جستجو
Close this search box.

فن بیان کودکان + بازی های جذاب تقویت آن

فن بیان کودکان و یا همان توانایی خوب صحبت کردن که متأثر از هوش کلامی است ، یکی از مهارت هایی می باشد که کودکان برای رسیدن به موفقیت و داشتن آینده خوب، باید به آن تسلط داشته باشند. آن ها زمانی که بتوانند خوب صحبت کنند، بدون شک می‌توانند در زمینه های مختلف اعم از شغلی، تحصیلی، زندگی شخصی و یا هر بعد دیگری به خوبی پیش بروند. اگر دقت کرده باشید در اطراف شما افرادی وجود دارند که مصرّانه به دنبال این هستند که بتوانند این مهارت ها را به خوبی آموزش ببینند و با قدرت کامل به سمت جلو حرکت کنند. بنابراین فکر می‌کنم اکنون به خوبی متوجه ضرورت یادگیری مهارت فن بیان کودکان شده اید. پس برای این که بتوانید این مهارت را در وجود کودکان خود تقویت کنید، حتماً تا انتها همراه ما باشید.

در ادامه با این موارد به خوبی آشنا خواهید شد. همچنین پیشنهاد می‌کنم برای تقویت مهارت فن بیان خود و کودکانتان، حتماً مقاله فن بیان را هم مطالعه کنید تا با تمرینات بسیار خوب این مقاله فن بیان بهتری را تجربه کنید .

منظور از فن بیان، توانایی خوب صحبت کردن کودکان است

فن بیان کودک و نوجوان

کودکان و نوجوانان امروز در اصل همان افرادی هستند که قرار است فردای جامعه به دست آنها رقم بخورد و در مدت زمان نه چندان دور به عنوان یک فرد فعال در جامعه حضور پیدا کنند. به همین علت است که والدین امروزه مرتب در پیگیری این موضوع هستند که با روش های مختلف بتوانند کاری کنند کودک آن ها خوب صحبت کند و فن بیان خوبی داشته باشد.

اهمیت فن بیان در کودکان همین بس که هر چقدر آموزش از سن و سال پایین تر و کمتری شروع شود، به مراتب در سنین بزرگسالی نتایج بهتر و قوی‌تری را با خود همراه خواهد داشت. به همین دلیل است که توصیه می‌کنیم از همان سنین کودکی پیگیر این مسئله باشید که مهارت های مختلف موفقیت را به کودکان خود بیاموزید و آنها را در وجودشان تقویت کنید. یادگیری و تمرین تکنیک های فن بیان برای آن ها بدون شک یکی از اصلی ترین این مهارت هاست که قرار است در این مقاله به طور کامل و مفصل به آن بپردازیم و راههای تقویت فن بیان در کودکان را برایتان بیان کنیم.

راستی از آنجا که خواستگاه کلام شیوا و فن بیان عالی هوش کلامی می باشد ، به شما پیشنهاد می کنم حتماً بسته جامع افزایش هوش کلامی کودکان به همراه 9 هوش دیگر را تهیه کنید . این مجموعه آموزشی بدون شک می تواند همراه با بازی روزهای خوبی را برای تقویت فن بیان کودک شما به وجود بیاورد .

استعدادیابی و افزایش هوش کودکان
استعدادیابی و افزایش هوش کودکان

فن بیان کودکان و 4 اصل آن

فن بیان برای کودکان را می‌توان به 4 دسته کلی تقسیم کرد. هر کدام از این 4 دسته نیاز به تمرین مستمر و حضور یک استاد ماهر دارد تا کودک شما بتواند تمامی نکات لازم را به خوبی آموزش ببیند و فرا بگیرد. فراموش نکنید همه این 4 مهارت باید در کنار هم قرار بگیرند و به اصطلاح مکمل یکدیگر باشند تا نتیجه اصلی حاصل شود.

به یاد داشته باشید برای رسیدن به یک هدف بزرگ باید آن را به گام ها و اهداف کوچکتری تبدیل کنید. هر یک از این ۴ بخش که در ادامه به آنها اشاره خواهد شد یک گام موثر در جهت رسیدن به هدف بزرگتر که همان تقویت فن بیان است خواهند بود.

فن بیان کودکان ، گام برتر آن ها برای ورود به اجتماع است
فن بیان کودکان ، گام برتر آن ها برای ورود به اجتماع است

1. غلبه بر خجالت و کمرویی

یکی از دلایلی که کودکان شما قادر نیستند سخن گفتن را شروع کنند حتی زمانی که صحبت مفیدی برای ارائه در جمع دارند، این است که آنها کمرو و خجالتی هستند. این کمرو بودن منجر می‌شود که کودک نتواند در جمع خوب صحبت کند. به همین دلیل اگر خواستار این هستید که کودک شما بتواند به راحتی صحبت کند و مطالبی را که در ذهن دارد برای دیگران بازگو کند، باید به این نکته توجه کنید که در ابتدا برای مسئله خجالت و کمرویی او راه کاری را پیدا کنید و به او یاد دهید که بر این کمرویی خود غلبه کند.

