جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

تکنیک های فن بیان

تکنیک ها فن بیان در بر گیرنده روش هایی است که با انجام آنها معجرات در زندگی خودتان را حس می کنید. برای افزایش فن بیان نیازمند این هستیم که تکنیک های آن را نیز بدانیم و استفاده کنیم. این مقاله علاوه بر تکنیک های فن بیان بازی هایی را به  شما آموزش می دهد که علاوه بر ایجاد سرگرمی تاثیر مسقیم در تقویت فن بیان دارد و در این مقاله به معرفی بهترین کتاب ها برای یادگیری و افزایش فن بیان می پردازیم.

طریقه صحبت با دیگران

نحوه صحبت با دیگران یکی از مشکلات اصلی اغلب افراد است زیرا به درستی آن را آموزش ندیده اند و به همین دلیل اغلب در برقراری ارتباط با سایرین دچار مشکل می‌شوند. در اصل آن چه که شما را به دیگران معرفی می‌کند نحوه صحبت شما در مقابل آنهاست. بسیاری از افراد موفق در جهان یکی از اصلی ترین و اثرگذارترین عواملی که موجب دستیابی به موفقیت های بزرگ برای آنها شده است را نحوه صحبت کردن خود می‌دانند.

اینکه شما بدانید چه بگویید و یا به زبان بهتر چگونه صحبت کنید، فاکتورهای مهمی در حرف زدن به شمار می‌آیند و این موضوع جز با تمرین و تکرار به دست نخواهد آمد. در اصل شما باید تمریناتی را که برای برخورداری از یک فن بیان خوب لازم است مانند  زبان بدن ، تلفظ صحیح عبارات ، مهارت نه گفتن و … را به درستی فرا بگیرید و بدانید که با تکرار آن ها به صورت مداوم و مکرر، می‌توانید به این ویژگی مهم و تاثیرگذار دست پیدا کنید.

تکنیک های فن بیان در نحوه صحبت کردن با دیگران

چگونه فن بیان خوبی داشته باشیم؟

ما در جهانی زندگی می‌کنیم که بیشترین روش ارتباط گرفتن با جهان پیرامون و افرادی که در در اطراف ما وجود دارند از طریق صحبت کردن با آنها محقق می‌شود. به همین دلیل است که حرف زدن یا بهتر بگوییم خوب حرف زدن امروزه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و شاید برایتان جالب باشد که بدانید که بیش از ۷۰ درصد از ارتباطات شما از طریق صحبت کردن انجام می‌گیرد.

با توجه به اهمیت بالای فن بیان بسیاری از والدین این را به خوبی می‌دانند که اصول فن بیان کودکان را باید در اولویت پرورش فرزندتان قرار دهند. شما با صحبت کردن می‌توانید نظر مخاطب را جلب کنید و یا بلعکس کاری کنید که به طور کامل از برقراری ارتباط با شما منصرف شود. به همین دلیل است که امروزه فن بیان و آموزش های مربوط به آن مورد توجه همه افراد قرار گرفته است.

ضعف های ارتباطی اغلب ناشی از عدم تسلط بر مطالب فن بیان است. اگر افراد به خوبی به حوزه فن بیان تسلط داشته باشند و به آن واقف باشند، بدون شک ارتباطات آنها تا حد قابل توجهی بهبود خواهد یافت و تنها راه دستیابی به این مهارت این است که شما تمرینات مرتبط با فن بیان را به طور کامل فرا بگیرید و آنها را انجام دهید، سپس از آموخته های خود را در دنیای واقعی استفاده کنید.

تکنیک های فن بیان - چگونه صحبت کردن
تکنیک های فن بیان – چگونه صحبت کردن

تمرینات فن بیان

گفتیم دستیابی به یک فن بیان قوی جز از طریق تمرین و تکرار محقق نخواهد شد. به همین دلیل در ادامه چند تمرین مفید و کاربردی را با هم آموزش می‌بینیم.

