راه های افزایش اعتماد به نفس در کودکان
راه های افزایش اعتماد به نفس در کودکان ، مبحثی است که قرار است در این مقاله به طور کامل و جامع به آن بپردازیم و به بسیاری از پدر و مادرها کمک کنیم که بتوانند با استفاده از آن ها، به تقویت این ویژگی درون کودکشان کمک کنند. چرا که امروزه به دلایل مختلفی از جمله مقایسه های والدین، ناتوانی در صحبت کردن، اشتباهاتی که پدر و مادرها انجام می دهند و… که در ادامه هم به آن ها اشاره خواهیم کرد، دچار کمبود اعتماد به نفس شده اند و ما اکنون قصد داریم با این راه های تقویت اعتماد به نفس در کودکان ، به از بین رفتن این مشکل کمک کنیم. در واقع شما در این مقاله با موارد زیر به خوبی آشنا خواهید شد:
- اعتماد به نفس چیست؟
- دلایل کمبود اعتماد به نفس در کودکان
- نشانه های کودک با اعتماد به نفس بالا
- راه های افزایش اعتماد به نفس کودکان
- تقویت اعتماد بنفس در کودکان و پیشرفت تحصیلی
- قصه برای افزایش اعتماد به نفس کودکان
همچنین پیشنهاد می کنم حتماً کلیپ زیر را که نکاتی مهم درباره اعتماد به نفس کودکان به شما می گوید را هم مشاهده کنید تا با ذهنیتی بهتر به سراغ مطالعه این مقاله بروید.
اعتماد به نفس چیست؟
قبل از بیان هر مطلبی، ابتدا باید ببینیم معنای خود اعتماد به نفس چیست؟
اعتماد به نفس در واقع یعنی باور به تواناییهای خود. اینکه فردی بداند می تواند کاری را انجام بدهد و یا توانایی مواجهه با موقعیت های مختلف زندگی را دارد و می تواند در شرایط مختلف، از خود واکنش های درستی نشان دهد به این معناست که این شخص دارای اعتماد به نفس می باشد.
در واقع اعتماد به نفس با میزان توانایی های افراد ارتباط مستقیمی دارد.ممکن است شخصی در یک حوزه که در آن متخصص است و تجربه بیشتری دارد احساس اعتماد به نفس بالایی کند (زیرا می داند می تواند در این حوزه به خوبی عمل کند) اما از سوی دیگر ممکن است در موقعیت های دیگری که برای او پیش می آید به دلیل عدم تجربه کافی و دارا نبودن مهارت دچار احساس کمبود اعتماد به نفس شود.
پس به این نتیجه می رسیم که هرچقدر در زمینه های مختلف مهارت های بیشتری کسب کنیم، موجب افزایش اعتماد به نفس ما خواهد شد. این را به خاطر داشته باشید که اعتماد به نفس یک احساس درونی است و صرفاً با توجه به علائم بیرونی نمیتوان گفت که فردی اعتماد به نفس دارد یا خیر. افراد بسیاری در جهان وجود دارند که از لحاظ ظاهری همه شرایط زندگی آنها ایده آل و مناسب است اما دچار اعتماد به نفس پایینی هستند.
پیشنهاد می کنم اگر می خواهید درباره معنای اعتماد به نفس و انواع آن بیشتر بدانید، حتماً مقاله اعتماد به نفس چیست را هم مطالعه کنید.
دلایل کمبود اعتماد به نفس در کودکان
اکنون قصد داریم با هم چند مورد از مهم ترین عواملی و علت های اعتماد به نفس پایین کودک که توسط والدین ایجاد میشود را مورد بررسی قرار دهیم. اما می توانید با مطالعه مقاله دلایل کمبود اعتماد به نفس ، با این علت ها بیشتر آشنا شوید.