در ادامه به چند راهکار ساده و عملی برای اینکه بتوانید کمرویی و خجالت را در کودک خود را از بین ببرید و یا کاهش دهید به شما آموزش می‌دهیم. همچنین پیشنهاد می‌کنم برای رفع این مشکل، مقاله هوش کلامی کودکان را هم مطالعه کنید.

خجولی باعث میشود کودک ما حتی وقت هایی که حرفی برای گفتن دارد، سکوت کند

الف) کودک باید بتواند اظهار نظر کند

یکی از مواردی که به شدت افزایش اعتماد به نفس کودک شما کمک خواهد کرد تا ویژگی خجالتی بودن را از خود دور کند، این است که به او فرصت دهید در موقعیت های مختلف اظهار نظر کند و عقاید خود را بیان کند. بسیاری از والدین بر این باور هستند که چون کودکان آنها در سنین پایین می‌باشند، نمی‌توانند اظهار عقیده کنند و یا در مورد موضوعی نظرات خود را با والدینشان در میان بگذارند.

به همین علت کودک ترس این را دارد که اگر در خارج از محیط خانواده نیز صحبت کند از سوی پدر و مادر خود مورد سرزنش قرار بگیرد و در واقع ترجیح می‌دهد تا سکوت کند و حرفی نزند. سکوت هم که علامت رضایت است. اگر کودک نتواند نه بگوید، ممکن است در دام دوستان بد بی‌افتد و آینده خودش را با خاک یکسان کند. پس بهتر است با نکاتی که در مقاله چگونه جرات نه گفتن داشته باشیم؟ این مشکل را حل کنید و کودک خود را از خطرات پیشنهادات دوستان بد دور کنید. اگر این مهارت در کودک شما رشد پیدا کند، او راحت می‌تواند به پیشنهاداتی که برای او ضرر دارد نه بگوید.

فن بیان کودک با رفع خجولی

ب) او را وارد اجتماع کنید

کودکانی که فعالیت اجتماعی بیشتری دارند معمولاً نسبت به سایر همسالان خود فن بیان بهتری نیز خواهند داشت. علت این امر آن است که چون کودک مدام با دیگران تعامل دارد و در حال صحبت کردن با افرادی غیر از پدر و مادر خود می‌باشد، به مرور زمان توانایی صحبت کردن در وجود او تقویت خواهد شد. برای این کار می‌توانید او را در کلاس های مختلف ورزشی هنری ثبت نام کنید و اجازه دهید تجربه بودن در میان جمع را کسب کند.

البته دقت کنید کودکتان را در محیطی قرار دهید که رفتارها کاملاً دوستانه باشد و علاوه بر خودش، مربیان او نیز اعتماد به نفس را در وجود او افزایش دهند. پیشنهاد می کنم با مطالعه مقاله افزایش اعتماد به نفس کودکان با این مورد بیشتر آشنا شوید.

تعامل بالا با دیگران فن بیان کودکان را بهبود می بخشد

ج) مهارت های ارتباطی را آموزش دهید

برای پرورش یک کودک موفق می‌توانید مهارت های ارتباطی را به او آموزش دهید. خوشبختانه امروزه شرایطی فراهم شده و کتاب‌های بسیاری در این زمینه نوشته شده است که کودک شما مهارت های برقراری ارتباط را به خوبی آموزش می‌دهد. در این کتاب‌ها سعی شده که موقعیت های مختلف به صورت یک داستان تعریف شوند و متناسب با هر موقعیت واکنش ها و مهارت های لازم به کودکان آموزش داده شود.

شما می‌توانید از این کتاب‌ها استفاده کنید، از آنها الهام بگیرید و سپس همان را به صورت بازی با کودک خود اجرا کنید و اجازه دهید او این تجربه را به دست بیاورد که در چنین موقعیتی باید چه رفتاری از خود بروز دهد. مطالعه این کتاب ها به تقویت مهارت های ارتباطی کودک شما کمک بسیار زیادی خواهد کرد. از جمله مهم ترین مهارت های ارتباطی برای کودکان مهارت نه گفتن است. که متاسفانه بسیاری از فرزندان ما نمی توانند آن را انجام دهند. پس حتما برای آموزش این مهارت مقاله آموزش نه گفتن کودکان را مطالعه کنید. 