1_ضبط فایل صوتی

یکی از مفیدترین و مؤثرترین تمریناتی که برای تقویت فن بیان خود می‌توانید از آن استفاده کنید، این است که از خود یک فایل صوتی ۱ دقیقه ای ضبط کنید. این کار را بارها و بارها انجام دهید و سپس فایل صوتی که در ابتدا ضبط کرده بودید با فایل صوتی آخر مقایسه کنید. میزان پیشرفت و تسلط خود را بر مطالب ارزیابی کنید و نقاط ضعف خود را یادداشت کنید.

این تمرین یکی از بهترین و کاربردی ترین تمریناتی است که می‌توان در حوزه تقویت فن بیان از آن استفاده کرد. زیرا تکرار چندین باره موجب می‌شود که هر بار میزان خطای شما تا حد زیادی کاهش پیدا کند. سعی کنید این تمرین را هر روز به مدت چند دقیقه انجام دهید، بدون شک پس از مدتی از دیدن نتایج بسیار جالب آن شگفت زده خواهید شد.

تکنیک های فن بیان - فایل صوتی
تکنیک های فن بیان – فایل صوتی

2_الگو برداری کنید

برخی از افراد بسیار خوب و عالی صحبت می‌کنند و فن بیان بسیار قوی دارند. یکی از بهترین کارهایی که برای کمک به خود می‌توانید انجام دهید این است که از این گونه افراد الگو برداری کنید، به صحبت کردن آنها توجه کنید و نقاط قوت آنها را برای خود سرلوحه قرار دهید و از آن ها در صحبت های خود استفاده کنید. مطمئناً تأثیرات بسیار خوبی را مشاهده خواهید کرد.

یکی از تکنیک های فن بیان الگو بر داری است

3_مطلب را ساده کنید

برخی از افراد در صحبت های خود از کلمات بسیار پیچیده استفاده می‌کنند و مطلب خود را به سخت ترین شکل ممکن در اختیار مخاطب قرار می‌دهند. این موضوع به شدت موجب پایین آمدن سطح کیفیت مطالب شما خواهد شد. یکی از ویژگی هایی که موجب می‌شود شما فن بیان خوبی داشته باشید این است که بتوانید مطلب را به ساده ترین شکل ممکن در اختیار مخاطب قرار دهید تا از ایجاد کسالت و کلافگی جلوگیری کنید. سعی کنید صحبت‌های خود را به سادگی و با صراحت بیان کنید.

تکنیک های فن بیان - ساده سازی
تکنیک های فن بیان – ساده سازی

4_مطالعات خود را بالا ببرید

هر چقدر که بیشتر مطالعه کنید بدون شک می‌توانید بهتر صحبت کنید. علت این امر چیزی نیست جز اینکه مطالعه بالا موجب می‌شود که دایره واژگان شما تا حد زیادی گسترش پیدا کند. افرادی که دایره واژگان وسیعی دارند در هنگام صحبت کردن می‌توانند از کلمات متنوع و متفاوتی استفاده کنند و همین امر موجب می‌شود که صحبت های آنها برای مخاطب جذاب تر و دلنشین تر باشد.

اینکه شخص دایره واژگان وسیعی نداشته باشد باعث می‌شود که نتواند جملات زیادی را پشت سر هم بیان کند و در اصل حرفی برای گفتن نداشته باشد. بنابر این مطالعه را جزو برنامه‌های اصلی روزانه خود قرار دهید چون علاوه بر مزایای بسیاری که دارد موجب تقویت فن بیان شما نیز خواهد شد.