1. کودکان فرصت ریسک کردن ندارند
مهم ترین عاملی که باعث کاهش اعتماد به نفس کودک میشود، این است که فرصت ریسک کردن از او گرفته میشود. پدر و مادر به خاطر دلسوزی های خود که دوست ندارند فرزندشان متحمل کوچکترین آسیب بشود، مدام تلاش میکنند که او را از موقعیت هایی که ممکن است برایش خطرآفرین باشد و یا موجب آزار او شود دور کنند. اما نتیجه تحقیقات ثابت کرده است که کودکانی که در سنین پایین مرتب توسط والدین محدود شدهاند، در بزرگسالی دچار مشکلاتی از قبیل فوبیا یا همان ترس از رویارویی با موقعیت های جدید خواهند شد.
آنها مرتب از اینکه با افراد تازه آشنا شوند و بخواهند کار جدیدی را شروع کنند واهمه دارند. به همین علت این روزها توصیه میشود که والدین تا حد قابل قبولی به فرزندان خود اجازه ریسک کردن را بدهند. اجازه دهید تجربه های جدید کسب کنند، وارد محیط های جدید شوند و با افراد تازه رو در رو شوند.این کار باعث می شود که او بتواند به خوبی مسائل زندگی را بیاموزد و در نتیجه در بزرگسالی دچار مشکلاتی که مطرح شد نشود.
2. والدین نقش شاه کلید مشکلات را ایفا می کنند
مادرهایی که در هر موقعیتی سعی می کنند حلال مشکلات فرزندان خود باشند،در اصل قاتل اعتماد به نفس کودک خود هستند.این که مرتب به محض بروز کوچکترین مسئله ای پدر یا مادر وارد شده و سعی می کند آن مشکل را از سر راه بردارد و یا حتی گاهی اوقات عامل ایجاد آن مشکل را که ممکن است شخص دیگری نیز باشد از زندگی فرزند خود حذف میکنند غافل از این که کودک باید بیاموزد که خود به تنهایی چگونه بتواند مشکلات خود را در جامعه حل کنند.
بارها مشاهده کرده ایم در مهدکودک یا در دوران مدرسه به محض اینکه مشکلی برای کودکان ایجاد می شود والدین آنها مداخله میکنند و سعی میکنند آن مسئله را به شیوه خود حل کنند.اما این موضوع کاملاً اشتباه است.شما باید اجازه دهید که فرزندتان خودش این مشکل را مدیریت کرده و برای آن راه حل پیدا کند.در غیر این صورت او هرگز نمی تواند در برابر سایر مشکلات زندگی از خود واکنش صحیحی نشان دهد و قطعاً در سنین بزرگسالی قدرت تصمیمگیری و حل مسئله او تا حد قابل توجهی کاهش خواهد یافت.بنابراین اجازه دهید مسائل کوچکی که امکان حل شدن آنها توسط خود فرزندتان وجود دارد به وسیله او مدیریت شود.
3. مرتب او را مقایسه میکنید
یکی از رفتار های نامناسبی که والدین در مواجهه با خطاهای فرزندان خود انجام می دهند این است که مرتب او را با کودکان دیگر اقوام و حتی خواهر و برادر و دوستان خود مقایسه می کنند. این امر موجب میشود اعتماد به نفس در وجود فرزند شما از بین برود و مرتب با خود به این موضوع فکر کند که قطعاً دچار کمبودهایی است و دیگران از او بهتر هستند.
فراموش نکنید همانطور که ممکن است والدین دچار خطا هایی شوند فرزندان شما نیز انسان هستند و ممکن است اشتباهاتی از آنها سر بزند. منظور ما این نیست که هرگاه فرزندتان خطایی انجام داد به سادگی از کنار آن عبور کنید و نادیده بگیرید بلکه هدف اصلی ما این است که شما برخورد صحیح با فرزندتان را آموزش ببینید.
مقایسه کردن یکی از بدترین روش ها برای جلوگیری از خطاهای فرزندان است. شما با مقایسه کردن او نه تنها روش درست را به او نیاموخته اید بلکه باعث می شوید که دچار احساس سرخوردگی شود و به مرور زمان هر چقدر سن بالاتر میرود این احساس در وجود او قوت می گیرد و در سنین بزرگسالی می تواند برای او مشکلات جدی را ایجاد کند.