فن بیان کودکان کمک می‌کند تا ارتباط موثر آن ها به خوبی شکل بگیرد
فن بیان کودکان کمک می‌کند تا ارتباط موثر آن ها به خوبی شکل بگیرد

د) برای او مسئولیت های مختلفی تعیین کنید

می‌توانید به کودکان خود مسئولیت‌های مختلفی را واگذار کنید. منظور ما این نیست که مثلاً کل کار منزل را انجام دهد تا شما فکر کنید توانسته در اجرای مسئولیت خود موفق باشد! بلکه منظورمان مسئولیت های کوچک است مثل مرتب کردن اتاق و یا اینکه خودش مسئول آماده کردن ظرف غذای مدرسه اش باشد. مسئولیت های کوچک این چنینی احساس اعتماد به نفس را در کودک افزایش می‌دهد.

هنگامی که او در اجرای مسئولیت‌های خود موفق عمل می‌کند، او را مورد تشویق و تمجید قرار دهید و اجازه دهید این احساس را داشته باشد که در ازای کار خوبی که انجام داده، مورد ستایش قرار گرفته است؛ در نتیجه ترغیب شود تا این گونه فعالیت‌ها را بیشتر انجام دهد.

انجام این کارها شاید در ابتدا بسیار کوچک و ساده به نظر برسد، اما مطمئن باشید که با صبوری و حوصله به خرج دادن شما به عنوان یک پدر یا مادر، بعد از مدتی نتیجه بسیار خوبی از انجام این گونه فعالیت ها دریافت خواهید کرد و کودکی خواهید داشت که نسبت به همسالان خود اعتماد به نفس بالاتری دارد و احساس شادی بیشتری می‌کند. این که در زمینه‌های مختلف به کودک خود کمک کنید، موجب این می‌شود که او احساس کند و پدر و مادر او بهترین افراد روی زمین هستند و ارتباطش با شما روز به روز بهتر و بهتر شود.

دادن مسئولیت به کودکان با عث افزایش اعتماد به نفس آن ها و کمک به فن بیان کودکان می‌شود

2. دایره واژگان محدود

اگر دقت کرده باشید یکی از مشکلاتی که اغلب کودکان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، این است که زمانی که در مدرسه از آنها خواسته می‌شود تا جملاتی را بسازند، اغلب یا نمی‌توانند این کار را انجام دهند و یا اگر هم انجام بدهند جملات بی مفهوم و بی معنی را ارائه می‌کنند.

شاید تا به حال به این نکته توجه نشده باشد اما علت این موضوع این است که کودک شما دایره واژگان محدودی دارد. به همین دلیل است که نمی‌تواند در جمله سازی موفق عمل کند. دایره واژگان او را افزایش دهید و لغت های بیشتری را به او بیاموزید. برای این کار پیشنهاد می‌کنم حتماً مقاله گسترش دایره لغات در فن بیان را هم مطالعه کنید، اما در ادامه چندین روش برای این موضوع به شما آموزش خواهیم داد.

جمله سازی در تقویت فن بیان

الف) توجه او را به کلمات جلب کنید

یکی از دلایل اساسی که افراد بزرگسال و کودکان با مشکل کمبود کلمات مواجه هستند این می باشد که آنها روزانه کلمات بسیار زیادی را می‌شنوند و یا حتی مطالعه می‌کنند، اما نسبت به آن‌ها بی‌توجه هستند. به همین دلیل است که در هنگام صحبت کردن با کمبود واژگان مواجه می‌شوند. نکته ای که شما باید مد نظر داشته باشید این است که کودک خود را ترغیب کنید که نسبت به کلمات جدیدی که می‌شنود حساسیت داشته باشد و سعی کنند آنها را با معنی و مفهوم کامل درک کند.

اگر کلمه جدیدی بیان شد که کودک شما معنی آن را نمی‌دانست و نسبت به آن نیز توجهی نشان داد، شما می‌توانید از او بپرسید آیا معنی این کلمه را می‌دانی؟ بدون شک او پاسخ منفی می‌دهد و در ادامه شما هستید که باید او را ترغیب کنید تا در پی کشف معنی آن کلمه تلاش کند.

عدم دقت به معنای واژگان جدید در کودکان

ب) لغت نامه مصور برای او تهیه کنید

استفاده از کتاب‌های لغت ویژه کودکان یکی از بهترین روش هایی است که توسط آن می‌توانید کودک را با واژگان بسیار جدیدی آشنا کنید. این کتاب‌ها به صورت مصور با استفاده از نقاشی های جذاب و دوست داشتنی کلمات جدید را به کودک شما آموزش می‌دهند. بنا بر این انتخاب بسیار خوبی است که نمونه‌هایی از این لغت نامه‌ها را برای فرزندان خود تهیه کنید و با آموزش صحیح نحوه استفاده از آن، کودک خود را یاری کنید تا بتواند کلمات بیشتر و جدیدتری را آموزش ببیند و در ذهن داشته باشد.