یکی از تکنیک های فن بیان مطالعه بیشتر است

5_تلفظ صحیح واژگان را تمرین کنید

این که بتوانید یک واژه را به صورت درست بیان کنید تأثیر بسیار خوبی در صحبت های شما خواهد گذاشت. مشکلی که بسیاری از افراد با آن درگیر هستند این است که تلفظ صحیح بسیاری از واژه ها را نمی‌دانند. به همین علت نمی‌توانند آن ها را به درستی بیان کنند و همین امر موجب می‌شود کیفیت صحبت های آنها تا حد زیادی پایین بیاید. بنابراین اگر نحوه تلفظ کلمه ای را به صورت درست نمی‌دانید حتماً آن را تمرین کنید و بر آن مسلط شوید. در مقاله pdf جملات تمرینی فن بیان واژگان و جملاتی را برای شما اورده ایم که با تکرار و تمرین میتوانید تلفظ صحیح آن ها را ادا کنید که باعث تقویت عضلات زبان و دهان شما برای ادا کردن دیگر کلمات می شود.

تکنیک های فن بیان - تلفظ صحیح
تکنیک های فن بیان – تلفظ صحیح

6_نقش زبان بدن رابشناسید

فن بیان خوب و قوی صرفاً به معنای خوب صحبت کردن نیست، بلکه شما باید از زبان بدن قوی و خوبی هم برخوردار باشید. بنابراین برای دستیابی به مهارت فن بیان به صورت کامل لازم است که زبان بدن خود را نیز تقویت کنید. زیرا در زمانی که صحبت می‌کنید تا حد زیادی با استفاده از حرکات بدنی خود نیز به صحبت های تان اثربخشی خواهید داشت و به همین علت بهتر است یا شاید لازم است که زبان بدن را نیز به طور کامل بشناسید و با آن آشنا باشید. در مقاله زبان بدن به تفصیل بیان کرده ایم که چگونه زبان بدن خود را تقویت کنیم و اثر بخش تر باشیم و میتوانید با مطالعه آن زبان بدن خودتان را تقویت کنید. در ادامه میتوانید این ویدئوی زیر را مشاهده کنید که راه های تقویت فن بیان را در کمتر از 1 دقیقه به شما میگوید.برای اینکه متوجه شوید این مهارت تا چه میزان در زندگی شخصی، اجتماعی و شغلی شما تاثیر دارد، توصیه میکنم مقاله اهمیت زبان بدن را مطالعه کنید.

7_ خودتان را محدود کنید

یکی از بهترین تکنیک های فن بیان قوی این است که شما سخنرانی کنید و زمان آن را محدود کنید یعنی اگر برای توضیح یک مطلب 10 دقیقه زمان نیاز است شما سعی کنی آن را در 5 دقیقه توضیح دهید به طوری که همه به خوبی متوجه آن بشوند. نباید برای توضیح دادن بخش های اساسی تعریف را حذف کنید و یا سرعت توضیح دادنتان را بالا ببرید بلکه هدف از این تکنیک کاربردی این است که شما بتوانید از بهترین کلمات که بیشترین معنا را می رساند استفاده کنید. درواقع این تکنیک مهارت شما را در استفاده درست و به جای کلمات بالا می برد.

یکی از تکنیک های فن بیان این است که زمان خود را محدود کنید
یکی از تکنیک های فن بیان این است که زمان خود را محدود کنید

8_ سرعت مناسب برای کلمات

از دیگر تکنیک های کاربردی فن بیان این است که کلمات و واژگان را با سرعتی مناسب و استاندارد بیان کنید به طوری که مخاطب شما به خوبی متوجه کلماتی که شما بیان می کنید می شود. برای این کار باید بدانید که در کجا مکث کنید و سرعت صحبت کردن خودتان چه اندازه تنظیم کنید که مخاطب شما به راحتی هر چه بهتر مطالب را دریافت کند و مثل کسانی نباشید که صحبت کردن آن ها همیشه با سرعت بالایی است و شاید شما هم نمونه این افراد را در اطرافیانتان دیده باشید.