نشانه های کودک با اعتماد به نفس بالا
اعتماد به نفس بالا نیز همانند علائم کمبود اعتماد به نفس نشانه هایی دارد که میتوانید با استفاده از آنها تشخیص بدهید آیا فرزند شما از اعتماد به نفس کافی برخوردار است و یا خیر؟ در مقاله ویژگی های افراد با اعتماد به نفس خیلی بیشتر به این موضوع پرداخته ایم اما در ادامه هم چند مورد از مهمترین این نشانه ها برای شما ذکر خواهد شد.
1. برای خود ارزش قائل است
کودکانی که دارای اعتماد به نفس بالایی هستند اغلب برای خود ارزش و احترام قائل اند.هنگامی که درباره خود صحبت میکنند هرگز از کلماتی که شخصیت آنها را پایین بیاورد و یا به آنها توهین کند،استفاده نمی،کنند.نسبت به دوستان خود و محیطی که در آن قرار دارند حساسیت به خرج می دهند و سعی می کنند با افرادی ارتباط برقرار کنند که میدانند به شخصیت آنها لطمهای وارد نمیکند.
2. شکست های خود را میپذیرند
یکی از نشانههای اعتماد به نفس بالا این است که کودک اشتباهات و شکستهای خود را میپذیرد و آنها را به گردن دیگران میاندازند. افرادی که اعتماد به نفس پایینی دارند، معمولاً زمانی که اشتباهی از آنها سر میزند به دلیل اینکه از سرزنش شدن هراس دارند و فکر میکنند که با بروز آن اشتباه، شخصیت آنها زیر سوال میرود و مورد توبیخ قرار میگیرند، تقصیر را به گردن شخص دیگری میاندازند اما کودکانی که اعتماد به نفس خوبی دارند، زمانی که اشتباهی انجام میدهند و یا اتفاقی برای آنها میافتد آن را میپذیرند.
3. در جمع مدام به والدین خود نمیچسبند
شما هم بارها تجربه روبرو شدن با کودکانی را داشته اید که در جمع و مهمانی مدام به پدر یا مادر خود چسبیده و حتی لحظهای از آنها فاصله نمیگیرند و در مقابل کودکان دیگری را دیده اید هنگامی که وارد جمع میشوند به راحتی با دیگران و علی الخصوص همسالان خود ارتباط برقرار میکنند و با آنها مشغول میشوند.این یکی از بهترین نشانه ها برای تشخیص اعتماد به نفس کودکان است.کودکانی که اعتماد به نفس بالایی دارند معمولاً در جمع راحت حاضر میشوند و به راحتی با دیگران ارتباط برقرار میکنند.
4. مشتاق کسب تجربه های جدید هستند
برخی از کودکان نسبت به سایرین کنجکاو هستند و مرتب سعی دارند که درباره چیزهای جدیدی که میبینند و یا میشنوند اطلاعات بیشتری کسب کنند و خوشبختانه باید بگویم که این یکی از نشانههای اعتماد به نفس خوب و بالا در کودک شما است.کودکی که مشتاق یادگیری چیزهای جدید است و دوست دارد تجربه های تازه را کسب کند،از اعتماد به نفس خوبی برخوردار است و این نشان می دهد که توانایی رویارویی با موقعیت های جدید را دارد.
5. به سادگی ابراز احساسات میکنند
کودکانی که اعتماد به نفس خوبی دارند می توانند احساسات خود را بهتر از سایر کودکان بروز دهند. محبت خود را نسبت به والدین و یا دوستانشان به خوبی و به راحتی نشان میدهند و حتی زمانی که در موقعیتی قرار میگیرند که از آن راضی نیستند به سادگی آن را ابراز میکنند این یکی از نشانههای بسیار خوب اعتماد به نفس در کودکان است. کودکی میتواند احساسات خود را به راحتی بیان کند و آن را به دیگران منتقل کند،در اصل دارای اعتماد به نفس بسیار خوبی است.آنها احساسات خود را از قبیل شوق، ناراحتی، خشم و یا هر چیز دیگری به سادگی بروز میدهند.