استفاده از کتاب های لغت تصویری می‌تواند فن بیان کودکان را بسیار افزایش دهد

3. عدم استفاده صحیح از لغات

یکی از مشکلاتی که موجب می‌شود کودکان در مبحث فن بیان دچار ضعف باشند، این است که بسیاری از آنها دایره واژگان خوبی نسبت به سن و سال خود دارند اما مشکل اینجاست که بلد نیستند چگونه این واژگان را در کنار هم بچینند تا بتوانند منظور خود را به بهترین شکل ممکن ارائه دهند. بنابر این یکی دیگر از اصولی که کودک شما در حین آموزش فن بیان به آن تسلط پیدا خواهد کرد، این است که بتواند واژگان را به خوبی کنار هم قرار دهد و جملات معنی داری را در صحبت های خود ذکر کند. بنابراین اصل سوم  از اصول فن بیان برای کودکان ، استفاده صحیح از واژگان در جملات است.

الف) جمله سازی کارتی

تعدادی کارت تهیه کنید و روی هر کدام از آنها یک واژه را بنویسید. سپس چند عدد از این کارت‌ها را با واژگان مختلف به کودک خود بدهید و از او بخواهید با آنچه که در دست دارد برای شما جمله‌ای بسازد. دقت کنید که جمله او باید دارای معنی و مفهوم باشد و جایگاه دستوری کلمات فارسی نیز به درستی در آن رعایت شده باشد.أ

البته بدون شک در دفعات اول نمی‌توانید از او توقع داشته باشید که کاملاً خوب و بدون نقص عمل کند، ولی بعد از مدت زمانی بدون شک او پیشرفت بسیار زیادی خواهد داشت و می‌تواند این کار را بسیار بهتر و قوی تر از گذشته انجام دهد.

استفاده از واژگان به صورت صحیح

ب) کشف کلمه گمشده

یک جمله بنویسید و در آنجا یک کلمه را خالی بگذارید، سپس از کودک خود بخواهید که آن کلمه حذف شده را حدس بزند و آنقدر این کار را تکرار کند تا نهایتاً جمله های با معنی و مفهوم و درست ساخته شود. این کار برای کودک شما بسیار جذاب خواهد بود و علاوه بر این که به پرورش مهارت جمله سازی کمک خواهد کرد، قدرت خلاقیت او را نیز بالا خواهد برد. زیرا توانسته با جای‌گذاری کلماتی که در ذهن دارد یک جمله با معنی ایجاد کند.

توجه داشته باشید که نیاز نیست کلمه خاصی را مد نظر قرار دهید؛ در اصل هدف ما تقویت مهارت جمله سازی کودک است. به همین دلیل هر کلمه‌ای که در جای خالی قرار بگیرد و معنای جمله را کامل کند، می‌تواند همان کلمه مورد نظر باشد.

ج) داستان سازی

یکی از بهترین بازی هایی که می‌تواند موجب تقویت مهارت فن بیان کودک شما شود، روش داستان سازی است. داستان سازی یعنی اینکه کودک شما از قدرت تخیل خود کمک بگیرد و هر داستانی را که دوست دارد با هر مفهومی بسازد. هدف ما از انجام این کار این است که کودک بتواند جملاتی را به طور مرتب و پشت سر هم بیان کند. حتی می‌تواند خود را به جای یکی از شخصیت های داستان قرار دهد و از زبان او صحبت کند و شما نیز به عنوان هم بازی او طرف دیگر ماجرا باشید. داستان سازی یکی از بهترین و کاربردی ترین روش ها در تمارین فن بیان محسوب می‌شود. پیشنهاد می‌کنم با مطالعه مقاله تکنیک های داستان گویی با این مهارت و اهمیت آن بیشتر آشنا شوید.

داستان سازی موجب تقویت فن بیان کودکان می شود

4. استفاده از زبان بدن

در مبحث فن بیان یکی از موثرترین عوامل، استفاده صحیح از زبان بدن است؛ به این دلیل که حرکات شما می‌توانند گویاتر از کلمات تان عمل کنند. بنابراین شما باید بدانید که تسلط به این مطلب می‌تواند تا حد بسیار زیادی موجب بهبود توانایی فن بیان کودک شما باشد. این که کودک بداند به عنوان مثال در هنگام صحبت کردن مدام تکان نخورد و یا اینکه به مخاطب خود نگاه کند و مسائل این چنینی، همگی مواردی هستند که باعث می‌شوند بسیار قوی تر و مسلط تر به نظر برسد.