یکی از تکنیک های فن بیان استفاده از مکث در حین صحبت است
یکی از تکنیک های فن بیان استفاده از مکث در حین صحبت است

9_ به کلامتان روح دهید

مردم به گفته و صحبت های کسانی گوش میدهند که کلامشان روح داشته باشد یعنی با علاقه فراوان درباره آن صحبت می کنند و خودشان در آن موضوع بحث تجربه نیز دارند و در حین صحبت نظرات خودشان را نیز مطرح می کنند و از اینکه تنها سخنرانی را حفظ کرده باشند دوری می کنند. گام اول در روح دادن به کلام این است که به آن علاقه داشته باشید.

گام دوم آن است که احساسات خود را نسبت به موضوع مورد نظر نشان دهید و گام سوم این است که شما با اشتیاق عمل کنید و این اشتیاق از رفتار و عمل شما مشخص باشد و هر ظاهری که شما در حین سخنرانی به خودتان میگیرید کاملا نشان دهنده اشتیاق و علاقه شما است.

ظاهر در فن بیان

بازی های فن بیان

یکی از راه های جذاب و شاید سرگرم کننده برای یادگیری مهارت های فن بیان و تقویت آن ها می‌تواند استفاده از بازی‌ها باشد. بازی کردن علاوه بر این که به شما حس خوبی می‌دهد و موجب سرگرمی و شادی شما می‌شود، باعث این خواهد شد که طی آن شما نیز تا حد قابل توجهی بهبود پیدا کند. تعدادی از این بازی‌ها را در این مقاله به شما معرفی می‌کنیم، مطمئن باشید با استفاده از آنها می‌توانید مهارت های بیانی خود را بهبود ببخشید.

بازی ها برای تقویت فن بیان

1_ یک دقیقه صحبت کردن بدون تمرین

جذاب ترین و بهترین بازی هایی که می‌توانید برای تقویت فن بیان از آن استفاده کنید، این است که بدون هیچ تمرینی شروع به صحبت کنید و یک دقیقه کامل بدون هیچ گونه مکث درباره موضوع خاصی حرف بزنید. این موضوع می‌تواند علایق شما باشد، مسائل روزمره شما و یا هر چیز دیگری مهم نیست. تنها هدف این بازی این است که شما را وادار کند که یک دقیقه بدون هیچ پیش زمینه ای صحبت کنید و هر بار که یک دقیقه شد، شما نصف آن به خود امتیاز منفی دهید و مجدد این بازی را تکرار کنید.

تکنیک های فن بیان - آمادگی قبلی
تکنیک های فن بیان – آمادگی قبلی

2_ داستان یک عکس

می‌توانید این بازی را به همراه یکی از دوستان یا اعضای خانواده خود انجام دهید. یک عکس را انتخاب کنید. این عکس می‌تواند از آلبوم شما باشد و یا عکسی که به طور اتفاقی در اینترنت پیدا کرده و سعی کنید برای این عکس یک داستان بسازید و آن را برای مخاطب خود تعریف کنید. این بازی علاوه بر شور و هیجان خاصی که دارد موجب بهبود مهارت بیانیه شما خواهد شد و تا حد زیادی به گسترش دایره واژگان انسان نیز کمک خواهد کرد. زیرا شما باید با خلاقیت خودتان برای عکس داستان تعریف کنید. سعی کنید این کار را با شور و هیجان انجام دهید.

یکی از بازی های فن بیان این است که برای یک عکس داستانی بسازید

3_ 30ثانیه تپق نزنید

این بار باید خودتان را ملزم کنید که ۳۰ ثانیه بدون هیچ گونه تپق زدن صحبت کنید. ۳۰ ثانیه شاید زمان کمی باشد اما هنگام صحبت کردن آن هم وقتی که قرار است هیچ گونه اشکالی در صحبت شما وجود نداشته باشد قطعاً کمی سخت خواهد بود. هر بار که نتوانستید این کار را انجام دهید به خود امتیاز منفی داده و مجدداً آن را تکرار کنید. آنقدر این روش را ادامه دهید تا بتوانید به صورت کاملاً روان و بدون مکث صحبت کنید.