راه های افزایش اعتماد به نفس کودکان
یکی از مهمترین دغدغههای والدین این است که چگونه و با استفاده از چه روشهایی که میتوانند اعتماد به نفس فرزندان خود را بالا ببرند. روش های بالا بردن اعتماد به نفس در کودکان با راه های افزایش اعتماد به نفس در بزرگسالان تفاوت هایی دارد زیرا در سنین کودکی شکل گیری شخصیت بسیار ساده تر و راحت تر است. بنابراین به آسانی میتوان کاری کرد که کودک از اعتماد به نفس مناسبی برخوردار شود. در ادامه چند مورد از این روشها را برای درمان اعتماد به نفس پایین کودکان با هم مورد بررسی قرار میدهیم.
1. بی قید و شرط محبت کنید
محبت کردن بی قید و شرط به کودکان یکی از بهترین راه های تقویت اعتماد به نفس در کودکان و نوجوانان به حساب می آید. متاسفانه بارها دیده شده که برخی از والدین به کودک خود این طور میگویند که اگر فلان این کار را انجام دهید،دیگر تو را دوست نخواهم داشت.این یکی از بدترین جملاتی است که می تواند اعتماد به نفس کودک شما را نشانه بگیرد و آن را به طور کامل تخریب کند.
اجازه دهید کودک شما بداند که او را با پذیرش تمام اشتباهاتش دوست دارید.این امر در ابتدا موجب میشود که اعتماد به نفس در وجود او تقویت شود. بنابراین با دید بازتری پذیرای انتقادات شما از سایر رفتارهای خود خواهد بود. به او اجازه دهید بداند که شما او را از صمیم قلب و بدون هیچ گونه شرطی دوست دارید؛ این امر به شدت اعتماد به نفس او را بالا میبرد، زیرا موجب می شود که این را بداند که در محیط خانواده مورد پذیرش قرار گرفته و همین امر باعث میشود برای خود و شخصیتش ارزش قائل باشد.
2. هر جا لازم است تشویق کنید
افراط و تفریط در هر کاری مضر است در مورد تشویق کودکان نیز همین طور است. اگر شما را بیش از حد تشویق و ستایش کنید و یا اینکه به عکس هرگز او را تشویق نکنید. هر دوی اینها موجب بروز مشکلات اساسی خواهد شد. زمانی که کار را درست انجام میدهد با ذکر دلیل او را برای کاری که انجام داده و تشویق کنید و اجازه دهید که بداند شما برای او و کار خوبی که انجام داده ارزش و احترام قائل هستید. تشویق شدن از سوی شما موجب میشود که اعتماد به نفس آن ها افزایش پیدا کند و این گونه برای انجام کارهای بهتر و ادامه فعالیت های خوب خود مشتاق خواهند شد.
3. واقع بین بودن را به او آموزش دهید
یکی دیگر از راه های بالا بردن اعتماد به نفس کودکان ، واقع بین بودن است. یکی از مشکلات اساسی که باعث میشود اعتماد به نفس کودکان در سنین پایین و یا سنین بالاتر دچار مشکل شود، این است که آنها واقع بین نیستند. واقع بین بودن به این معناست که به کودک خود آموزش دهید که قرار نیست همیشه موفق،برنده یا نفر اول باشد.او را متوجه سازید که زندگی پستی و بلندی های بسیاری دارد و ممکن است مشکلات بسیار زیادی برای او ایجاد شود.