به همین دلیل است که در مبحث فن بیان چه برای سنین پایین و چه برای بزرگسالان آموزش زبان بدن یکی از اصل های مهم می‌باشد و توجه بسیار زیادی به آن معطوف شده است. پیشنهاد می‌کنم برای تقویت این مهارت در وجود خود، حتماً مقاله راه های تقویت زبان بدن را هم که در آن به تکنیک های ساده و کاربردی برای تقویت آن اشاره کرده ایم را هم مطالعه کنید. البته برای دریافت اطلاعات و کتاب های جامع تر و معتبر تر در حوزه زبان بدن به شما پیشنهاد میدهم که مقاله بهترین کتاب های زبان بدن را مطالعه کنید.

استفاده از زبان بدن نقش مهمی در تقویت فن بیان کودکان دارد
استفاده از زبان بدن نقش مهمی در تقویت فن بیان کودکان دارد

الف) والدین الگوی فرزندان هستند

پدر و مادر اصلی ترین الگوی فرزندان خود هستند. آنها می‌توانند با رفتار خود بهترین آموزش ها را در اختیار کودکان خود قرار دهند و یا بالعکس می‌توانند به طور کامل موجب تخریب شخصیت او شوند. در مبحث زبان بدن نیز شما می‌توانید همان طور عمل کنید.

به عنوان مثال زمانی که از دست کودک خود عصبانی هستید، می‌توانید با حالت چهره خود این موضوع را به او بفهمانید و یا هنگامی که دارید با او صحبت می‌کنید، در چشمان او نگاه کنید و به او توجه نشان دهید. در مقابل او صاف بایستید و مدام تکان نخورید. تمامی این‌ها موجب می‌شود که او نیز سعی کند رفتار و حرکات شما را کپی برداری کند و آنها را در کارهای خود پیاده کند.

ب) از کتاب ها کمک بگیرید

برای این موضوع از کتاب ها کمک بگیرید و از آنها استفاده کنید. بدون شک کتاب هایی وجود دارند که می‌توانند به شما کمک کنند تا زبان بدن را به کودک خود به درستی بیاموزید. حتی ممکن است کتاب های مناسب سن این کودکان نیز در بازار وجود داشته باشند. بنابراین از آنها کمک بگیرید تا بتوانید در این حوزه به بهترین شکل عمل کنید. حتی می‌توانید تصاویر کتاب های زبان بدن را به کودکان خود نشان دهید و به آنها توضیح دهید که این تصویر به چه دلیل به این شکل طراحی شده و نشان دهنده چه نوع احساسی است. به این ترتیب کودک شما نیز از آن تصویر کپی برداری خواهد کرد و قطعاً سعی می‌کند حرکات او را اجرا کند.

زبان بدن کودکان

آموزش فن بیان در کودکان با 3 تکنیک مهم

علاوه بر تکنیک هایی که تا اینجای مقاله به شما گفتیم، می‌خواهیم 3 تکنیک فوق العاده دیگر را به شما پیشنهاد دهیم که بیشتر مربوط به والدین می‌شود نه کودکان! یعنی آن ها باید این 3 تکنیک مهم را رعایت کنند تا بتوانند فن بیان و سخنوری کودکان خود را تقویت کنند. این 3 تکنیک عبارتند از:

1. با او همراه باشید

با کودک خود مانند یک بزرگسال حرف بزنید اما همچنان به این نکته توجه کنید که او یک کودک است. این موضوع به این معنی نیست که از کلمات بیش از حد پیچیده و سخت و یا واژه‌هایی که او نمی‌تواند مفهوم آنها را متوجه شود استفاده کنید. در اصل منظور ما این است که برای او مانند یک بزرگسال ارزش و احترام قائل باشید.

به عنوان مثال زمانی که در حال صحبت با همسر و یا دوست خود هستید چگونه رفتار می‌کنید؟ قطعاً تمام توجه خود را به او معطوف می‌کنید و مرتب سعی می‌کنید با او ارتباط کلامی بیشتری برقرار کنید. هدف ما این است که درباره کودک خود نیز به همین روش عمل کنید تا احساس ارزشمندی کند و بتواند بدون استرس صحبت کند.

2. مرتب در پی اشتباهات او نباشید

برخی از والدین عادت دارند در هنگام صحبت کردن مدام کلمات کودک خود را اصلاح می‌کنند. اما نکته قابل توجه این است که با این روش نه تنها شما بهبود مهارت‌های ارتباطی او کمک نمی‌کنید، بلکه موجب می‌شوید که اعتماد به نفس او کاهش پیدا کند و مدام استرس این را داشته باشد که نکند کلمه ای را اشتباه بیان کند و یا آن را نادرست تلفظ نماید. پس حتماً از تکرار بیش از اندازه این کار جداً خودداری نمایید.