برای تقویت فن بیان سعی کنید بدون تپق حرف بزنید

جملات سخت برای تمرین فن بیان

برخی از جملات وجود دارند که می‌توانند به شما برای تقویت مهارت بیانیه تان کمک کنند. جمله هایی که تلفظ پشت سرهم آنها سخت است و یا در واقع جملاتی که در آنها یک حرف به دفعات زیاد تکرار شده یا حروفی با اصوات شبیه به هم پشت سر هم آمده‌اند. تعدادی از این جملات را برای شما آماده کرده ایم.

  • چه ژست زشتی!
  • افسر ارشد ارتش اتریش!
  • لای رولت رنده لیمو رفته!
  • دستم در دبه بود دبه درش دستم بود
  • یه ﯾﻮﯾﻮﯼِ ﯾﻪ ﯾﻮﺭﻭﯾﯽ
  • سه دزد رفتن به بز دزدی ُ یه دزد یه بز دزدید ُ یه دزد دو بز دزدید
  • سه سیر سرشیر سه شیشه شیر!
  • لیره رو لوله لوله رو لیره
  • ششلیک شنسل شنسل ششلیک
  • سپر عقب ماشین جلویی زد به سپر جلو ماشین عقبی
  • به نام وجودی که وجودم از وجود پر وجودش بوجود آمده است.
تکنیک های فن بیان - جملات پیچیده
تکنیک های فن بیان – جملات پیچیده

معرفی بهترین کتاب فن بیان

کتاب های بسیار زیادی در بازار وجود دارد که در حوزه فن بیان نوشته شده و به بررسی مسائل آن می‌پردازد و برخی از این کتاب‌ها نسبت به سایرین از کیفیت و جذابیت بیشتری برخوردار هستند و کاربردی ترند. دو نمونه از آنها را برای شما نام می‌بریم.

آیین سخنرانی، اثر دیل کارنگی

به جرأت می‌توان گفت این کتاب یکی از بهترین کتاب هایی است که در حوزه فن بیان تعریف شده است. دیل کارنگی نویسنده سرشناس و معروف در این کتاب به تفصیل به توضیح این مهارت ها می‌پردازد و راه کارهای بسیار خوبی را به شما ارائه می‌دهد. از تألیف این کتاب سال های بسیار زیادی گذشته اما هنوز هم این کتاب جزو کتاب‌هایی است که در جهان در صدر پرفروش‌ترین‌ها قرار دارد و مخاطبان بسیاری شیفته استفاده از آن هستند. پس حتماً برای تقویت مهارت‌های بیانی خود از این کتاب بهره بگیرید.

معرفی کتاب فن بیان آیین سخنرانی
معرفی کتاب فن بیان آیین سخنرانی

فن بیان برایان تریسی

برایان تریسی برای همه ما چهره‌ای شناخته شده و معروف است. مربی بسیاری از افراد موفق دنیا و یکی از بهترین ها در حوزه خود می‌باشد. کتاب فن بیان وی یکی از بهترین کتاب های او و کاربردی ترین آنهاست که می‌توانید از آن به بهترین شکل برای تقویت مهارت های کلامی خود استفاده کنید.

تقویت مهارت های فن بیان شاید در ابتدا کمی مشکل به نظر برسد اما مطمئن باشید که با تمرین و تکرار در طی زمان می‌توانید به این هدف مهم دست پیدا کنید و سپس از برقراری ارتباطات خوب با دیگران لذت ببرید و فراموش نکنید که برای دستیابی به این هدف باید صبور باشید و گام به گام جلو بروید. اگر شما نیز با استفاده از کتابی توانسته اید تحولی در فن بیان خود ایجاد کنید خوشحال میشویم در بخش نظرات زیر همین مقاله با ما و دوستان به اشتراک بگذارید.