در اصل چیزی که شما باید به او آموزش دهید این است که شکست و زمین خوردن همیشه وجود دارد. اما چیزی که اهمیت دارد این نکته است که او بعد از هر شکستی چطور مجدد از جا برمیخیزد و به مسیر خود ادامه میدهد. این موضوع را به خوبی مورد توجه قرار دهید و اجازه ندهید کودک تان در تخیلات خود همیشه موفق و پیروز باشد.این موضوع باعث خواهد شد به محض اینکه جایی با کوچکترین مشکل و یا مانعی مواجه شد اعتماد به نفس او به شدت کاهش پیدا کند و دچار سرخوردگی شود.
4. علایقتان را به او تحمیل نکنید
برخی از والدین بر این باورند که اگر در همه حال و همه جا به کودک خود فکر کنند و تصمیم بگیرند،شرایط برای او بهتر خواهد بود.در اصل علایق خود را به کودکشان تحمیل میکنند.این موضوع به شدت موجب پایین آمدن اعتماد به نفس کودک شما خواهد شد.به او اجازه دهید حق انتخاب داشته باشد و بتواند برای مسائل کوچک و جزئی از زندگی خود که آسیبی به او وارد نمی کند،تصمیم بگیرد.
به عنوان مثال به او اجازه دهید نوع صبحانه ای که می خورد و یا نوع لباسی که دوست دارد بپوشد را به تنهایی انتخاب کند و شما تنها درباره انتخاب او که قرار است انجام دهد توضیحاتی را ارائه کنید.سپس اجازه دهید که خود او تصمیم گیرنده نهایی باشد.تا زمانی که شرایط بحرانی نشده سعی کنید به نظرات و عقاید او احترام بگذارید و علایق او را مورد تشویق قرار دهید و آنها را دنبال کنید.به فرض مثال اگر کودک شما دوست دارد به کلاس موسیقی برود و شما ترجیح می دهید که او را به کلاس زبان بفرستید،بهتر است که علایق خود او را مورد توجه قرار دهید این گونه باعث میشوید که اعتماد به نفس او تا حد قابل توجهی افزایش پیدا کند.
5. اجازه دهید مستقل باشد
یکی دیگر از راه های افزایش اعتماد به نفس کودک ، این است که نیاز نیست شما همیشه کارهای او را انجام دهید تا خیالتان آسوده باشد. اجازه دهید که استقلال داشته باشد. برای اینکه حس استقلال را در وجود خود تقویت کند نیازی نیست کار بسیار بزرگی انجام دهد.انجام کارهای کوچکی مثل آماده کردن تغذیه مدرسه و یا مرتب کردن اتاق خواب توسط خود او موجب میشود که استقلال را بیاموزد و بداند که مسئول زندگی خودش است.
به عنوان مثال: نحوه تهیه ساندویچ برای مدرسه را آموزش دهید و سپس شرایطی را فراهم کنید تا خود او بتواند به تنهایی این کار را انجام دهد.این امر موجب میشود که اعتماد به نفس او بالا رفته و از اینکه خودش کارهای خودش را انجام میدهد احساس خرسندی و رضایت کند.
6. زندگی هدفمند را برای او معنا کنید
داشتن هدف یکی از آن موضوعات مهمی است که در سنین بزرگسالی و یا در سنین کودکی میتواند به شدت بر روی اعتماد به نفس شخص اثرگذار باشد. اینکه فردی بیهوده و پوچ اوقات خود را بگذراند و زندگی درستی نداشته باشد.قطعاً برای او تا حد زیادی آزار دهنده خواهد بود و به مرور زمان باعث ایجاد احساس پوچی و کمبود اعتماد به نفس در وجود خود خواهد شد.
یکی از بهترین کارهایی که میتوانید برای بالا بردن اعتماد به نفس فرزندتان انجام دهید، این است که برای او اهداف بلند مدت و کوتاه مدت را تعیین کنید. به او کمک کنید که زندگی هدفمندی را از همان ابتدا تجربه کند به عنوان مثال اگر او در یک رشته ورزشی فعالیت میکند،میتواند هدف اول او موفقیت در تیم خودش و هدف بعدی موفقیت در بین تیم های دیگر باشد.این اهداف موجب میشود که بعد از رسیدن به هر موفقیتی فرزند شما احساس اعتماد به نفس بسیار خوبی داشته باشد و همینطور چون مرتب در حال تلاش برای دستیابی به اهداف خود است اعتماد به نفس او تا حد قابل توجهی افزایش پیدا خواهد کرد.