او را مجبور نکنید که حرف زدن درست یا بیان صحیح را پیش بگیرد، بلکه اجازه دهید خطاهایش را تکرار کند و شما در مقابل با جمله ای که همان کلمه در آن به کار رفته است به صورت غیرمستقیم تلفظ صحیح واژه را به او آموزش دهید.

اصلاح کردن مدام کلمات، فن بیان کودکان را تضعیف می کند
اصلاح کردن مدام کلمات، فن بیان کودکان را تضعیف می کند

3. برای او وقت صرف کنید

شاید بگویید که زمان کافی ندارید اما فراموش نکنید هیچ کس به اندازه شما بر کودکان تاثیر نخواهد گذاشت. اینکه شما برای او وقتی را اختصاص ندهید و یا زمانی را قرار ندهید که کودکتان بتواند با شما صحبت کند، موجب می‌شود که او احساس سرخوردگی داشته باشد. بنابراین سعی کنید به او زمان مناسب و کافی را بدهید تا با شما حرف بزند. حتی زمانی که در حال صحبت با او هستید، حداقل ۱۰ ثانیه به او زمان دهید تا پاسخ مناسب را به شما بدهد. این انتظار موجب می‌شود که او بتواند یک پاسخ درست انتخاب کند و سپس آن را به زبان بیاورد.

حالا که میخواهید روی فن بیان کودکتان وقت صرف کنید به شما پیشنهاد می کنم یک سری هم به مقاله فن بیان در خانواده بزنید تا همه اعضای خانواده از داشتن فن بیانی قوی لذت ببرند و بسیاری از مشکلات و سوء تفاهم ها مرتفع شود.

یکی دیگر از مهارت های بسیار مهم مخصوصا برای کودکان مهارت نه گفتن است. که فرزندان ما را از بسیاری از خطرات و سوء استفاده ها محافظت میکند. به خمین منظور توصیه میکنم مقاله نه گفتن را با دقت بخوانید.

بازی های فن بیان کودکان

مسلما تنها کاری که کودکان از انجامش خسته نمی شوند ، چه بسا مشتاق به تکرار آن می شوند بازی وسرگرمی است.کودکان تمایل دارند مدام مشغول بازی باشند و یکی از دلایلی هم که توصیه شده یادگیری کودکان در حین بازی باشد گویای همین تمایل است.کودکان دربازی بیشترین میزان یادگیری را دارند.از این رو بهترین روش  آموزش فن بیان در کودکان بازی است که شما می توانید با یک تیر چند نشان بزنید.هم با فرزند خود وقت می گذرانید ،هم کودک از انجام آن لذت می برد و مشتاق تکرار آن می شود وهم راحتتر این مهارت در او تقویت می شود.در ادامه به چند مورد از آنها اشاره می کنیم.

بهترین روش  آموزش فن بیان در کودکان بازی است که شما می توانید با یک تیر چند نشان بزنید

بازی کلمات بیشتر

این بازی به این صورت هست که شما یه کلمه را ه کودک خود می گویید واز اومیخواهید هر آن چیزی که به ذهنش میرسد در مورد آن کلمه به زبان بیاورد.هم می توانید با یک نفر بازی کنید هم میتوانید فضای رقابتی بوجود آورید وبا فرزندان خود این بازی را انجام دهید.هرکسی که تعداد جملات بیشتری برای آن کلمه به زبان بیاورد برندهبازی ست. به این صورت که مثلا درمورد کلمه (فرش) هر چی به ذهن شان میرسد بگویند.مثلا فرش کف اتاق است.فرش اتاقم زرد است.من فرش را با پدرم خریدم و … در این بازی کودک تلاش میکند تعریف های بیشتری بگوید و باعث افزایش فن بیان او شود.

بازی اگر جاش بودم

بدون شک یکی از کارهایی که کودک حتما مشتاق به انجام ان هست ،تماشای فیلم وانیمیشن است.شما در این بازی میتوانید برای کودک انیمیشنی بگذارید پخش شود و قسمتی از آن را انتخاب کنید و فیلم را نگه دارید و به کودکتان بگویید اگر جای آن شخصیت در کارتون بود چه صحبت هایی می کرد.هرچقدر فرزند شما بتواند بجای شخصیت مورد نظر دیالوگ های متفاوتی بگوید با اینکار هوش کلامی او بالاتر میرود.

