داشته باشید تا اتفاقات خوب برای شما رقم بخورند.

خوش بین بودن نسبت به تغییرات خروج از منطقه امن را ساده تر می کند

8. یادگیری را متوقف نکنید

ذهنیت ایستا معمولاً متعلق به کسانی است که در زندگی خود تلاشی برای یادگیری مطالب جدید نمی‌کنند و اعتقادی نیز به آموزش دیدن ندارند. اما کسانی که همیشه سعی می‌کنند چیزهای تازه بیاموزند، اغلب جسارت بیشتری دارند و راحت تر از منطقه امن ذهنی خود خارج می‌شوند.

یکی از بهترین کارهایی که می‌توانید برای خروج از منطقه امن خود انجام دهید این است که مرتب مطالب جدید را بیاموزید. هر چه بیشتر آموزش ببینید، توانایی های بیشتری نیز کسب می کنید. بنابراین با اعتماد به نفس بیشتری می‌توانید از منطقه امن خود خارج شوید و قطعاً نگرانی های کمتری نیز خواهید داشت؛ زیرا به خوبی می دانید که ایجاد تغییرات در بسیاری از مواقع مساوی است با کسب موفقیت های جدید…

[vc_column][vc_message message_box_style=”3d” message_box_color=”pink” icon_fontawesome=”fa fa-check”]

حتماً بخوانید: افزایش قدرت یادگیری مغز

[/vc_message][/vc_column]

9. تصویرسازی کنید

موفقیت ها و اتفاقات خوبی که بعد از خروج از منطقه امن ذهنی می‌توانند برای شما رخ دهند را تصویر سازی کنید. اجازه دهید لذت تجربه آنها در وجود شما جاری شود. این کار می تواند محرک بسیار خوبی برای شما باشد تا از منطقه امن ذهنی خود خارج شوید. زیرا شوق و لذت رسیدن به آن شرایط می تواند شما را به سمت جلو هل بدهد.

تصویر سازی کردن یکی از روش های بسیار خوب است که می توانید با استفاده از آن علاوه بر اینکه قدرت خروج از منطقه امن ذهنتان را افزایش دهید، اتفاقات مثبت را نیز به سمت خود جذب کنید. مطمئن باشید هر آن چیزی که در ذهن تصور کنید برای شما رخ خواهد داد.

تصویرسازی اشتیاق شما را برای خروج از منطقه امن افزایش می دهد
تصویرسازی اشتیاق شما را برای خروج از منطقه امن افزایش می دهد

10.خودباوری تان را تقویت کنید

خودباوری یکی از عوامل مهم در بالا رفتن میزان اعتماد به نفس و علاوه بر آن یکی از اثرگذارترین مولفه ها جهت خروج از منطقه امن ذهنی می باشد. این که شما به خودباوری برسید و قدرت باور به خود را پیدا کنید، جرأت و جسارت خروج از منطقه امن ذهنی را به شما می دهد. معمولاً افرادی که توانایی هایشان را به خوبی می‌شناسند و مطمئن هستند که از پس کارها بر خواهند آمد، اشتیاق بیشتری جهت انجام فعالیت های جدید از خود بروز می‌دهند.

بنابراین سعی کنید توانایی های خود را به خوبی بشناسید و به آنها ایمان داشته باشید. درست است که همه اشخاص نقص ها و ضعف هایی دارند، اما این دلیل نمی‌شود که توانایی های وجودی خود را نادیده بگیرید…

امیدوارم بتوانید با استفاده از راه هایی که گفته شد از منطقه امن ذهنیتان خارج شوید و به موفقیت برسید…

پاسخ به سوالات

مجتبی مصطفایی | مدرس و مدیر مجموعه گام برتر

مجتبی مصطفایی | مدرس و مدیر مجموعه گام برتر

مدرس استعدادیابی و مهارت های موفقیت و مدیر موسسه گام برتر

18 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

  • سلام و وقت بخیر
    منم ب تازگی از منطقه امنم خارج شدم و شغلمو تغییر دادم.
    ولی اینقدر حجم کارم بالاست خیلی استرس دارم همش فک میکنم اشتباه کردم!!!و همین استرسمو بیشترم میکنه

    • مجتبی مصطفایی|مربی استعدادیابی و مهارت‌های موفقیت گفت:

      مچکر از شما عزیز جان

    • سلام وقت بخیر
      ممنون از حسن نظر شما کاربر گرامی

  • سلام مطالب خوبی بود در مورد خودم من درون گرا هستم در شهر دیگری دانشگاه رفتم دوستان اندکی دارم که در شهرهای دیگر غیر از شهر خودم زندگی می کنند در شهر خودم دوستی ندارم که مرا تشویق کند در همه مقاله هایتان به این موضوع اشاره می کنید که فرد کمرو در جمع دوستان ساکت است کسی که دوستیابی نمی داند دوستی ندارد. در ضمن من ۵ نفر موفق در اطرافم ندارم که مشابه انها بشوم

  • سلام من هم به عواقب بد ماندن در منطقه امن اگاهم

  • سلام
    خوندن این مقاله رو به همتون پیشنهاد میکنم
    با تشکر از مطالب آموزشی خوبتون

  • سلام ای کاش که همه ی ادما بتونن از منطقه امن ذهنشون بیرون بیان و دنیای بهتری بسازن
    مقاله ی فوق العاده ای بود مرسی???

  • سلام
    بسیار عالی بود ممنون خانم تیموری عزیز مقالاتون مطلب جدیدی رو بهم یاد داد ازتون ممنونم

  • مرسی از نویسنده محترم ….
    موندن تو منطقه امن یعنی دوری از هدف … روی من ترجیحا داشتن دوستانی که تشویقم کنن به کاری بیشتر تاثیر داره واسه خروج از منطقه امنم

    .

  • عالي بود… برای رسیدن ب موفقیت باید بتونیم از منطقه امن ذهنمون خارج بشیم…

  • سلام
    خارج نشدن از منطقه امن میتونه انسان رو به قدری ضعیف کنه که دیگر اصلا کار جدیدی در زندگی اش انجام ندهد
    ممنون از راه کار هایی که ارائه دادید

دیدگاهتان را بنویسید