7. برای خودتان ارزش قائل باشید
نتایج تحقیقات نشان دهنده آن است که والدینی که خود اعتماد به نفس پایینی دارند نمیتوانند کودکانی را با اعتماد به نفس بالا تربیت کنند و یا حداقل در این زمینه به موفقیتهای کمتری دست پیدا خواهند کرد.این که شما خود اعتماد به نفس بالایی داشته باشید و برای خود ارزش قائل باشید.در مرحله اول برای تربیت یک کودک با اعتماد به نفس دارای اهمیت بسیار بالایی است.
فراموش نکنید زمانی که شما نسبت به خودتان بیتفاوت هستید و یا توانایی های خود را باور ندارید و یا زمانی که به موفقیتی میرسید آنطور که شایسته است آن را برای خود مورد توجه قرار نمی دهید و جشن میگیرید.بدون شک کودک شما نیز همین رفتارهای شما را تقلید خواهد کرد و نهایتاً به مشکلی که شما با آن دست و پنجه نرم میکنید دچار خواهد شد.
بهترین روش این است که در ابتدا برای خود ارزش قائل باشید.این موضوع میتواند در موقعیت های مختلف صدق کند.به عنوان مثال میتوانید برای خود زمانی را به ورزش و مطالعه اختصاص دهید و یا زمانی را به تفریحات مورد علاقه بپردازید یا اینکه وقتی موفقیتی را کسب میکنید آن را در کنار دیگر اعضای خانواده جشن بگیرید.به این شکل کودک شما نیز میآموزد که همانند شما نسبت به زندگی خود مسئولیت پذیر باشد و همینطور برای خود و شخصیت خود ارزش قائل باشد.این امر موجب بالا رفتن اعتماد به نفس او خواهد شد.
8. اگر مشکلات حاد روحی دارید برای رفع آن اقدام کنید
کودک نسبت به رفتار هایی که از والدین خود میبیند، بسیار حساس است و چون دوست دارد همیشه عامل شادی والدین باشد.زمانی که این بازخورد را از پدر و مادر خود دریافت نمیکند.همین امر موجب کمبود اعتماد به نفس در او خواهد شد.غافل از اینکه شاید پدر یا مادر دچار مشکلات روحی حادی باشند که نتوانند آنطور که باید نسبت به کودک خود توجه داشته باشند.
بنابراین اگر از مشکلات حاد روحی مثل افسردگی و یا هر چیز دیگری رنج میبرید بهتر است به سرعت برای رفع آن اقدام کنید تا از اثرات سوء و نابجایی که میتواند بر روی کودک شما باقی بگذارد جلوگیری کنید فراموش نکنید شما اولین شخص زندگی فرزندتان هستید.بنابراین به هیچ عنوان نمیتوانید اهمیت خود را در زندگی او انکار کنید و نادیده بگیرید.
تقویت اعتماد به نفس در کودکان و پیشرفت تحصیلی
کودک شما نیاز دارد که اعتماد به نفس بالایی داشته باشد. زیرا قرار است در جمع بزرگی مانند افراد مدرسه حضور پیدا کند. بنابراین باید بتواند در این جمع از حقوق خود دفاع کند، حرف و گفته خود را به سادگی بیان کند و احساسات خود را به درستی نشان دهد، همچنین بتواند روابط خوبی با دیگر همسالان و حتی اولیای مدرسه برقرار کند. به همین علت است که اهمیت اعتماد به نفس کودکان در سالهای مدرسه چندین برابر می شود.