بازی کدومه ؟

این بازی که برای هر سنی قابل استفاده ست به این صورته که شما چشمان کودک را می بندید وشروع می کنید به زدن روی اجسام مختلف.هرچقدر اجسام بیشتری باشد کودک باید بیشتر بین دایره واژگانش به دنبال اسم منبعی که صدا از آن خارج شده است بگردد.به این صورت با افزایش قدرت شنوایی آن باعث افزایش هوش کلامی آن می شوید که درنهایت روی فن بیان کودک اثر بسزایی دارد.

کتاب فن بیان کودکان

در زمینه تقویت فن بیان برای بزرگسالان و کودکان کتاب های بسیار زیادی وجود دارد که می‌توان از آنها استفاده کرد؛ برای بزرگسالان میتوانید مقاله کتاب فن بیان را مطالعه بفرمایید. و امابرای فن بیان کودکان  برخی از کتاب ها، مناسب برای اولیا هستند و برخی دیگر مناسب برای معلمین، چون هر دو گروه با کودکان به شدت ارتباط دارند. در مقاله کتاب های فن بیان کودکان ، بهترین کتاب های مرتبط با این حوزه را برای شما بیان کرده ایم اما برخی از این کتاب‌ها را در ادامه هم به شما معرفی خواهیم کرد.

1. راهنمای تقویت فن بیان کودکان

این کتاب یکی از همان دسته کتاب‌هایی است که هم مناسب استفاده اولیا و هم برای استفاده معلمان مناسب می‌باشد. در این کتاب راه حل‌های کاملاً کاربردی جهت تقویت فن بیان کودک ارائه می‌شود که می‌تواند به کم شدن نگرانی والدین از کم حرفی و گوشه‌گیری فرزندانشان کمک کند و همچنین می‌تواند راه گشای مناسبی باشد برای معلمانی که از بعضی شاگرد های خود گله دارند؛به این دلیل که در فعالیت های کلاسی مشارکت نمی‌کنند. هر دو گروه می‌توانند از این کتاب استفاده کنند و با راه حل های کاربردی آن به بهتر شدن مهارت های کلامی کودک کمک کنند.

کتاب راهنمای تقویت فن بیان کودکان

2. کتاب اعتماد به نفس و فن بیان کودکان

یکی از کتاب‌های بسیار بومی و ایرانی برای والدین که در آن مهارت های لازم و ضروری برای تربیت کودکان، با اعتماد به نفس بالا و بیانی عالی در اختیار شما قرار داده شده است. با استفاده از این کتاب می‌توان کودکان موفقی را تربیت کنید که بتوانند به خوبی در جامعه حضور پیدا کنند و ایده های خودشان را مطرح کنند…

کتاب فن بیان کودکان

بهترین و ساده ترین کتاب فن بیان کودکان 

بدون شک فن بیان یکی از موضوعات به شدت حائز اهمیت برای کودکان کشورمان است و بسیاری از پدران و مادران دغدغه بیان و شیرین زبانی کودکان خود را دارند. قطعا فن بیان در حدی اهمیت دارد که شما را همچون والدین دیگر بر این داشته که به دنبال افزایش اطلاعات خود و یادگیری آن باشید تا بتوانید مطالب را روی فرزندان، دانش آموزان و کودکانی که با آنها سر و کار دارید اجرا کنید و نتایج خوبی از آن بگیرید.

این نوید را به شما می دهم که در این کتاب قرار است در رابطه با موضوعی که می خواهیم برایتان ارائه بدهیم، بهترین مطالب ممکن بیان شود که با وجود تخصصی بودن و علمی بودن، فوق العاده ساده سازی شده تا بتوانید فارغ از اینکه در چه سطح سواد، مدرک و جایگاهی هستید، کاملا متوجه موضوع بشوید و برای کودکان دلبندتان پیاده سازی کنید.

در واقع کتاب فن بیان کودکان شامل هر آنچه که شما برای تقویت فن بیان فرزندان و کودکان خود به آن نیاز دارید می شود. فقط نکته مهم و حائز اهمیت این می باشد که سعی شده مطالب این کتاب در عین سادگی، تخصصی ترین مطالب ممکن این حوزه را برای شما بیان کند.

بنر کتاب فن بیان کودکان

کلاس فن بیان کودکان در تهران

همه فعالیت های ذکر شده و تمرین های ارائه شده می‌تواند برای تقویت فن بیان کودکان شما موثر باشد؛ اما بدون شک این اثر بخشی زمانی به نقطه اوج خود خواهد رسید که شما بتوانید از اساتید مجرب این مهارت‌ها را به کودک خود آموزش دهید. کلاس های فن بیان کودکان به همین دلیل طراحی شده است. موسسه آموزشی گام برتر با برگزاری کلاس های فن بیان کودکان می‌تواند در بهبود فن بیان کودک شما موثر باشد.