بهترین و ساده ترین کتاب فن بیان کودکان 

بدون شک فن بیان یکی از موضوعات به شدت حائز اهمیت برای کودکان کشورمان است و بسیاری از پدران و مادران دغدغه بیان و شیرین زبانی کودکان خود را دارند. قطعا فن بیان در حدی اهمیت دارد که شما را همچون والدین دیگر بر این داشته که به دنبال افزایش اطلاعات خود و یادگیری آن باشید تا بتوانید مطالب را روی فرزندان، دانش آموزان و کودکانی که با آنها سر و کار دارید اجرا کنید و نتایج خوبی از آن بگیرید.

این نوید را به شما می دهم که در این کتاب قرار است در رابطه با موضوعی که می خواهیم برایتان ارائه بدهیم، بهترین مطالب ممکن بیان شود که با وجود تخصصی بودن و علمی بودن، فوق العاده ساده سازی شده تا بتوانید فارغ از اینکه در چه سطح سواد، مدرک و جایگاهی هستید، کاملا متوجه موضوع بشوید و برای کودکان دلبندتان پیاده سازی کنید.

در واقع کتاب “فن بیان کودکان” شامل هر آنچه که شما برای تقویت فن بیان فرزندان و کودکان خود به آن نیاز دارید می شود. فقط نکته مهم و حائز اهمیت این می باشد که سعی شده مطالب این کتاب در عین سادگی، تخصصی ترین مطالب ممکن این حوزه را برای شما بیان کند.

بنر کتاب فن بیان کودکان

pdf تکنیک های فن بیان

برای دانلود pdf مقاله تکنیک های فن بیان اینجا کلیک کنید

نویسنده: معصومه تیموری

نویسنده: معصومه تیموری

18 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

    • سلام
      خیلی خوشحالیم گه براتون مفید بوده

  • سلام خیلی ممنون از مقاله های خوبی که ارائه میدین، این تمرینهای فن بیان به ظاهر ساده هستند اما واقعا تاثیر به سزایی دارند و من به عینه این رو دیدم

    • سلام
      ممنون از همراهی شما دوست عزیز

  • عالییییییییی
    خیلی کیف کردم خانم تیموری ممنون???

  • سلام مطالب خیلی بود.در واقع اگر ما ایده یا توانمندی یا تولید خیلی خوبی داشته باشیم ولی مهارت ارتباطی ونحوه بیان خوبی نداشته باشیم قطعا نمیتونیم اونو با بیان خودمون ارائه کنیم ونتیجه ای هم نخواهیم گرفت .

    • سلام
      بله قطعاً همینطوره
      ممنون از شما خانم حسینی ِ عزیز

  • خیلی مقاله مفید و کاربردی بود انشالله با انجام دادن این تمرینا بتونیم فن بیانمون رو بهتر کنیم

    • خوشحالیم براتون مفید بوده
      موفق باشید

  • خیلی مقاله مهم و کاربردی بود انشالله بتونیم با بکار بردن این تمرینات فن بیانمون رو تقویت کنیم.

  • سلام.چقدر مطتلب خوب بود.به گفته استاد مگه میشه مگه داریم این همه تکنیک خوب.واقعا عالی بود.۳۰ ثانیه تپق نزدن واز عکسی داستان گفتن ویک دقیقه بدون تمرین حرف زدن وضبط صوت.عالی بود.استفاده کردم.پایدار باشید.سپاس

    • سلام
      ممنون از انرژیِ خوبتون خانم شاهریِ عزیز

  • سلام اگر کسی اطلاعات بالا را داشته باشد ولی فن بیان را نداشته باشد به موفقیت نمیرسد

    • سلام
      تا یجایی با حرفتون موافقم به این دلیل که ما باید بتوانبم مهارت های خودمون را به خوبی به دیگران ارائه بدهیم
      ممنون از شما

  • سلام مطالب بسیار خوبی بود برای تقویت فن بیان باید تمرینات را هر روز انجام دهیم

    • سلام
      خیلی عالیه
      موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید