درمان قطعی ناامیدی و افزایش انگیزه
ناامیدی، حسی است که میتواند زندگی شما را فلج کند. وقتی ناامید هستید، برای هیچ کار و هدف جدیدی، انرژی و انگیزه ندارید و حتی ممکن است فرصتهایی را که سر راهتان قرار میگیرد نیز ازدست بدهید. معمولا حس ناامیدی هنگامی ایجاد میشود که فرد در دستیابی به آرزو و خواستهاش ناکام میماند یا در خودش توانایی لازم برای رسیدن به آن را نمیبیند. همهی ما در برههای از زندگیمان این حس را تجربه میکنیم و این کاملا طبیعی است اما نباید به آن اجازه دهیم که ماندگار شود و در وجودمان ریشه بدواند. این مطلب سعی دارد به شما یادآوری کند که یک یا چند شکست پیدرپی، پایان راه و بهانهی خوبی برای ناامیدی از زندگی نیست و هنوز بهترین روزهای زندگیتان از راه نرسیدهاند.پس تا پایان مقاله ناامیدی و انگیزه با ما همراه باش و از راهکارهای فوق العاده این مقاله استفاده کن !!!
تعریف ناامیدی
ناامیدی یک احساس قدرتمند است که غالباً در ایجاد روحیه تاریک یا غمگین نقش دارد و ممکن است بر نحوه ادراک شخص از خود ، سایر افراد ، شرایط شخصی و حتی جهان تأثیر منفی بگذارد. غالباً ناامیدی می تواند تأثیر بسزایی در رفتار انسان بگذارد ، زیرا منعکس کننده دیدگاه منفی فرد نسبت به آینده است.
احساس ناامیدی اغلب باعث می شود فرد علاقه خود را به موضوعات مهم ، فعالیت ها ، رویداد ها یا افراد از دست بدهد. کسی که ناامید شده باشد ، دیگر نمی تواند ارزش چیز هایی را که قبلاً مهم بودند ، درک کند. احساسات غالباً با عدم الهام و همچنین احساس ناتوانی ، درماندگی ، دل کندن ، اسارت ، افسردگی و انزوا همراه است. مطالعات بی شمار حاکی از آن است که ناامیدی با ضعف سلامت روانی ، روحی و جسمی ارتباط نزدیکی دارد.
چرا دچار نا امیدی از زندگی میشویم؟
واکنش شما به این حس و روشی که برای غلبه بر آن انتخاب میکنید، تا حد زیادی به منبع و دلیل آن بستگی دارد. برای مثال اگر برای ارتقا شغلی درخواست دادهاید و موفق به گرفتن آن نشدهاید، ناامید میشوید و به این فکر میکنید که اگر ارتقا شغلی را گرفته بودید، چقدر همه چیز در زندگیتان بهتر میشد. در مواردی ازایندست، باید تصمیمی بگیرید. میخواهید در همین شغل زیر دست کسی کار کنید که شما را برای ارتقا شغلی انتخاب نکرده است یا میخواهید مسیر پیشرفت شغلی خود را در جای دیگری امتحان کنید؟
انکار کردن مسئله ، نا امیدی را حل نمیکند!!!
بسیاری از اشخاص تصور میکنند اگر در مورد چیزی حرف نزنند، آن چیز اتفاق نمیافتد یا خودش حل میشود. اینطور نیست. این طرز فکر، متأسفانه، تأثیر منفی بر عمیقتر شدن حس یأس دارد. به علاوه، عدم توجه به این حس باعث میشود که برای حل مشکل اقدامی نکنید. تأثیرات منفی ناامیدی حل نشده بر روابط فردی و عاطفی نیز دیده میشود. این بدان دلیل است که کسی که نا امید است به دلیل ترس از طرد شدن یا یأس بیشتر به سختی میتواند به کسی اعتماد کند.
ناامیدی چگونه می تواند بر سلامت روان تأثیر بگذارد؟
ناامیدی به عنوان نشانه بسیاری از مشکلات بهداشت رفتاری و روانی از جمله افسردگی ، اضطراب ، اختلال دو قطبی ، اختلالات خوردن ، استرس پس از سانحه ، وابستگی به مواد و ایده های خودکشی ذکر شده است. بسیاری از افرادی که ناامیدی را تجربه می کنند ممکن است تحت تأثیر مشکلات روانی مانند افسردگی قرار بگیرند. احساس ناامیدی که با شرایطی مانند افسردگی رخ می دهد ، ممکن است فرد را به فکر خودکشی سوق دهد.
ناامیدی ممکن است همیشه همراه با یک مشکل خاص رخ ندهد ، اما مهم نیست که علت آن چیست، احساس ناامیدی می تواند ویران کننده باشد. این حس نه تنها احساس بهزیستی و ثبات فرد را به خطر می اندازد ، بلکه ممکن است فرد را از انگیزه مورد نیاز برای استفاده از منابع موجود یا درخواست کمک محروم سازد.