کودکانی که اعتماد به نفس بالایی ندارند، اغلب همانهایی هستند که از لحاظ تحصیلی دچار افت شدید خواهند شد. به این علت که شاید نتواند به خوبی مشکلات خود را در حوزه مسائل درسی با معلمان و افراد حاضر در مدرسه در میان بگذارند و برای آنها راه حل مناسب پیدا کنند. برای این که بتوانید از با اعتماد به نفس بودن کودک خود مطلع شوید، توصیه میکنم از مقاله علائم کمبود اعتماد به نفس ما دیدن فرمایید تا از اعتماد به نفس کودک خودتان بهتر آگاه شوید.
در نتیجه این مشکلات باعث میشود که بعد از مدتی کودک شما از محیط مدرسه دلسرد شده و از درس و مشق خود فاصله بگیرد و نسبت به آنها دچار احساس ناخوشایندی شود. اعتماد به نفس هم همان طور که گفتیم امری زیرساختی است که باید توسط والدین در وجود کودک ایجاد شود.
روش های تقویت اعتماد به نفس در کودکان در دوران تحصیل
یکی از راه های بالا بردن اعتماد به نفس در کودکان در مدرسه ، این است که در ابتدا به وضع ظاهری او توجه داشته باشید. کودکان مرتب و تمیز در مدرسه بیشتر مورد توجه قرار می گیرند و همین امر باعث می شود که اعتماد به نفس آنها افزایش پیدا کند.
مورد بعدی اینکه با معلمان و افراد حاضر در مدرسه تعامل داشته باشید. این موضوع باعث می شود که دیگران متوجه شوند شما برای کودک خود ارزش قائل هستید و در نتیجه این احساس ارزشمندی را به او منتقل میکنید و نهایتاً اعتماد به نفس او افزایش پیدا خواهد کرد.
به امور درسی او رسیدگی کنید. رسیدگی کردن به امور درسی موجب میشود فرزند شما ایرادات خود را بشناسد و به کمک شما آنها را رفع کند. به همین علت هرگز در مقابل دیگران به دلیل کوتاهی در امور درسی خود مورد سرزنش قرار نخواهد گرفت و همین امر موجب بالا رفتن اعتماد به نفس او خواهد شد.
قصه برای افزایش اعتماد به نفس کودکان
این روزها در حوزه روانشناسی اعتماد به نفس ، داستانهای کودکان یکی از بهترین روش ها برای بالا بردن اعتماد به نفس کودکان محسوب میشوند .به این علت زمانی که شما داستانی را برای فرزند خود تعریف می کنید فرزند شما خود را به جای شخصیت های داستان تصور میکند که اگر شخصیت داستان کارهای خوبی را انجام دهد او نسبت به این موضوع احساس خوبی خواهد داشت و همین امر موجب میشود که برای انجام کارهای خوب و قوی تشویق شود و اعتماد به نفس او افزایش پیدا کند.
خوشبختانه این روزها کتاب اعتماد به نفس برای کودکان بسیار نوشته شده که شما می توانید از آنها برای جنبه های مختلف فرزند خود استفاده کنید و تاثیرات بسیار خوبی از آنها دریافت نمایید. در این بخش قصد داریم تعدادی از این کتابها را به شما معرفی کنیم تا بتوانید از آنها برای تقویت اعتماد به نفس کودکان خود استفاده کنید. اما پیشنهاد می کنم با مطالعه مقاله کتاب های افزایش اعتماد به نفس ، با این کتاب ها بیشتر آشنا شوید.
1. کتاب آرتی باهوشه اثر فیت مک نولتی
کتاب داستان یک ماهی کوچک است که با شجاعت خود میتواند دریا را از چنگ خرچنگ ترسناک نجات دهد و در این راه با خطرات زیادی مواجه میشود اما نهایتا میتواند خود را نجات دهد این داستان برای گروه سنی الف و ب مناسب است.گروه سنی الف یعنی: سالهای قبل از دبستان و گروه سنی ب یعنی: سالهای آغاز دبستان (کلاسهای اول، دوم و سوم).