شما می‌توانید با شرکت دادن فرزندان خود در این کارگاه ها از آنها کمک بگیرید تا کودک شما به یک سخنران کوچک و حرفه ای تبدیل شود. موسسه گام برتر سال هاست به صورت تخصصی روی موضوع فن بیان در حال فعالیت است و اکنون، کلاس آنلاین فن بیان کودکان برای افزایش مهارت فرزند شما تدارک دیده که با استفاده از آن، می‌توانید به بهترین شکل ممکن فن بیان و مهارت های کلامی کودک خود را تقویت کنید. برای مشاهده توضیحات این دوره و تهیه آن، به صفحه دوره فن بیان کودکان مراجعه کنید و همچنین می توانید از مشاوران آنلاین رایگان موسسه از طریق پیام رسان واتس اپ راهنمایی بگیرید.

پاسخ به سوالات
نویسنده: معصومه تیموری

نویسنده: معصومه تیموری

19 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

  • باتقدیم احترام و سپاس از حضرتعالی
    پدرام باشید قربان

    • دوره فن بیان کودکان برای کودکان هست و باید ببینند یا بزرگسالان ببیند و کار کنند با بچه ها؟

      • دوره فن بیان کودکان را باید والدین ببینند و تمرین ها و تکنیک های آن را با کودکان انجام دهند

  • با عرض سلام و ممنون از مقاله خوبتون
    دختر من ۷سالشه و کلاس اوله.
    موقع حرف زدن معمولی صداش رو جیغ میکنه و بلند صحبت میکنه.همین موضوع باعث شده علارغم اینکه درکش از موضوعات مختلف عمیق و زیاده گاهی بزرگترها وسط حرف زدنش بهش بگن آروم تر و اون دیگه حرفش رو فراموش کنه یا هیجانش رو از دست بده و بقیه حرفش رو تو دو کلمه خلاصه کنه و نتونه اظهار نظر کنه.اگه ممکنه راهنماییم کنید که چطوری میتونم این مشکل رو حل کنم.آیا کلاس های فن بیان میتونه کمک کنه؟ممنونم

  • سلام به شما

    واقعا راههای تقویت فن بیان در کودکان که معرفی کردید عالی بودن و خیلی خوب میشه با استفاده از اونها فن بیان نوجوانان و کودکان رو تقویت کرد

    برای تقویت فن بیان بزرگسالان هم مقاله ای دارید که بتونم برای خودمم استفاده کنم؟

  • تشکر از مقاله عالی تون…سرکار خانم معصومه تیموری مقاله یا کتاب جامعی در مورد نوجوان معرفی میفرمایید…..با تشکر

    • مجتبی مصطفایی|مربی استعدادیابی و مهارت‌های موفقیت گفت:

      مچکر از شما

      عزیز جان منظور شما کتاب یا مقاله در مورد فن بیانه؟

      اگر بله مقاله فن بیان همین سایت بسیار جامع نوشته شده و در صورت انجام هشت تمرین ذکر شده در آنجا حتماً اتفاقات خوبی خواهد افتاد به امید خدا.

      اونها رو انجام بدید باز اگه سوالی داشتید می تونید با شماره 09038942379 در شبکه های اجتماعی پیام بدید تا کارشناسان ما دقیق تر به شما پاسخ بدهند.

    • مجتبی مصطفایی|مربی استعدادیابی و مهارت‌های موفقیت گفت:

      سلام عزیزم

  • سلام ممنون از مقاله خوبتون بسیار عالی بود.مطمئنا دغدغه تمام پدر ومادرهاست چون دوست دارند فرزندان موفقی داشته باشند.

    • سلام
      ممنون از لطف شما خانم حسینی عزیز

  • سلام.اموزش مهارت در کودکان به زمان نیاز داریم وهمراه شدن.استفاده کردم.سپاس

    • سلام
      خوشحالیم براتون مفید بوده
      ممنون از شما

  • سلام راهکارهای خیلی خوبی برای بهتر شدن فن بیان کودکان بیان شده که خیلی مفید و کاربردی هستند.
    ممنون از خانم تیموری عزیز ?❤??⚘????

    • سلام
      ممنون از توجه شما
      موفق باشید

  • سلام کودکانی که فن بیان آنها خوب است هم در کودکی و هم در بزرگسالی نسبت به همسالان خود موفق تر هستند. پس کودکان خو را از این نعمت محروم نکنید

    • سلام
      ممنون از همراهی شما خانم کریمی عزیز

دیدگاهتان را بنویسید