مهم ترین علت های ناامیدی و کاهش انگیزه در زندگی
ناامیدی ممکن است نشانه ای از انواع بیماری های روانی باشد ، یا ممکن است در شرایطی اتفاق بیفتد که فرد از وقایع ناخوشایند ، نابسامان و منفی زندگی دلسرد شود.
یک نظرسنجی که بین ۱۰۰۰ نفر که مبتلا به یک بیماری روانی بودند ، انجام شده بود ، نشان داد که برخی از پیام های ناامیدی ممکن است از سیستم مراقبت های بهداشت روان منشا گرفته باشند. از کسانی که این نظرسنجی را تمام کردند ، ۴۱٪ گزارش کردند که یک متخصص بهداشت و درمان گفته است که بهبودی آنها بعید و غیرممکن است ، به رغم اینکه بسیاری از افراد ، از جمله افرادی که دچار اضطراب شدید روانی و عاطفی بودند ، قادر به ثبات سلامتی از طریق درمان هستند. شصت و نه درصد از این افراد بعداً خودشان گزارش دادند که “بهبود یافته” یا “کاملا بهبود یافته” اند.
عوامل بسياري باعث مي شود كه انسان احساس نااميدي كند و مهمترين آنها عبارتند از:
1. نداشتن هدف درست در زندگی
نداشتن هدف و معني درست در زندگي و يا ضعف ايمان به هدف، مطمئناً رابطه مستقيمي با ناکامي و يأس دارد، انسان بي هدف سرگردان و مضطرب است و هر لحظه به سويي مي رود و فعاليت هايش نتيجه بخش نيست، گرفتاري هاي زندگي به او فشار مي آورد و هيچ توجيهي براي سختي ها و رنج ها ندارد.
2. مقایسه خود با دیگران
وقتي انسان خودش را با ديگران و به خصوص افراد موفق كه همه از آنها تعريف مي كنند مقايسه كند، و ببيند كه نسبت به آنها كار چنداني بلد نيست، احساس شكست و نااميدي و کاهش انگیزه به وي دست مي دهد.
در ادامه بخوانید : چگونه خود را با دیگران مقایسه نکنیم ؟
3. انتظارات و توقعات بیش از اندازه
برخي والدين توقعات زيادي از فرزندان خود دارند. مي خواهند فرزندشان در رشتة تحصيلي اش نمره عالي كسب كند و شاگرد ممتاز شود. گاهي اوقات خود افراد چنين توقعاتي از خويش دارند و دوست دارند كه در هر زمينه اي بهترين باشند. مثلاً انتظار دارند كه در امتحان پايان ترم يا كنكور دانشگاه با نمره بالا قبول شوند، وقتي پذيرفته نشدند، و نمرة كمي آوردند، احساس نااميدي و کمبود انگیزه به آنها دست مي دهد و چنين فكر مي كنند كه هيچ گاه در زندگي موفق نمي شوند.
4. فراموش کردن خدا عاملی مهم برای ناامیدی و کاهش انگیزه
برخي افراد فقط به خود متكي هستند و فكر مي كنند كه با اعتماد به نفس مي توانند بر تمامي مسائل و مشكلات زندگي پيروز شوند. اما وقتي با مشكل رو به رو مي شوند و نمي توانند به تنهايي آن را انجام دهند، احساس شكست و ناتواني مي كنند. گاهي هم توجه نداشتن به قدرت بخشندگي و گذشت خداوند سبب يأس و ناامیدی و کاهش انگیزه مي شود.
5. برداشت نادرست و تعمیم بیش از اندازه
برخي ديگر وقتي در يك زمينه شكست مي خورند يا يك بار شكست مي خورند، از آن نتيجه مي گيرند كه در هيچ زمينه اي و در هيچ زماني موفق نخواهند شد. اين تفسير و برداشت نادرست باعث افسردگي و احساس ارزشمندي و عزت نفس پايين در وي مي شود و عملاً هم به شكست منجر مي گردد.
6. عوامل دیگر ناامیدی چون :
- سستي، تنبلي و اهمال کاري در کارها.
- ضعف اراده و اعتماد به نفس و عزت نفس.
- عدم سخت کوشي و تلاش و فقدان استمرار و جديت در کارها.
- عدم استفاده از استعدادها و شايستگي ها.
- قاطع نبودن در تصميمات و عدم ثبات کاري.
- منفي نگري، خودبيني و تنگ نظري.
- عدم انعطاف پذيري در برابر حوادث و نپذيرفتن واقعيات زندگي و… .