2. کتاب احساس های تو اثر برایان مورنس
احساسات او که یک مجموعه ۱۲ جلدی است به زبان ساده برای کودکان نوشته شده است و مناسب سنین ۶ تا ۱۰ سال میباشد.در هر یک از این کتابها به بیان یکی از احساساتی که در وجود کودکان ایجاد میشود پرداخته است .با جملات ساده آن را توضیح داده و به همین دلیل اثر گذاری آن برای کودکان بسیار بالا است.
3. کتاب اولین تجربه های تو اثر نیکولا اسمی
این کتاب یک مجموعه ۱۰ جلدی قصه برای کودکان تا ۶ سال تهیه شده است. در هر یک از جلدهای این کتاب که یکی از تجربه هایی که کودک برای اولین بار با آنها مواجه خواهد شد،پرداخته شده است. اتفاقاتی را که ممکن است کودک تجربه کرده باشد و یا در آینده به طور قطع تجربه خواهد کرد به زبان ساده بیان شده است. تجربه اولین حضور در دندانپزشکی اولین حضور در هواپیما و یا اولین حضور او در استخر. کودک در این داستان ها به جای شخصیت اصلی قرار داده شده و تجربیات تازه ای را کشف خواهد کرد.
کلاس اعتماد به نفس کودکان
در این مقاله سعی شد بهترین و مهم ترین روش های افزایش اعتماد به نفس در کودکان به شما معرفی شود و کاری کنیم که بتوانید به راحتی این ویژگی را درون فرزند و کودک خود تقویت کنید. اما اگر باز هم نتوانستید این کار را انجام دهید و یا خواستید که اعتماد به نفس کودک شما توسط یک مشاور و مدرس حرفه ای تقویت شود، می توانید در کلاس های اعتماد به نفس کودکان شرکت کنید.
موفق باشید…
نسرین لقائی
با سلام و احترام ممنون از مقاله ی خوب شما
محمدرضا شهری | پشتیبانی گام برتر
سلام، خوشحالیم که این مقاله برای شما مفید واقع شده است.
سهیلا کریمی
بزرگترین ترس ما نباید از شکست خوردن بلکه باید از کسب موفقیت در چیزهای باشد که در زندگی اهمیت چندانی ندارند.
? فرانسیس چان
ممنون از همراهی شما خانم کریمی عزیز
کیانمهر
سلام بسیارعالی کاش درکودکی ماهم این موارد رعایت میشد مقایسه کردن واقعا کودک راتخریب میکند
سلام
ممنون از توجه شما
منیر سادات حسینی
مطالب بسیار عالی بود.فقط ای کاش زودتر یاد میگرفتیم. ممنون خانم تیموری عزیز
هیچ وقت برای آگاهی دیر نیست خانم حسینی عزیز
ممنون از شما
رقیه کریمی
سلام کاش همه والدین راههای افزایش اعتماد به کودکان را میدانستند
سلام
بله باهاتون موافقم
ممنون از توجه شما
صفری
سلام
ممنون از مقاله خوبتون گاهی برخی پدر و مادرها و اطرافیان بدون اینکه خودشون متوجه باشن با حمایتهای بیجا باعث میشن بچه ای با اعتماد به نفس پایین رشد کنه و تحویل جامعه داده بشه که برای حضور در جامعه و ابراز وجود کردن دچار مشکلات فراوانی میشن و تو لاک تنهایی شون میمونن و به این سبک زندگی عادت میکنن و تغییر دادنشون به مراتب سختتر انجام میشه. اینجاست که به اهمیت تقویت اعتماد به نفس در کودکان پی میبریم.
سلام
دقیقاً همینطوره
به امید روزی پدر و مادرانی آگاه در نتیجه فرزندان شادتری داشته باشیم
ممنون از شما خانم صفری عزیز
حمیده فعال
سلام مقاله بسیار جالبی درباره افزایش اعتماد به نفس در کودکان بود که می توان برای توصیه به خانواده ها به کار برد