در ادامه بخوانید : راه های افزایش اعتماد به نفس
راهکارهای درمان ناامیدی و افزایش انگیزه
1. اندیشه و ترسیم آینده ای روشن !!!
بعضی به گمان اینکه مشکلی که هم اکنون گریبان گیر آنها شده است تا ابد همراهشان خواهد بود، زانوی غم در بغل می گیرند و به کلی مأیوس می شوند، کسی که حالت انتظار نداشته باشد، آینده را تاریک و همه راه ها را بسته می بیند، اما با داشتن تصویری روشن از آینده و بهره مندی از روحیه انتظار، می توان بر روحیه یأس و ناامیدی غلبه کرد و چراغ امید را پرفروغ ساخت.
2. برای درمان ناامیدی و افزایش انگیزه کمی به خودتان استراحت دهید.
گاهی باید زندگی و تلاش کردن را متوقف کرد، زیرا هر کسی نیاز به استراحت دارد. پس هر از گاهی هیچ کاری انجام ندهید، به سراغ کار موردعلاقهتان بروید و کاملاً متوقف شوید. انرژی لازم برای طی کردن مسیر را به دست آورید و قدرت خود را به زندگی نشان دهید. اگر شاغل هستید نیاز است چند روزی مرخصی بگیرید، البته نه زمانی طولانی که باعث از دست دادن کارتان شود. تنها یک یا دو روز برای توجه به خود، آرامش و تمرکز کافی است و این مورد یکی از بهترین راهکارهای درمان ناامیدی و افزایش انگیزه است.
3. آگاهی عاطفی برای درمان ناامیدی و انگیزه
یکی از بهترین راهها برای سلامت روانتان تأیید احساسی است که در موقعیت دارید. با خودتان صادق باشید تا بتوانید با خودتان و دیگران در مورد احساستان حرف بزنید. اگر کسی را دارید که محرم شماست و میتوانید از احساستان با او حرف بزنید، این میتواند به شما کمک کند که چشمانداز بهتری نسبت به موقعیت داشته باشید.
اگر نمیتوانید به اطرافیان خود اعتماد کنید و از افشای راز هراس دارید، با یک مشاور یا روانشناس صحبت کنید. صحبت کردن با مشاور برای حل مشکلات عاطفی حل نشده، بسیار مفید است. یک مشاور با تجربه میتواند از مراجع خود حمایت کند و با شنیدن احساس و مشکلش، راهکاری برای حل آن ارائه دهد. مشاوران و روانشناسان میتوانند مکانیسمهای سازگاری مناسبی برای کنار آمدن با نا امیدی و عبور از آن ارائه دهند.
4. عادتهای بد را کنار بگذارید.
اگر هر عادت بدی دارید، برای کنار گذاشتن آن تلاش کنید. اگر این کار را نکنید، از پیشرفت فردی دور خواهید ماند. برای این که به پیشرفت برسید، نباید عادتها و رفتارهای بد گذشته را ادامه دهید. خودتان باید بخواهید تا تصمیم درستی بگیرید. شخصیت مقبول و ایده آلی از خود تجسم کنید. آیا این فرد ایده آل به چیزی یا کسی وابستگی دارد؟ سعی کنید تصویر ایده آلی از خود در ذهن داشته باشید. شما می توانید بهترین باشید. اگر عادتهای بد را کنار نگذارید، هیچ عادت جدید و مؤثری وارد زندگیتان نمی شود.
5. برای درمان ناامیدی و انگیزه تفکری جدید داشته باشید.
وقتی می خواهید شرایطتان را بهبود دهید و زندگی جدیدی داشته باشید، باید تغییراتی در تفکر خود ایجاد کنید. باید همانند یک فرد جدید فکر کنید، همانند یک فرد جدید رفتار کنید، همانند یک فرد جدید لباس بپوشید و با افراد بهتری معاشرت کنید. برای رسیدن به تمام اینها، عزمتان را جزم و تفکرتان را مثبت کنید. پس تمام “نمی توانم” و “اما و اگر” و “شایدها” را رها کنید، زیرا برای شروع یک زندگی بهتر جایی برای این فکرها نیست. اگر متفاوت فکر کردن را یاد بگیرید، قدرت تغییر هر شرایطی را خواهید داشت. در زندگی به همان چیزی می رسید که فکر می کنید. طرز تفکر مثبت و اعتماد به نفس بالا سبب می شود تا پیمودن مراحل بعدی آسانتر شود.
6. فهرستی از کارهای روزانه خود تهیه کنید.
صبح با کسالت و افسردگی از رختخواب بلند می شوید و روزتان شروع می شود، شاید گاهی تنها دلیل بیرون آمدن از رختخواب، رفتن به دستشویی است. باید لیستی از کارهای روزانه خود تهیه کنید تا ناامیدی کمتر و انگیزهی بیشتری برای شروع روز داشته باشید. در این فهرست تمام کارهایی که باید انجام دهید را بنویسید. نیاز نیست کار فوقالعادهای انجام دهید، تنها باید بتوانید از رختخواب بلند شوید و کارهایتان را به انجام برسانید. می توانید کارهای مختلفی انجام دهید. به دنبال چیزهایی باشید که می خواهید در زندگیتان اتفاق بیفتد. از خود بپرسید هر روز باید چه کارهای کوچکی انجام شود تا به اهدافتان برسید؟
یکی از بهترین راهکارهای تهیه فهرست از کارهای روزانه ، داشتن و تهیه یک دفتر برنامه ریزی روزانه است که پیشنهاد ما به شما دفتر برنامه ریزی چک لیست برتر که یکی از بهترین دفتر برنامه ریزی های روز است ، میباشد.
7. در گذشته چگونه با موارد مشابه مقابله کرده اید؟
وقتی در شرایط سخت قرار می گیرید، طبیعی است که احساس ترس، شک و بدبینی داشته باشید.
آنچه شما فراموش می کنید این است که چالش ها همیشه تا زمانی که از پس آنها برنیامده اید دشوار هستند. شما در گذشته بر موقعیت های مشابه زیادی غلبه کرده اید، کافی است به یاد بیاورید که آخرین بار چطور این کار را انجام دادید. برای کمک به خود، درسها و بینشهایی که از تجربیات گذشته آموخته اید را مرور کنید.
8. برای درمان ناامیدی و انگیزه ، مانند کودکان در لحظه زندگی کنید.
کودکان تا زمانی که یاد بگیرند باید برای آینده برنامه ریزی کنند، در لحظه زندگی می کنند بدون اینکه نگران فردا باشند. ممکن است کودک از شکستن یک اسباب بازی ناراحت شود، اما خیلی سریع فراموش می کند و سرگرم اسباب بازی دیگری می شود. سعی کنید بپذیرید که گاهی باید بدون امید به تغییر، زندگی را آنچنان که هست بپذیرید. این به ویژه در شرایطی که نمی توانید تغییری ایجاد کنید مفید است. و این مورد یکی از بهترین راهکارهای درمان ناامیدی و افزایش انگیزه است.
بهترین راهکار درمان ناامیدی و افزایش انگیزه
در این مقاله تماماً درباره ناامیدی و انگیزه صحبت کردیم و جوانب مهمی از آن را مورد بررسی قرار دادیم. اما شما باید این نکته را بدانید که انگیزه و داشتن حال خوب، بحثی نیست که به این راحتی ها بتوان از آن رد شد و با چند نکته مختصر، آن را به طور کامل مدیریت کرد. در واقع شما تنها زمانی می توانید آن را در وجود خود مدیریت کرده و به بالاترین حد ممکن برسانید که به طور کامل آموزش آن را دیده باشید و بدانید که نسبت به خودتان باید چگونه آن را افزایش دهید.
ما در اپلیکیشن گام برتر آموزش های رایگان فوق العاده ای در این رابطه برای شما قرار داده ایم که مشاهده آن ها حتماً می تواند تأثیر بسزایی در افزایش انگیزه و حال خوب شما داشته باشد. پس فرصت را از دست ندهید و همین حالا با کلیک روی تصویر زیر، از این آموزش های رایگان استفاده کنید.
سوالات متداول درباره ناامیدی و افزایش انگیزه
1. ناامیدی چیست ؟
ناامیدی یک احساس قدرتمند است که غالباً در ایجاد روحیه تاریک یا غمگین نقش دارد و ممکن است بر نحوه ادراک شخص از خود ، سایر افراد ، شرایط شخصی و حتی جهان تأثیر منفی بگذارد.
2. چرا دچار نا امیدی از زندگی میشویم؟
واکنش شما به این حس و روشی که برای غلبه بر آن انتخاب میکنید، تا حد زیادی به منبع و دلیل آن بستگی دارد، که با یافتن دلیل آن و اجرا کردن راهکار می توان ناامیدی را کنترل و انگیزه را افزایش داد.
3. ناامیدی چگونه می تواند بر سلامت روان تأثیر بگذارد؟
ناامیدی به عنوان نشانه بسیاری از مشکلات بهداشت رفتاری و روانی از جمله افسردگی ، اضطراب ، اختلال دو قطبی ، اختلالات خوردن ، استرس پس از سانحه ، وابستگی به مواد و ایده های خودکشی ذکر شده است.
2 نظر
سلام وعرض ادب
عالی بود👌🏼
خداقوت
سلام و درود بر شما
بسیار خوشحالیم که مقاله درمان ناامیدی و افزایش انگیزه براتون کاربردی بوده است
آرزوی بهترین نتایج رو براتون دارم.